Гурме

Гурме

Берлин – Европейската „Мека“ на веганството
Акценти14.08.2019
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството

С безмесните си ресторанти, съществуващи десетилетия, магазини за обувки без естествена кожа и зелените си хотели, Берлин бавно, но сигурно, се превръща във веган столицата на Европа.

Марияна Гаврилова
Сладки изкушения в Мадрид
Акценти08.08.2019
Сладки изкушения в Мадрид

Градът е познат не само със своите музеи, паметници и пикантни ястия, но и с невероятните си десерти, които очакват нашето пристигане.

Марияна Гаврилова
Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част III
Гурме07.08.2019
Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част III

Готвачите от Изтока имат уникални рецепти, дължащи се на традиционните местни подправки, продукти и обичаи.

Виктор Големинов Виктор Големинов
Сборен пункт: Барселона
Гурме28.07.2019
Сборен пункт: Барселона

За 48 часа в каталунската столица може да ви се случат толкова много неща.

Джин с мариновани лукчета: три фънки коктейла
Гурме10.07.2019
Джин с мариновани лукчета: три фънки коктейла

Funky Monkey Pickled Onions са неочаквано вкусно творение на Monkey 47 и около тях се случват серия от събития това лято...

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
3 ракъ коктейла за лятото (ВИДЕО)
Акценти01.07.2019
3 ракъ коктейла за лятото (ВИДЕО)

Вкусете почивката заедно с анасонова напитка #1 в света*

Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част II
Акценти01.07.2019
Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част II

Британци и американци в надпревара за най-вкусно приготвеното месо

Виктор Големинов Виктор Големинов
Moët & Chandon Grand Day: имате 24 часа за "бълбукащото" парти
Акценти18.06.2019
Moët & Chandon Grand Day: имате 24 часа за "бълбукащото" парти

На 22 юни френската марка ще вдигне незабравим тост по случай 150-годишнината на Moët Impérial

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част I
Гурме12.06.2019
Най-добрите готвачи в света и техните емблематични ястия - част I

Италия и Франция са дарили света с разпознаваеми гозби, уклон към пресните продукти и извисен вкус за живота

Виктор Големинов Виктор Големинов
Какво коства на ресторант в центъра на София да празнува 1 година?
Гурме30.05.2019
Какво коства на ресторант в центъра на София да празнува 1 година?

Повечето заведения затварят, преди да навършат една година. Floret обаче не е повечето.

Как да планирате перфектния винен уикенд
Гурме18.04.2019
Как да планирате перфектния винен уикенд

Това е чудесен начин да си починете и да научите няколко интересни неща от първа ръка

Биляна Константинова Биляна Константинова
В търсене на преживявания в Западна Австралия
Гурме15.04.2019
В търсене на преживявания в Западна Австралия

Kакво общо имат кенгуруто, виното, гурме храната и китовете

Мартина Захариева