Препоръчано04.07.2022

Първата глътка на лятото

Chandon Garden Spritz

+2 снимкиПървата глътка на лятото

Създаден по тайна автентична рецепта от изключително пенливо вино с добавен натурален портокалов битер от местно отгледани портокали, билки и подправки. Готов за сервиране, чакащ да бъде споделен. Изискан и автентичен. Семпъл и вълнуваш. Създаден с двойно по-малко захар от всеки друг шприц. Просто натурално съвършен вкус. Това е нашата любима напитка за лято 2022 - CHANDON Garden Spritz.

Вдъхновен от популярната аржентинска традиция към много горчиви вкусове като йерба мате и фернет – аромати, възбуждащи небцето, CHANDON Garden Spritz е ръчно изработен от екип от уайнмейкъри в Мендоса, Аржентина. Използвайки висококачествено пенливо вино, те създават бленд от сортовете шардоне, пино ноар и семийон, отглеждани на надморска височина от около 1000 м в имението на CHANDON. Именно тук, по естествен начин, тероарът и климатът благоприятстват за свежестта, зрелостта и киселинността, които са нужни на гроздето. Виното е създадено с бавна ферментация по метода Шармат, за да се запазят експресивните му плодови аромати.

Една от най-забележителните съставки са съвършено узрели валенсиански портокали, отгледани в устойчива ферма без пестициди в Ентре Риос, североизточна Аржентина - произвеждани от едно семейство вече три поколения. След като портокалите се обелят, част от корите се изсушават във фурна, а останалите се добавят пресни. Корите се накисват в гроздово бренди заедно с подбрани билки и подправки от най-добрите тероари в света. Резултатът е очарователен, горчив портокалов ликьор. Щом се смеси с пенливото вино, се получава истинско лято в бутилка. Остава само да се охлади и да се сервира с няколко бучки лед, стрък розмарин и сушен портокал, които да разгърнат всички аромати.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С УАЙНМЕЙКЪРА

“CHANDON Garden Spritz е създаден за всеки повод, на който да се насладите в компанията на приятели. Подхожда си дори с храна. CHANDON е водещ производител на пенливо вино. Винаги сме били иноватори, затова е редно да продължаваме в същия дух. Прекарахме 4 години в разработването на този продукт и сега вдъхновяваме нови потребители. Гордея се с това", споделя Ана Паула Бартолучи, един от уайнмейкърите в CHANDON Аржентина и създател на CHANDON Garden Spritz.

Как се сервира CHANDON Garden Spritz?

Просто охладете, отпушете и залейте с лед. Гарнирайте с резен сушен портокал и стрък розмарин за ароматен завършек или пръчка канела за фина топлина. Изискано лятно сервиране за по-малко от минута, с множество слънчеви усмивки в компанията на добри приятели.


Свързано