Пътешествия24.10.2014

Кения: дивото зове

Сафари в Кения? Ако си мислите, че знаете за какво става дума, пригответе се да бъдете изненадани.

+10 снимкиКения: дивото зове
Африканският регион Лайкипия, разположен на изток от Голямата рифтова долина и на запад от планината Кения, е известен с усилията за опазване на природата и създаването на луксозни условия за сафари туризъм. Най-новата му „придобивка“ и изкушение за всички пътешественици е Segera Retreat, едно уникално по рода си преживяване, създадено от Йохен Цайц, бивш изпълнителен директор на Puma и известен природозащитник.

И макар думата, която всички чуват на пръв прочит да е сафари, в случая става въпрос за много по-различна концепция. В имота на Цайц местата за настаняване могат да бъдат определени като произведения на съвременното изкуство, изцяло еко-ориентирани и при това, невероятно шик. Стаите за гости предлагат лукс, уединение и модерен комфорт и то под сламен покрив... На разположение са осем вили и една каменна къща с прилежащи частна градина, веранда и басейн. Всяка вила има свой характер, но най-важното не е вътре, а вън – природата наоколо е завладяваща и възможността да й се порадвате от близо е безценна. Насладата ще бъде пълна край басейна със солена вода, разположен в градината със скулптурите и заобиколен от удобни шезлонги. Истинският релакс обаче несъмнено е в спа центъра! Той предлага разнообразие от холистични процедури и терапии, както и модерен фитнес и зала за йога.

Грижата за гостите не е единствената цел на Segera. Приоритет е и опазването на природата. Цайц и екипът му са отдадени на съхранението на енергия, вода, дивите животи, културните традиции и общности чрез прокарване на идеи като слънчеви ферми, програми за биоразнообразие и образователни центрове. Пътешествениците могат да станат част от различните дейности и да се докоснат до едно различно лице на Африка и нейната флора и фауна. А за любителите на класическото сафари на разположение са винтидж Land Rover или Rolls Royce кабриолет. Смелите изследователи могат дори да изберат да вървят пеша и да се докоснат съвсем от близо до животни, които иначе се плашат от шума на двигателите.

Без значение какво очаквате от посещението в Африка, в Segera Retreat ще получите много повече. Цените на нощувка започват от $890 на нощ през слабия сезон.

Свързано

Вижте дома, който продава Сандра Бълок
Дизайн и култура03.05.2019
Вижте дома, който продава Сандра Бълок

Вилата й в Джорджия е на стойност от 6.5 милиона долара и сме готови да се преместим там веднага!

Фелисити Астън: Любопитство oт Южния до Северния полюс
От броя23.04.2019
Фелисити Астън: Любопитство oт Южния до Северния полюс

Отнема ѝ 59 дни да прекоси Антарктика сама, поставяйки рекорд на Гинес като първата жена в света, която го прави без помощни средства

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
В търсене на преживявания в Западна Австралия
Гурме15.04.2019
В търсене на преживявания в Западна Австралия

Kакво общо имат кенгуруто, виното, гурме храната и китовете

Мартина Захариева
5 джаджи за следващото ви пътуване
Пътешествия02.04.2019
5 джаджи за следващото ви пътуване

Нека фактът, че сте на хиляди километри от дома, не ограничава удобството ви

Биляна Константинова Биляна Константинова
Имот в чужбина... но къде?
Пари01.04.2019
Имот в чужбина... но къде?

Вижте кои са най-подходящите дестинации за покупка на имот и защо 

От товарния асансьор до кралската ложа – разходка из Royal Albert Hall
От броя26.03.2019
От товарния асансьор до кралската ложа – разходка из Royal Albert Hall

Следващият път в Лондон непременно отделете половин ден, за да направите тур зад кулисите и в подземията на една от най-прочутите зали в света

Ирена Комитова
Неповторимо изживяване на върха на София
Гурме21.03.2019
Неповторимо изживяване на върха на София

Никак не е лошо да започнеш деня си в най-големия президентски апартамент с панорамна гледка, капучино, кроасани и ръчно приготвени френски макарони – казваме го от опит.

Емилия Колева Емилия Колева
Най-добрият хотел за любителите на вино
Дизайн и култура07.03.2019
Най-добрият хотел за любителите на вино

За една по-различна почивка

Йоана Иванова Йоана Иванова
5 места на Балканите, които искате да видите
Път15.02.2019
5 места на Балканите, които искате да видите

Добре дошли на полуострова, където мистерията, необичайните преживявания и абсолютно зашеметяващите гледки няма да ви разочароват

Марияна Гаврилова