Акценти16.03.2022

Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
+4 снимкиВъпрос на стил: Dieci

Няма начин вече да не сте чули за семейното дуо Анна и Джанфранко Киарини, които отвориха своя ексклузивен ресторант Dieci в село Девино, на 50 км източно от Велико Търново. (Наскоро те бяха лектори в София на TEDxVitosha COUNTDOWN и заразиха цялата публика със страстта си към
истинското гостоприемство.)
Историята им е като съвременна приказка за сбъднатата мечта. Преди няколко години двамата идват за първи път в България за участие в кулинарен фестивал в Банско и се влюбват в страната ни. Обикалят с кола навсякъде, докато хълмовете край Девино не ги омагьосват. Купуват парцел от около 10 дка заедно с местното занемарено, рушащо се училище, в което вече никой не учи. Когато заявяват в общината, че ще правят там ресторант, местната
администраторка поклаща съжалително глава и казва: „Вие сигурно сте се дехидратирали! Кой ще бие толкова път, за да дойде в наше село на ресторант?“

Бавно и методично, с око и за най-дребния детайл, двамата създават ресторанта на мечтите си. На първия етаж е салонът за гости и кухнята, а горе е тяхното семейно жилище. Сами окосяват и привеждат в ред поляната и двора, засаждат билки и цветя. Кръщават ресторанта DIECI, което в превод от италиански означава „десет“. Отварят врати в началото на май 2021. Всяка вечер Анна и Джанфранко сервират и готвят максимум за 10 души, на които
предлагат авторското си меню от точно 10 блюда.


Вечерята в Dieci е събитие-подарък, за което дълго ще разказвате на приятелите си. Резервации се приемат само онлайн, като клиентите са предупредени да спазват стриктно точността и правилата на къщата. Всички уикенди до края на март 2022 г. вече са заети! Кувертът е 260 лв./човек (без напитките), като заведението работи само за възрастни. Разбира се, блюдата са фамозни и неповторими, изготвени 95% само с местни, български продукти и сервирани с огромно уважение към храната и към госта. Но онова, което ще ви впечатли (и дори ще ви промени) най-много, са самите
Анна и Джанфранко – с трудолюбието, отдадеността и страстта си – да поднесат кулинарно преживяване, което няма аналог. www.dieciboutique.com






Свързано

The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили
Акценти15.03.2022
Как да живеем елегантно според Графиня Мари Дьо Тили

Антонина Стоянова, Богдана Карадочева и Нели Беширова създадоха средище за изискани познания.  

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Акценти23.12.2020
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums
Акценти09.12.2020
Дръзка, луксозна и етична парфюмерия от Maison de Parfums

Страст към съвършенство от 1860 г. с Chopard.

Свят отвъд границите
Акценти11.11.2020
Свят отвъд границите

PHILIPP PLEIN NO LIMIT$

София Павлова София Павлова
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова
Ключът към успеха е във верните партньори
Акценти09.07.2020
Ключът към успеха е във верните партньори

BARNES International смело стъпва на българския пазар, а ние се срещаме с граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа.

Емилия Колева Емилия Колева