Акценти29.10.2019

EmSculpt – след вторите две процедури

Всички сме гледали множество футуристични филми, в които героите влизат в лековити капсули или басейни и излизат “чисто нови” - със заздравели рани, отстранени тумори, изгладени лица и с жизненост на 20-годишни младежи. 

Ирена Комитова
+4 снимкиEmSculpt – след вторите две процедури

Не случайно книгата на Ювал Ноа Харари Homo Deus, предричаща постигането на безсмъртие за постижимо още в рамките на този век, продължава да оглавява световните класации, да се превежда и чете на един дъх. Едно от твърденията в нея е, че с огромните постижения на медицината и регенеративните терапии, хората ще постигат все по-висока възраст и да живеем по 150 години ще стане новата нормалност.

Ето такива мисли ми се въртят в главата, когато отивам на следващите 2 сесии от терапията Emsculpt. Сега аз съм героинята, която се докосва до бъдещето. Не съм в капсула – в прохладната бяла стая на клиника Evolution лежа на удобна кушетка BTL (като човек, който поназнайва и от реклама, веднага запомням бранда, и ми е забавна играта на думи, която сама си създавам в главата с below-the-line). Вече знам какво да очаквам, вече съм “in” с последователността, високо-интензивното фокусирано електромагнитно поле (ами да – това си е един мини-магнитен резонанс), накрайниците-като-заоблени-ютийки, предизвиканите супра-максимални мускулни контракции, паузите с “потупвания”. Започвам с 40-минутна процедура на седалището, след което се обръщам на гръб за още 40-минути, посветени на коремните мускули.

Машината жужи в определената последователност, аз се отпускам и й позволявам да прави с мен каквото е заложено в програмата й, докато съзнанието ми се опитва да намери обяснение на онова, което се случва с тялото ми. И да синхронизира дишането ми с подаването на импулсите. Забелязвам, че и двете вечери след процедурите спя “като къпана”

– очевидно поетото “физическо” натоварване (20,000 контракции! за всяка зона) влияе ползотворно и на съня ми.

Искам да науча още за тази апаратура, за нейните приложения и за лечебно-тонизиращите й програми. Окривам, че отскоро посланик на бранда е американската актриса, продуцент и режисьор Дрю Баримор (която помня още от дебюта й на 7 годишна възраст в “Извънземното” и която най-много харесвам в трогателно- романтичния й филм “50 първи срещи” с партньор Адам Сандлър). Дрю споделя, че за нея Emsculpt е идеална в допълнение към редовните й занимания с танци и пилатес, защото укрепва цялото й тяло, подобрява резултатите й в другите физически занимания и я мотивира да опитва и да постига повече. Който я харесва и следи в социалните мрежи, може да прочете повече за нейния опит от тази терапия.

Според BTL Баримор е перфектното лице-партньор на Emsculpt, не само защото тя е олицетворение на здравословния начин на живот и отдаденост на уелнес стила. Дрю насърчава последователите си да развият в себе си онази доза здравословно самочувствие, което е така необходимо на всеки за успешна реализация. Компанията-производител и създател на Emsculpt планира да ангажира още звезди към новите си процедури за неинвазивно скулптриране на тялото и изграждане на мускули.

Да споделя и аз: да, така е - Emsculpt стопява средно 19% от мазнините в третираните зони и създава 16% повече мускули там, но не тези измерители са най-важното за процедурата. Прекрасен е цялостният тонизиращ ефект, приятната умора след натоварванията (точно както след интензивно изкачване на планината), достигането до мускули, които по друг начин не успявате да активирате, подобреният тонус на цялото тяло, прекрасният сън през нощта. И издържливостта в другите ви спортове – йога, пилатес, плуване. Не случайно Emsculpt печели наградата за иновации на сп. New Beauty за 2019 г., а сп. Bazaar му дава една от анти-ейджинг наградите си за най-добро укрепване на тялото.

На “мъжкия фронт” научавам, че футболистите на Барселона ползват Emsculpt в рамките на своите тренировки

и регенеративни паузи, за дълбоко ремоделиране на мускулните си тъкани. Време е това да започнат да правят и нашите футболисти, нали?

(и тогава може би ще започнат да се представят по-добре, особено в мачове на родна земя). BTL вече предлага и допълнителни накрайници, които са подходящи за ръцете и краката – така че да обхваща и тези мускулни групи на тялото.

“Emsculpt успява, посредством мускулни контракции, да помогне за освобождаването на епинефрин”, казва д-р Хауърд Собел (Ню Йорк). “А епинефринът разрушава мазнините и това ние наричаме липолиза. Процедурата не бива да се приема, като “вълшебна терапия за ленивци” и заместител на традиционния фитнес: безспорно най-добрите резултати идват, когато тя е в синхрон със системни и целенасочени спортни упражнения”.

Съгласявам се веднага с това твърдение. Въпреки хроничната липса на време за съвременната бизнес дама, спорт, пилатес, йога, плуване, интензивно ходене и EmSculpt прекрасно могат да се съчетават в ежедневието й – за постигане на искряща жизненост, неизчерпаема творческа енергия и отличен сън.

 

Прочетете ощеEmsculpt – процедура от бъдещето, сега


Свързано

Най-големите провали на най-успешните хора в историята - част I
Акценти12.11.2019
Най-големите провали на най-успешните хора в историята - част I

Колко криволичещ може да бъде пътят към успеха?  

Кристин Кръстева Кристин Кръстева
Няма нужда да обичате вино...
Акценти11.11.2019
Няма нужда да обичате вино...

...Но ако го обичате, животът става толкова по-шарен

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Почти документално
Акценти10.11.2019
Почти документално

Tри истории, които да си откраднете сами

Петя Бангьозова
Човешка клетка с големината на цял град
Акценти06.11.2019
Човешка клетка с големината на цял град

Работата на Дейвид Болински е феноменална - графиките и анимациите му са за илюстрация на жизнените процеси в нашето тяло и за работата на клетките ни променят изцяло съвременното обучение в природните науки.

Ирена Комитова
География на внезапния успех
Акценти05.11.2019
География на внезапния успех

Топ 3 на местата по света, превърнали неочаквания късмет в трайно постижение

Спайдърмен с турбийон
Акценти03.11.2019
Спайдърмен с турбийон

Последното часовникарско бижу на RJ е издръжливо като супергерой

Биляна Константинова Биляна Константинова
13 Мid-century стола за изискано усещане от 50-те
Акценти02.11.2019
13 Мid-century стола за изискано усещане от 50-те

Ретрото не излиза от мода

Наталия Иванова
На върха няма място за всички
Акценти01.11.2019
На върха няма място за всички

А ако има, това връх ли е всъщност?

Емилия Колева Емилия Колева
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"
Акценти25.10.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян