Акценти04.02.2020

На сафари със SkySafari

Не пилеете излишно време в пътуване, а се наслаждавате в пълнота на африканското приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова
+4 снимкиНа сафари със SkySafari

Във всеобщите ни представи сафарито е високо адреналиново преследване на диви животни в Африка и възможност да видиш лъвове, антилопи, жирафи, зебри, слонове, хиени само на няколко метра разстояние. Това обаче е само приятната част от преживяването - сафарито включва и дълги автомобилни преходи по пресечен маршрут от един лагер до друг, преследване или чакане на полети и трансфери, уговаряне на чартъри и доста загубени заради това ценни часове. А на подобна почивка времето е ограничено и нито един миг не трябва да бъде пропилян.

Photo credit: robbreport.com

Именно това е основната цел на SkySafari – премиум услуга, създадена да ви спести дискомфорта и пропиляното време, като ви остави изцяло на африканското изживяване. Появява се на туристическия пазар за първи път през 2016 г. Разработена е съвместно с хотелската верига Elewana, която притежава all-inclusive сафари лагери в Кения и Танзания. Възползвайки се от нея, получавате цялостна програма за вашето приключение с настаняване в някой от лагерите на Elewana и включен транспорт между отделните локации с частен самолет. Полетите следват стриктно програма на експедицията и се споделят от гостите по същия маршрут. Самолетите могат да бъдат и наемани за по-ексклузивни изживявания. Към това се добавя възможност за посещения в Масаи Мара, Серенгети, кратера Нгоронгоро, консервационни центрове за защита и опазване на местните животински видове. Но не само.

 

Удобство

Със SkySafari всичко е „директно“. Не е нужно да се връщате до летище „Уилсън“ в Найроби например, за да хванете трансфер или пък да губите няколко часа в път от локално летище до вашия лагер, което в Кения ви спестява около 16 ценни часа, а в Танзания дори повече - наземният транспорт между различните лагери „изяжда“ между 24 и 37 часа от вашата почивка.

Photo credit: robbreport.com

Тъй като и транспортът, и настаняването се управляват от една и съща компания, със SkySafari не рискувате да изпуснете полет, да останете без стая и т.н. Пилотите, шофьорите, водачите и управителите на лагерите са в непрекъснат контакт помежду си, което значи, че промени в графика са допустими и в последния момент. Така например ако водачът на сафарито закъснява за летището, защото сте се натъкнали на група лъвове, той ще се свърже с пилота на самолета, за да го информира за ситуацията и полетът съответно ще се забави, за да можете да вземете максимума от преживяването.   

Най-хубавото е, че не се налага непрекъснато да се регистрирате за всеки полет и всеки лагер, в който нощувате - регистрирате се само на началната точка и освобождавате на последната.

 

Индивидуален подход

Често хората, които отиват сами на сафари, трябва да платят допълнителна такса за индивидуално настаняване. През зеления сезон (април и май) за индивидуалните гости на SkySafari такава такса няма, а в цифрово изражение това значи спестени около 4 000 долара.

Photo credit: robbreport.com

Индивидуалните гости се ползват и със специално обслужване, съобразено със специфичните им нужни, желания и изисквания, което е различно от това на групите. 

 

Семейно забавление

Преследването на диви животни е еднакво атрактивно и за децата, и за възрастните. SkySafari обаче не се ограничава само с това - за семействата са предвидени по-големи помещения за настаняване, т.нар. семейни шатри, както и гъвкави часове за хранене. Децата могат да се научат да палят огън като масаите, да си служат с лък и да хвърлят рунгу. Тези семейни шатри се предлагат както в Кения, така и в Танзания.

В зависимост от лагера и местоположението, гостите от всички възрасти могат да практикуват конна езда и планинско колоездене, да посещават ферми за кафе, да ловят риба, да берат зеленчуци и да готвят с професионални готвачи, да посещават лекции, посветени на борбата с бракониерството.

Photo credit: robbreport.com

За по-големите групи, в които има и деца, е предвидена възможността да се откупи цял полет. Статистиката пък показва, че все по-често сафарито се превръща в семейно приключение.

 

Вижте още:

На сафари за запазване на дивите животни

Хакуна матата, Кения!

Кения: дивото зове


Свързано

Преди големия взрив
Акценти16.02.2020
Преди големия взрив

Как изглежда славата без интернет, без лайкове, без профили и социални мрежи? Възможна и напълно реална. И със също толкова висока цена, колкото и днес...

Мария Станчева
Любов
Акценти14.02.2020
Любов

3 филма за 14 февруари.

Петя Бангьозова
Hispano Suiza отива в Женева с Carmen Boulogne
Акценти15.02.2020
Hispano Suiza отива в Женева с Carmen Boulogne

Испанците ще представят нова версия на своето електрическо хипер возило.

Биляна Константинова Биляна Константинова
19 основни стила в интериорния дизайн - част III
Акценти13.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част III

Как се казва уютът във вашия дом?

Наталия Иванова
19 основни стила в интериорния дизайн - част II
Акценти10.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част II

Как се казва уютът във вашия дом?

19 основни стила в интериорния дизайн - част I
Акценти08.02.2020
19 основни стила в интериорния дизайн - част I

Как се казва уютът във вашия дом?

Наталия Иванова
2020 година обвита в аромати
Акценти07.02.2020
2020 година обвита в аромати

„Парфюмът е изкуството, което кара спомена да говори“ Франсис Куркджиян

София Павлова София Павлова
Магазини Selamore – мебели с история
Акценти06.02.2020
Магазини Selamore – мебели с история

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
Банички с кашкавал, сирене и захтар
Акценти05.02.2020
Банички с кашкавал, сирене и захтар

Поредица с вкусни идеи.

Андреа Маронян