Акценти04.02.2020

На сафари със SkySafari

Не пилеете излишно време в пътуване, а се наслаждавате в пълнота на африканското приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова
+4 снимкиНа сафари със SkySafari

Във всеобщите ни представи сафарито е високо адреналиново преследване на диви животни в Африка и възможност да видиш лъвове, антилопи, жирафи, зебри, слонове, хиени само на няколко метра разстояние. Това обаче е само приятната част от преживяването - сафарито включва и дълги автомобилни преходи по пресечен маршрут от един лагер до друг, преследване или чакане на полети и трансфери, уговаряне на чартъри и доста загубени заради това ценни часове. А на подобна почивка времето е ограничено и нито един миг не трябва да бъде пропилян.

Photo credit: robbreport.com

Именно това е основната цел на SkySafari – премиум услуга, създадена да ви спести дискомфорта и пропиляното време, като ви остави изцяло на африканското изживяване. Появява се на туристическия пазар за първи път през 2016 г. Разработена е съвместно с хотелската верига Elewana, която притежава all-inclusive сафари лагери в Кения и Танзания. Възползвайки се от нея, получавате цялостна програма за вашето приключение с настаняване в някой от лагерите на Elewana и включен транспорт между отделните локации с частен самолет. Полетите следват стриктно програма на експедицията и се споделят от гостите по същия маршрут. Самолетите могат да бъдат и наемани за по-ексклузивни изживявания. Към това се добавя възможност за посещения в Масаи Мара, Серенгети, кратера Нгоронгоро, консервационни центрове за защита и опазване на местните животински видове. Но не само.

 

Удобство

Със SkySafari всичко е „директно“. Не е нужно да се връщате до летище „Уилсън“ в Найроби например, за да хванете трансфер или пък да губите няколко часа в път от локално летище до вашия лагер, което в Кения ви спестява около 16 ценни часа, а в Танзания дори повече - наземният транспорт между различните лагери „изяжда“ между 24 и 37 часа от вашата почивка.

Photo credit: robbreport.com

Тъй като и транспортът, и настаняването се управляват от една и съща компания, със SkySafari не рискувате да изпуснете полет, да останете без стая и т.н. Пилотите, шофьорите, водачите и управителите на лагерите са в непрекъснат контакт помежду си, което значи, че промени в графика са допустими и в последния момент. Така например ако водачът на сафарито закъснява за летището, защото сте се натъкнали на група лъвове, той ще се свърже с пилота на самолета, за да го информира за ситуацията и полетът съответно ще се забави, за да можете да вземете максимума от преживяването.   

Най-хубавото е, че не се налага непрекъснато да се регистрирате за всеки полет и всеки лагер, в който нощувате - регистрирате се само на началната точка и освобождавате на последната.

 

Индивидуален подход

Често хората, които отиват сами на сафари, трябва да платят допълнителна такса за индивидуално настаняване. През зеления сезон (април и май) за индивидуалните гости на SkySafari такава такса няма, а в цифрово изражение това значи спестени около 4 000 долара.

Photo credit: robbreport.com

Индивидуалните гости се ползват и със специално обслужване, съобразено със специфичните им нужни, желания и изисквания, което е различно от това на групите. 

 

Семейно забавление

Преследването на диви животни е еднакво атрактивно и за децата, и за възрастните. SkySafari обаче не се ограничава само с това - за семействата са предвидени по-големи помещения за настаняване, т.нар. семейни шатри, както и гъвкави часове за хранене. Децата могат да се научат да палят огън като масаите, да си служат с лък и да хвърлят рунгу. Тези семейни шатри се предлагат както в Кения, така и в Танзания.

В зависимост от лагера и местоположението, гостите от всички възрасти могат да практикуват конна езда и планинско колоездене, да посещават ферми за кафе, да ловят риба, да берат зеленчуци и да готвят с професионални готвачи, да посещават лекции, посветени на борбата с бракониерството.

Photo credit: robbreport.com

За по-големите групи, в които има и деца, е предвидена възможността да се откупи цял полет. Статистиката пък показва, че все по-често сафарито се превръща в семейно приключение.

 

Вижте още:

На сафари за запазване на дивите животни

Хакуна матата, Кения!

Кения: дивото зове


Свързано

IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова
Ключът към успеха е във верните партньори
Акценти09.07.2020
Ключът към успеха е във верните партньори

BARNES International смело стъпва на българския пазар, а ние се срещаме с граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа.

Емилия Колева Емилия Колева
Празнуваме живота
Акценти08.07.2020
Празнуваме живота

Chic & Cozy – Born to Be Alive

София Павлова София Павлова
Съвършенството носи номер 9
Акценти19.05.2020
Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
Лукс по време на пандемия?
Акценти27.03.2020
Лукс по време на пандемия?

Да, но в нов стил.

Светът си е вкъщи
Акценти17.03.2020
Светът си е вкъщи

Култура у дома.

София Павлова София Павлова
Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова