Път13.06.2019

5 плажа в Черна гора, които ви очакват това лято

Защо да ходите до Ибиса, когато има луксозни дестинации и музикални фестивали със световни изпълнители тук, на Балканите?

Николай Шабарков Николай Шабарков
+4 снимки5 плажа в Черна гора, които ви очакват това лято

Забравете за Ибиса или Канарските острови. Защо да пътувате толкова далеч, когато Черна гора се намира буквално в задния ни двор. Страната е истинско бижу в скритата съкровищница от летни дестинации на Балканите. Земя на контрастите – от високи планински върхове до уютни пясъчни заливи, страната може да предложи по нещо за всеки. В редица престижни класации плажовете на Адриатическото  крайбрежие (близо 300 км от него се падат на Черна гора) са високо оценени и са силно препоръчителни за посещение. А и докато всички качват снимки в Instagram от вече баналните курорти на Испания или Италия, ние препоръчваме – от опит – райските кътчета, които следват. Има по-малко туристи и са по-чисти и по-автентични.

 

Будва – парти столицата на Черна гора.

Курортът привлича стотици хиляди туристи всяко лято, защото съчетава стар град с много история и култура, първокласни забавления, луксозно яхтено пристанище и пъстър нощен живот. Плажът в стария град, точно пред крепостните стени предлага и неповторима гледка, а дъното се вижда далеч навътре. Другия плаж в съседство Бечичи, близо до новата част е по-широк, но е и сред най-посещавания тук.

залив на Будва

 

Остров Св. Стефан – един от най-скъпите курорти в Черна гора.

Бутиковият райски остров е превърнат в луксозен хотелски комплекс с всички глезотии, за които може да се сетите. За гостите е осигурен частен плаж със ситен розов пясък и изключително благоприятно откъм слънце изложение. Ако вече ви се прииска да почивате тук, трябва да се уточни, че стилът на комплекса следва атмосферата на старото укрепенo селище от XV в. Всички къщи са ръчно реставрирани в индивидуален характер с безброй съвременни удобства.

остров свети стефан

 

Остров Св. Никола 

Друго любимо и доста по-бюджетно място за плажуване с не по-малко адриатически привкус.  Скалистият плаж се намира на само 10 минути от Будва и дава чувството на изолираност и интимност. Авторитетното списание Forbes го нарежда сред най-красивите плажове в Европа, които да посетите това лято. За изненада, малката територия на острова предлага избор от цели три плажа.  Но защо не пробвате просто скокове от яхта?

остров Свети Никола

 

Jaz Beach – най-широката плажна ивица може би в цяла Черна гора.

Тук се стичат посетители дори от съседна Хърватия, където не е като да няма избор от добри места за ваканция. Плажът предлага голям паркинг, добре устроен къмпинг и широк избор от заведения. Мястото е подходящо за провеждане и на музикални събития, с които всъщност се прославя първоначално. Тук са пели популярни изпълнители от световната сцена като Мадона, Rolling Stones и др. От няколко години на Jaz Beach се организира Sea Dance Festival, като голямата звезда в новото издание ще бъде Давид Гета.  

плаж Могрен

 

Ако все пак ви омръзне излежаването на плажа, защо да не предприемете еднодневен излет и до други места в района? Черна гора ще ви изненада не само с плажни забавления, но и с исторически забележителности като стария град на Котор, природния парк Скадарско езеро или старата столица Цетине. Или пък просто прескочете до Дубровник, който е на само 90 км от Будва.Списъкът със заслужаващите внимание плажове далеч не се изчерпва с предложените. Силно разчленената брегова ивица ще ви вдъхнови да потърсите вашето интимно и прекрасно място под лъчите на лятното слънце. Плажовете ви очакват.

Вижте още:

5 места на Балканите, които искате да видите

Да бъдеш Робинзон Крузо

Избягайте на самотен остров


Свързано

11 събития през май, които не искате да пропуснете
От редакторите03.05.2019
11 събития през май, които не искате да пропуснете

Концерти, емоции, хубаво време…  От списание PREMIUM Lifestyle имаме няколко предложения!

Как да планирате перфектния винен уикенд
Гурме18.04.2019
Как да планирате перфектния винен уикенд

Това е чудесен начин да си починете и да научите няколко интересни неща от първа ръка

Биляна Константинова Биляна Константинова
В търсене на преживявания в Западна Австралия
Гурме15.04.2019
В търсене на преживявания в Западна Австралия

Kакво общо имат кенгуруто, виното, гурме храната и китовете

Мартина Захариева
5 места на Балканите, които искате да видите
Път15.02.2019
5 места на Балканите, които искате да видите

Добре дошли на полуострова, където мистерията, необичайните преживявания и абсолютно зашеметяващите гледки няма да ви разочароват

Марияна Гаврилова
5 причини да организирате тимбилдинг точно сега
Път09.01.2019
5 причини да организирате тимбилдинг точно сега

Така или иначе трудно се ходи на работа в този студ, защо да не излезем извън града и да влезем в сауната?

Другата България
От броя28.12.2018
Другата България

Защото България не е само София. И слава Богу!   

Петър Пунчев
Коя е държавата с най-силния паспорт в света?
Път10.12.2018
Коя е държавата с най-силния паспорт в света?

Притежателите му могат да пътуват до най-много страни без необходимост от виза

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Bon Voyage!
От редакторите23.12.2018
Bon Voyage!

Някои от най-полезните съвети как да пътуваме правилно

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
3 идеи за по-лесно пътуване
Път03.07.2018
3 идеи за по-лесно пътуване

Антония Стоилова Антония Стоилова