Въздух, суша & море28.02.2023

Другите просто пътуват

Новото Maserati GranTurismo пристигна в София

+6 снимкиДругите просто пътуват

Нова глава в историята, започнала преди 75 години с Maserati A6 1500. Така определят завръщането на една от иконите на Тризъбеца. GranTurismo е повече от автомобил, той е начин на живот. Съчетава висока производителност, характерна за спортен автомобил, с комфорт, подходящ за дълги разстояния. Новият grand tourer се предлага в три версии: Trofeo, Modena и първото изцяло електрическо Maserati изобщо - Folgore.

Дизайнът представлява идеален баланс между естетика и функционалност, без показност. С характерни веднага разпознаваеми линии: изчистена форма, подходяща да приюти най-добрата механика в класа си, като подчертава елегантността и изтънчените дизайнерски решения. Запазени са класическите пропорции на автомобилите на марката, с дългия капак и централната част на каросерията. Линията на покрива пада динамично, за да изпъкне извивката на колоната, на която е изобразено емблематичното лого Тризъбец.

В интериора модерният салон на Maserati GranTurismo е оборудван с иновативни системи, сред които мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant (MIA), последната информационно-развлекателна система, удобен дисплей, който обединява основните функции в интегриран сензорен интерфейс, цифров часовник и Head-up дисплей (опция). Мястото за пътниците отзад е значително увеличено спрямо предходното поколение, позволявайки невъзможното уравнение за съчетаване на спортни характеристики и форми с комфорт, подходящ за дълги разстояния на цялото семейство.

Със сигурност вече ви сърби да попитате какво има под капака на новия GranTurismo. Тук сърцето започва да бие лудо - автомобилът е оборудван с революционния двигател V6 Nettuno Twin Turbo, който дебютира за първи път в суперспортния автомобил MC20. Наличен в две версии: 490 к.с. за Modena и високопроизводителната версия с 550 к.с. за Trofeo, които се предлагат с 8-степенна автоматична AWD трансмисия.

GranTurismo Folgore от своя страна използва 100% електрическо задвижване, еталон в сегмента. Системата Folgore е базирана на 800-волтова технология и е разработена с помощта на авангардни технически решения, заимствани от Формула Е. Тя предлага превъзходни характеристики, възможни благодарение на трите мощни 300-киловатови двигателя с постоянни магнити – един отпред и два отзад. Батерията има номинален капацитет от 92,5 kWh и капацитет на разряд от 560 kW, за да предава непрекъснато около 760 к.с. и зашеметяващ въртящ момент от 1350 Нм на четирите колела. 

Новини от официалния представител на Maserati у нас - Ауто Италия

След успешното откриване на втория дом на марката на българска територия през юли месец миналата година в град Варна, компанията отбеляза рекорд на продажби със 101 автомобила за 2022 година. Чрез историческия успех, България е поставена в топ 5 на класацията за най-успешните пазари за Maserati на глава от населението.

По време на представянето на новото GranTurismo стана ясно, че вече са стартирали строителните дейности по изграждането на новия автосалон. Домът на Maserati в София ще остане на същия адрес. Инвестицията възлиза на 1 милион евро и ще отвори врати в началото на юни месец тази година, като заедно с представянето му ще бъде показана за пръв път в България и изцяло електрическата версия на моделите GranTurismo и Grecale – Folgore.






Свързано

Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Утре започва от днес
Въздух, суша & море20.10.2021
Утре започва от днес

Преход към въглеродно неутрално утре: новият Mercedes EQS с премиера в България

Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Акценти23.12.2020
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

Новият член в SUV семейството на Mercedes-Benz
Въздух, суша & море05.03.2020
Новият член в SUV семейството на Mercedes-Benz

GLB е първият автомобил в компактния клас с възможност за 7 седящи места

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Три неочаквани адреса на Hygge
Акценти29.12.2019
Три неочаквани адреса на Hygge

Уют и топлота върху глетчер, на религиозен ритуал и... на плаж.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Мисия Silver Spitfire – успешна
Акценти16.12.2019
Мисия Silver Spitfire – успешна

Поглед от облаците

София Павлова София Павлова