Красота26.10.2023

Биостимулиращи и хибридни филъри

Най-новото попълнение в арсенала от естетични процедури на дерматолозите в клиники Derma-Act

Биостимулиращи и хибридни филъри

Нов вид терапии, които не само маскират белезите на възрастта, но и дават възможност да преминем към следващата стъпка – тази на регенерация и стимулиране на собствените възможности на тялото, и в частност на кожата да подобри своята структура и качество, – вече са достъпни в иновативните клиники Derma-Act. Биостимулиращите и хибридните филъри са в групата на колагеностимулаторите – последно поколение инжекционни процедури с разгръщащ се във времето ефект, които стимулират производството на колаген в кожата. При биостимулиращите филъри активната съставка е поли-L-млечна киселина (PLLA), докато хибридните са комбинация от хиалуронова киселина и активна съставка калциев хидроксиапатит (CaHA). Инжектирани в определени нива на кожата, тези вещества предизвикват каскада от реакции, отговорни за производството на структурния протеин колаген, който се губи физиологично в процеса на стареене. Така постепенно заместваме и повишаваме неговото количество, което води до чувствително подобряване на състоянието на кожата.

Биостимулиращите филъри са подходящи при промени, свързани със загуба на обем, наличието на бръчки, отпусната кожа, променен контур на лицето, но са уместни и за приложение в зони като шия, деколте, ръце. Ефектът, който постигат, е подобряване на плътността на кожата, увеличаване на нейния тонус, коригиране на отпуснатите контури, превенция и корекция при задълбочаващи се назолабиални и марионетни линии.

За разлика от по-познатите хиалуронови филъри, при биостимулиращите и хибридните се наблюдават постепенни, но по-дълготрайни резултати, развиващи се във времето. Този процес започва в третата седмица след инжектиране на избрания продукт и видимо се подобрява с времето. За оптимален ефект понякога са необходими повече на брой терапии. Крайният резултат е дълготраен (между 1 и 2 години), без излишно количество обем, създаден в инжектираната зона, което прави биостимулиращите филъри подходящи за постигането на максимално дискретни и натурални естетични корекции.

Биостимулиращите филъри са напълно безопасни, но поставянето им изисква персонализиран подход и опитна лекарска намеса.

Планът за лечение, изборът на продукт и техника на инжектиране трябва да бъдат съобразени със специфичните нужди на пациента, като се вземат предвид фактори като възраст, състояние на кожата, желани резултати и медицинска история.


Свързано