Стил27.08.2019

Лунните фази, хванати в часовник

Jaeger-LeCoultre Dazzling Rendez-Vous Moon изразява почитта към красотата на нощното небе с новата версия на Dazzling Rendez-Vous Moon.

Иван Григоров
+4 снимкиЛунните фази, хванати в часовник

От хилядолетия знаем, че разбирането за космическия ритъм стои в основата на измерването на времето и никак не е случаен фактът, че часовникарите изучават астрономическите явления, за да демонстрират движението на луната и звездите по начина, по който го умеят най-добре - чрез механика.

Тази  година часовникари и хора на изкуството отново обръщат поглед към небесната тематика и, благодарение на съвпадението с 76-тия международен филмов фестивал във Венеция - La Biennale di Venezia, Jaeger-LeCoultre представя ослепителната нова интерпретация на най-обичаното астрономическо явление – луната и нейните фази.

За марката луната и звездите имат сантиментално значение, заради изключително ясното нощно небе над дома ѝ във Вале де Жу.

Новият часовник, Dazzling Rendez-Vous Moon,

се прекланя пред женската сила и красота, като изобразява лунната фаза във великолепна нова светлина. Леденият блясък на диамантите се затопля от розово злато и допълва с искрящо бял седеф, пресъздавайки успокояващата красота на нощното небе.

Тази нова диамантена версия на Dazzling Rendez-Vous следва представянето на Dazzling Rendez-Vous Night & Day (съставена от бяло или розово злато) и Dazzling Rendez-Vous Moon (в бяло злато) от часовникарското изложение SIHH през януари тази година, последвана от рубинения Dazzling Rendez-Vous Red, показана на международния филмов фестивал в Шанхай през юни.

Безелът на Dazzling Rendez-Vous Moon има

108 диаманта,

които формират две блестящи окръжности, придаващи нежна ефирност благодарение на 36-те камъка, подредени върху златни зъбци по външната страна на часовника - класически бижутерски похват, изискващ изключителна прецизност.  

При Dazzling Rendez-Vous виждаме, че фините златни зъбци държат диамантите високо, оставяйки ни усещането, че се „носят“ във въздуха. За да се придаде завършеност на корпуса, в модела има инструктирани камъни както в страниците, така и по короната на часовника.

Разкошната, напълно инкрустираната верижка на часовника, е произведение на бижутерското изкуство – майсторите на Jaeger-LeCoultre са положили 310 диаманта (22.27 карата), които се свързват по съвършен начин, за да формират блестяща река, нежно виеща се около китката.

Лунно белият седефен циферблат е детайлно инструктиран – на външната му окръжност часът се отбелязва от диаманти, а всяка цифра е изработена от розово злато, положено в седефена рамка - целият звезден разкош се състои от 47 диаманта.

Часовникът представлява истинска

съвършена подредба, изобразяваща романтичната лунна фаза.

През отвор на 6 часа пък се вижда седефена луна на фона на звездно небе, която се скрива периодично зад облак от гравиран седеф, за да отразява лунните фази през целия месец.  

Прозрачният сапфирен гръб на часовника разкрива фина изработка и придава на визията му завършен класически стил – оцветени в синьо винтчета, следвани от кръгово набраздяване, женевски ивици, и виещ се ротор от розово злато.
Обединявайки артистичния и технически гений на Jaeger-LeCoultre, Dazzling Rendez-Vous Moon е снабден със самонавиващия се механизъм Calibre 925/A1, който издържа до 38 часа.

 

Вижте още:

Най-доброто от SIHH 2019: Richard Mille & Roger Dubuis

Най-доброто от SIHH 2019: Montblanc, Panerai и Piaget

Най-доброто от SIHH 2019: Ulysse Nardin & Vacheron Constantin


Свързано