Акценти29.10.2019

EmSculpt – след вторите две процедури

Всички сме гледали множество футуристични филми, в които героите влизат в лековити капсули или басейни и излизат “чисто нови” - със заздравели рани, отстранени тумори, изгладени лица и с жизненост на 20-годишни младежи. 

Ирена Комитова
+4 снимкиEmSculpt – след вторите две процедури

Не случайно книгата на Ювал Ноа Харари Homo Deus, предричаща постигането на безсмъртие за постижимо още в рамките на този век, продължава да оглавява световните класации, да се превежда и чете на един дъх. Едно от твърденията в нея е, че с огромните постижения на медицината и регенеративните терапии, хората ще постигат все по-висока възраст и да живеем по 150 години ще стане новата нормалност.

Ето такива мисли ми се въртят в главата, когато отивам на следващите 2 сесии от терапията Emsculpt. Сега аз съм героинята, която се докосва до бъдещето. Не съм в капсула – в прохладната бяла стая на клиника Evolution лежа на удобна кушетка BTL (като човек, който поназнайва и от реклама, веднага запомням бранда, и ми е забавна играта на думи, която сама си създавам в главата с below-the-line). Вече знам какво да очаквам, вече съм “in” с последователността, високо-интензивното фокусирано електромагнитно поле (ами да – това си е един мини-магнитен резонанс), накрайниците-като-заоблени-ютийки, предизвиканите супра-максимални мускулни контракции, паузите с “потупвания”. Започвам с 40-минутна процедура на седалището, след което се обръщам на гръб за още 40-минути, посветени на коремните мускули.

Машината жужи в определената последователност, аз се отпускам и й позволявам да прави с мен каквото е заложено в програмата й, докато съзнанието ми се опитва да намери обяснение на онова, което се случва с тялото ми. И да синхронизира дишането ми с подаването на импулсите. Забелязвам, че и двете вечери след процедурите спя “като къпана”

– очевидно поетото “физическо” натоварване (20,000 контракции! за всяка зона) влияе ползотворно и на съня ми.

Искам да науча още за тази апаратура, за нейните приложения и за лечебно-тонизиращите й програми. Окривам, че отскоро посланик на бранда е американската актриса, продуцент и режисьор Дрю Баримор (която помня още от дебюта й на 7 годишна възраст в “Извънземното” и която най-много харесвам в трогателно- романтичния й филм “50 първи срещи” с партньор Адам Сандлър). Дрю споделя, че за нея Emsculpt е идеална в допълнение към редовните й занимания с танци и пилатес, защото укрепва цялото й тяло, подобрява резултатите й в другите физически занимания и я мотивира да опитва и да постига повече. Който я харесва и следи в социалните мрежи, може да прочете повече за нейния опит от тази терапия.

Според BTL Баримор е перфектното лице-партньор на Emsculpt, не само защото тя е олицетворение на здравословния начин на живот и отдаденост на уелнес стила. Дрю насърчава последователите си да развият в себе си онази доза здравословно самочувствие, което е така необходимо на всеки за успешна реализация. Компанията-производител и създател на Emsculpt планира да ангажира още звезди към новите си процедури за неинвазивно скулптриране на тялото и изграждане на мускули.

Да споделя и аз: да, така е - Emsculpt стопява средно 19% от мазнините в третираните зони и създава 16% повече мускули там, но не тези измерители са най-важното за процедурата. Прекрасен е цялостният тонизиращ ефект, приятната умора след натоварванията (точно както след интензивно изкачване на планината), достигането до мускули, които по друг начин не успявате да активирате, подобреният тонус на цялото тяло, прекрасният сън през нощта. И издържливостта в другите ви спортове – йога, пилатес, плуване. Не случайно Emsculpt печели наградата за иновации на сп. New Beauty за 2019 г., а сп. Bazaar му дава една от анти-ейджинг наградите си за най-добро укрепване на тялото.

На “мъжкия фронт” научавам, че футболистите на Барселона ползват Emsculpt в рамките на своите тренировки

и регенеративни паузи, за дълбоко ремоделиране на мускулните си тъкани. Време е това да започнат да правят и нашите футболисти, нали?

(и тогава може би ще започнат да се представят по-добре, особено в мачове на родна земя). BTL вече предлага и допълнителни накрайници, които са подходящи за ръцете и краката – така че да обхваща и тези мускулни групи на тялото.

“Emsculpt успява, посредством мускулни контракции, да помогне за освобождаването на епинефрин”, казва д-р Хауърд Собел (Ню Йорк). “А епинефринът разрушава мазнините и това ние наричаме липолиза. Процедурата не бива да се приема, като “вълшебна терапия за ленивци” и заместител на традиционния фитнес: безспорно най-добрите резултати идват, когато тя е в синхрон със системни и целенасочени спортни упражнения”.

Съгласявам се веднага с това твърдение. Въпреки хроничната липса на време за съвременната бизнес дама, спорт, пилатес, йога, плуване, интензивно ходене и EmSculpt прекрасно могат да се съчетават в ежедневието й – за постигане на искряща жизненост, неизчерпаема творческа енергия и отличен сън.

 

Прочетете ощеEmsculpt – процедура от бъдещето, сега


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева