Красота02.06.2023

Да поканим пролетта на лицето си

Нова емулсия от Biologique Recherche в гамата за цялостна превенция, грижа и защита на кожата през пролетните дни

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
+1 снимкиДа поканим пролетта на лицето си

Всички съвременни дами (а и много от мъжете) от личен опит вече знаят, че дори „пасивното“ излагане на слънце е вредно за кожата. А 80% от излагането на UV лъчи се случва в градска среда, като замърсяването допълнително увеличава неприятните му ефекти. Атакувана от серния диоксид, който променя хидролипидния филм на лицето, и азотните оксиди, причиняващи възпаление, кожата ни наистина е подложена на изпитание. Тогава метаболизмът и` се забавя, а това може да причини преждевременно стареене, загуба на блясък и поява на пигментни петна. При еднаква географска ширина и надморска височина е доказано, че UV индексът в градовете често е по-висок, отколкото в селските райони. Тази разлика е свързана с по-голямото количество отразяващи материали – от фасади, строежи, инфраструктурни обекти.

И така, за да противодействаме на клетъчното фотостареене, от съществено значение е да поддържаме стегната и плътна кожа, с равномерен тен. Препоръчително е ежедневно да ползваме продукти със слънцезащита за лицето през цялата година.

Emulsion PIGM 400 SPF 15 е ново поколение озаряваща грижа за кожата, която комбинира защита и корекция, като същевременно включва комбинация от 100% естествени минерални филтри. Благодарение на прецизна комбинация от активни съставки против тъмни петна и мултизащитно действие (срещу UV лъчи, свободни радикали и външни стресови фактори), този крем действа на всички етапи на меланогенезата (процес на образуване на пигментни петна). Постига цялостно изсветляващо действие за кожа с нередности в пигментацията и минимизира появата на бъдещи тъмни петна. Със своята течна текстура и SPF 15, продуктът предлага ежедневна защита и предпазва кожата от преждевременно стареене. Повишава блясъка, като същевременно запазва сиянието и здравословния тен. Препоръчва се за неравномерен тен и сивкави състояния на лицето.

Активните съставки на продукта действат срещу всички фактори на преждевременното стареене и осигуряват слънцезащита, изсветляване и фокусирано третиране на петната. Вероятно сте любопитни да узнаете какви съставки има в тази емулсия и как действа всяка една от тях, ето защо споделям накратко най-важното:

Титанов диоксид и цинков оксид са минерални филтри от частици с естествен произход. Те отразяват UVA и UVB лъчите, за да предпазят епидермиса от вредното им въздействие. За разлика от химическите филтри, минералните не проникват през кожата и не предизвикват алергични реакции.

Оризов естер – мощен антиоксидант, който помага за улавянето на фотоиндуцирани свободни радикали, за да няма преждевременно стареене на кожата. Има мощни противовъзпалителни свойства, успокоява кожата, предпазвайки я от вредното въздействие на слънцето.

Синтензиран изсветляващ пептид – инхибира и блокира меланогенезата – прихваща сигнали от кератиноцитите, за да ги стабилизира и да предотврати трансформирането им в меланин. Спомага за постигането на озаряващ ефект, гарантира ярък равномерен тен.

Олигозахариди от пшенични трици – активна съставка, получена чрез извличане защитната обвивка от зърното, което ще се развие в пшеница. Има силно изсветляващо действие, особено върху първите етапи на меланогенезата, като блокира сигнала на кератиноцитите. Инхибира тирозиназата (ключов ензим в процеса на образуване на пигментните петна) и свързания протеин TRP-1, като по този начин изсветлява и изравнява тена, намалявайки повърхността и интензитета на петната.

Екстракт от морска лилия – активна съставка с изсветляващ ефект, значително намалява размера и интензитета на пигментните петна.

Екстракт от листата на бял чай – помага за намаляване на всякакви петна по кожата (пигментни петна, зачервяване, микроваскуларизация), причинени от фактори на околната среда, инхибира ангиогенезата, предпазва от свободните радикали и ограничава възпалителните реакции. Осигурява цялостно решение за матов тен, възстановява блясъка, свежестта и жизнеността на кожата, предпазва я от оксидативен стрес, предотвратява преждевременното и` стареене.

Екстракт от хмелови шишарки – заради богатството си на активни съставки шишарките от хмел се използват във фитотерапията от VII век. Екстрактът намалява пигментни нарушения като лунички, лентигини (слънчеви или старчески петна), възпалителна пигментация и мелазма. Тенът е по-светъл, а цветът на кожата е по-равномерен.

Захарен полимер – улеснява проникването и действието на лосиона в дълбоките слоеве на кожата. Осигурява защитно действие за ограничаване на пигментните петна, предизвикани от излагане на ултравиолетови лъчи или от замърсяване.

Векторизирана рамноза – растителна захар, известна със своите ползи за кожата. Съдържа органичен силиций, който действа като истински вектор за преструктуриране на кожата и регулиране на нейния метаболизъм. Предотвратява свръхпроизводството на меланин и намалява появата на пигментни петна. Възстановява биомеханичните свойства на кожата като еластичност и гъвкавост.

След всичко прочетено дотук, вече сте абсолютно образовани и за съставките, и за действието на тази вълшебна емулсия. Време е да изпитате на практика ефектите и` върху вашата кожа, точно според предписанията на личния ви дерматолог, за да може след това от личен опит да я препоръчвате и на своите приятелки.


Свързано