Пътешествия31.07.2018

5 от най-щурите домове в Airbnb

Вижте ги, за да повярвате

Никола Неделчев Никола Неделчев
+17 снимки5 от най-щурите домове в Airbnb

Освен стандартните апартаменти и къщи по цял свят, глобалната платформа за краткосрочен наем на домове Airbnb включва и някои доста причудливи помещения. Не са за всеки, но пък са безкрайно интересни. Представяме ви няколко от тях с ориентировъчни цени, които обаче могат да варират според сезона.

А защо не и: 169 кв.м в сърцето на джунглата

  1. Ледено иглу

Трябва да го видите, за да повярвате: истинско леденостудено иглу, което се намира във финландското ранчо „Lucky”. Ако ви е обзело необичаен авантюризъм за нещо подобно, не се притеснявайте: върху двойното легло ще откриете и два спални чувала, за които бивши гости се кълнат, че са достатъчно топли и уютни. За по-консервативните домакините предоставят и топъл апартамент, който е на разположение 24 часа в денонощието.

Нощувка: 147 лв.

Вижте и: Нощувка в леда

 

  1. Ранчото

Оградена от два хектара частна собственост и с изглед към изкуствено създадено езеро, Ранчото, както наричат колибата, е разположено само на половин час от летището на Сан Хосе, столицата на Коста Рика. При положение, че езерото не ви е достатъчно, нямате грижа - популярните плажни ивици са само на час. Падате си по горски разходки? От „Облачната гора” на Монтеверде ви делят два часа път, с което местенцето си печели славата на идеалната точка, от която да опознаете особеностите на Коста Рика.

Нощувка: 209 лв.

Вижте и: Перу, повече от магия

 

  1. AirShip 002

AirShip 002 е второто помещение, имитиращо формите и на дирижабъл, което компанията Roderick James Architects е построила на западния бряг на Шотландия. Отвън нестандартното жилище прилича на футуристична летателна машина, предвидливо изолирана в околностите на Дримнин, в красивите шотландски планини. Заради уединеното си местоположение къщичката се отличава не само с панорамна гледка, но и с множество места, където пътешествениците могат да се разхождат необезпокоявани.

Нощувка: 330 лв.

Вижте и: Психотерапия с овце и ливади във владенията на принц Чарлз

 

  1. Този див, див Запад

Редица хора, най-вероятно и вие самите, сте в търсене на „автентичното”. Как ви звучи оригинален вагон за овце (като онези от уестърните!)? Вагончето първоначално е било използвано за работа някъде между 20-те и 70-те години на XX век, но сега  е оборудвано със съвременни удобства. Нещата стават още по-приключенски, когато разберете, че вашето място за престой се намира в сърцето на ранчо в Уайоминг, разпростиращо се на цели 12 000 хектара.

Нощувка: 209 лв.

Вижте и: Хакуна Матата, Кения

 

  1. 100-годишен железопътен вагон

Шансът да положите глава в преустроен вагон от времето на крал Едуард на ръба на залива Кардиган е истинско удоволствие за всеки, влюбен в романтиката на старите железопътни линии. Но всъщност далеч не е нужно да сте обсебени от влаковете, за да наемете жилището, което ще ви предостави възможността да откриете красотата на крайбрежието на Западен Уелс и дори да снимате делфините във водите под вас.

Нощувка: 202 лв.

Вижте и: Три от най-луксозните пътешествия с влак


Свързано

Мисия Silver Spitfire – успешна
Акценти16.12.2019
Мисия Silver Spitfire – успешна

Поглед от облаците

София Павлова София Павлова
Гмуркане от високо – там, където се срещат небе и вода
Акценти10.12.2019
Гмуркане от високо – там, където се срещат небе и вода

2020 година се задава на хоризонта с редица завладяващи идеи и иновативни концепции. Днес ви представяме една от тях – първият „безкраен“ басейн, разположен на покрив с 360-градусова гледка към… Лондон.

София Павлова София Павлова
Да нощуваш на самотен остров? О, да!
Акценти08.12.2019
Да нощуваш на самотен остров? О, да!

Може и да ви струва леко плашеща, но идеята да бъдем напълно отделени от останалия свят всъщност е много по-примамлива отколкото предполагаме.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Япония – екзотика през зимата
Акценти07.12.2019
Япония – екзотика през зимата

Навън вече е мразовито - небето е сиво и мрачно и приканва всички ни да стоим на топло с чаша червено вино в ръка. За тези, които винаги са готови за пътешествия, независимо от времето навън обаче имаме една дума: Япония.

София Павлова София Павлова
Снежна коледна нощ в Лондон
Акценти03.12.2019
Снежна коледна нощ в Лондон

Така започва една от най-обичаните книги на всички времена, „Коледна песен“ на Чарлз Дикенс. Коледа и днес има особено очарование в английската столица, където духът на празника изпълва всяка уличка.

Zero Cabin - как да живеем комфортно, красиво и екологично
Акценти27.11.2019
Zero Cabin - как да живеем комфортно, красиво и екологично

Иновативната идея за „зелено“ бунгало тръгва по света

Биляна Константинова Биляна Константинова
Израел за начинаещи
Акценти25.11.2019
Израел за начинаещи

Малко държави са ме оставяли с толкова смесени впечатления.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
География на внезапния успех
Акценти05.11.2019
География на внезапния успех

Топ 3 на местата по света, превърнали неочаквания късмет в трайно постижение

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
До Галапагос в еко комфорт
Акценти14.10.2019
До Галапагос в еко комфорт

Или как да видите най-интересното от вулканичния архипелаг, без да съсипвате природата

Биляна Константинова Биляна Константинова