+10 снимкиНощувка в леда

Пътешествия01.03.2018

Нощувка в леда

Хотелите, построени от сняг, не са нещо ново, но определено са предизвикателство дори и за авантюристите. Често те са на другия край на света, затова ви предлагаме кратка виртуална разходка сред най-добрите ледени курорти.

Антония Стоилова Антония Стоилова

Sorrisniva Igloo Hotel, Алта, Норвегия
1
Хотелът е построен през 1999 г. и е сред първите по рода си. Той разполага с 30 различни стаи, ледени параклис, бар и шезлонги. Всички декорации са изработени от професионални художници. Температурата вътре се поддържа от -4 до -7°С, които се предполага, че са идеални за дълбок сън и почивка. Разбира се, всяко легло е покрито с еленски кожи и допълнителни спални чували, за да може всеки гост да се чувства комфортно. Хотелът разполага с душове с топла вода и няколко сауни, но за едно незабравимо преживяване ви препоръчваме да се потопите в горещата вана на открито, докато се любувате на северното сияние.

Iglu-Dorf, Швейцария
2
Този хотелски курорт е направен изцяло от сняг, като съчетава в перфектна хармония всички необходими удобства. Отвън вратите изглеждат сякаш предназначени за хобити, но престъпвайки прага, пред вас се открива прелестно зимно царство. Системата на комплекса е изградена от иглута, свързани с тунели по между си, които ни отвеждат до развлекателни площи, барове и др. Целият интериор е дело на международни артисти, пресъздали величествената атмосфера с помощта на снега.

Lainio Snow Village, Лапландия, Финландия
3
Заеманата площ от около 20 000 квадратни метра наподобява снежен дворец с магични зимни помещения. Комплексът разполага с хотелска част от снежни стаи и апартаменти, леден ресторант, коктейл бар и пързалка. И тук всичко е свързано чрез мрежа от удивителни коридори. В тях ледените кристали пречупват осветлението и осигуряват на минувачите гледка с различни цветове. Средната вътрешна температура е -3°С, независимо от времето навън.

Kirkenes Snow Hotel, Норвегия
6
Всичко, което може да се очаква от едно зимно приключение, може да намерите в този хотел. Всяка стая е малкo съкровище с уникално осветление и дърворезби по стените. Отношението към клиентите отговаря на най-високите стандарти.

Hotel de Glace, Канада
8
Hotel de Glace е единственият по рода си в Северна Америка. Той е изграден от 30000 тона сняг и се състои от ледени стаи, една голяма зала, параклис, бар и ледена пързалка. Всички мебели са изградени от лед с класически дизайн. Хотелът е много популярен сред туристите и за 14 сезона е бил домакин на 1 милион посетители.

Kakslauttanen Igloo West Village, Лапландия, Финландия
9
Този арктически курорт предлага няколко вида настаняване: в стъклени иглута, в Kelo-стъклени иглута и в снежни иглута. Първите два вида са предназначени да осигурят комфортa и луксa на гостите при нормални температурни условия. Те са със стъклен таван, който открива гледка към безбройните звезди и Северното сияние. Другият тип иглута са направени изцяло от сняг за по-авантюристично настроените туристи. Но дори, когато отвън температурата е -40° С, то вътрешната е малко под нулата.
10
Убедени сме, че и най-зиморничавите ще открият красотата на студа в тези приказни места. 


Свързано

Да си наемеш остров – по-достъпно от всякога
Препоръчано05.09.2019
Да си наемеш остров – по-достъпно от всякога

3500 долара на седмица, цялото спокойствие на света и спираща дъха гледка на Северното сияние.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Веднъж в живота! Да се гмуркаш с Жан-Мишел Кусто
Акценти04.09.2019
Веднъж в живота! Да се гмуркаш с Жан-Мишел Кусто

На вас как ви звучи пролетно подводно приключение във Фиджи?

Биляна Константинова Биляна Константинова
В постоянно търсене на изключителния сладолед
Акценти03.09.2019
В постоянно търсене на изключителния сладолед

Няма неподходящо време за сладолед, но температурите навън са високи, изкушението дебне от всеки ъгъл. Къде да намерим специални предложения – вижте по-долу.

Стефан Пешев Стефан Пешев
Да прегръщаш София
Препоръчано02.09.2019
Да прегръщаш София

Витоша е един от символите на столицата ни, а да разполагаме с планина в близост до центъра на голям град е истинска привилегия, но знаем ли достатъчно за нея?

Виктор Големинов Виктор Големинов
11 природни забележителности в Южна Америка, които ще ви оставят без дъх
Акценти23.08.2019
11 природни забележителности в Южна Америка, които ще ви оставят без дъх

Южна Америка притежава впечатляваща природа, която с лекота взима ума на всеки любител пътешественик, отправил се в нейна посока.  

Пътуването продължава
Акценти20.08.2019
Пътуването продължава

Класически дизайн в съвременни фотоапарати – за хора, които не искат да останат незабелязани.

Николай Шабарков Николай Шабарков
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството
Акценти14.08.2019
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството

С безмесните си ресторанти, съществуващи десетилетия, магазини за обувки без естествена кожа и зелените си хотели, Берлин бавно, но сигурно, се превръща във веган столицата на Европа.

Марияна Гаврилова
Сладки изкушения в Мадрид
Акценти08.08.2019
Сладки изкушения в Мадрид

Градът е познат не само със своите музеи, паметници и пикантни ястия, но и с невероятните си десерти, които очакват нашето пристигане.

Марияна Гаврилова
Бърно – градът на бирата
Акценти05.08.2019
Бърно – градът на бирата

Понякога най-неочакваните дестинации ти оставят най-красивите спомени.

Виктор Големинов Виктор Големинов