Акценти29.10.2019

EmSculpt – след вторите две процедури

Всички сме гледали множество футуристични филми, в които героите влизат в лековити капсули или басейни и излизат “чисто нови” - със заздравели рани, отстранени тумори, изгладени лица и с жизненост на 20-годишни младежи. 

Ирена Комитова
+4 снимкиEmSculpt – след вторите две процедури

Не случайно книгата на Ювал Ноа Харари Homo Deus, предричаща постигането на безсмъртие за постижимо още в рамките на този век, продължава да оглавява световните класации, да се превежда и чете на един дъх. Едно от твърденията в нея е, че с огромните постижения на медицината и регенеративните терапии, хората ще постигат все по-висока възраст и да живеем по 150 години ще стане новата нормалност.

Ето такива мисли ми се въртят в главата, когато отивам на следващите 2 сесии от терапията Emsculpt. Сега аз съм героинята, която се докосва до бъдещето. Не съм в капсула – в прохладната бяла стая на клиника Evolution лежа на удобна кушетка BTL (като човек, който поназнайва и от реклама, веднага запомням бранда, и ми е забавна играта на думи, която сама си създавам в главата с below-the-line). Вече знам какво да очаквам, вече съм “in” с последователността, високо-интензивното фокусирано електромагнитно поле (ами да – това си е един мини-магнитен резонанс), накрайниците-като-заоблени-ютийки, предизвиканите супра-максимални мускулни контракции, паузите с “потупвания”. Започвам с 40-минутна процедура на седалището, след което се обръщам на гръб за още 40-минути, посветени на коремните мускули.

Машината жужи в определената последователност, аз се отпускам и й позволявам да прави с мен каквото е заложено в програмата й, докато съзнанието ми се опитва да намери обяснение на онова, което се случва с тялото ми. И да синхронизира дишането ми с подаването на импулсите. Забелязвам, че и двете вечери след процедурите спя “като къпана”

– очевидно поетото “физическо” натоварване (20,000 контракции! за всяка зона) влияе ползотворно и на съня ми.

Искам да науча още за тази апаратура, за нейните приложения и за лечебно-тонизиращите й програми. Окривам, че отскоро посланик на бранда е американската актриса, продуцент и режисьор Дрю Баримор (която помня още от дебюта й на 7 годишна възраст в “Извънземното” и която най-много харесвам в трогателно- романтичния й филм “50 първи срещи” с партньор Адам Сандлър). Дрю споделя, че за нея Emsculpt е идеална в допълнение към редовните й занимания с танци и пилатес, защото укрепва цялото й тяло, подобрява резултатите й в другите физически занимания и я мотивира да опитва и да постига повече. Който я харесва и следи в социалните мрежи, може да прочете повече за нейния опит от тази терапия.

Според BTL Баримор е перфектното лице-партньор на Emsculpt, не само защото тя е олицетворение на здравословния начин на живот и отдаденост на уелнес стила. Дрю насърчава последователите си да развият в себе си онази доза здравословно самочувствие, което е така необходимо на всеки за успешна реализация. Компанията-производител и създател на Emsculpt планира да ангажира още звезди към новите си процедури за неинвазивно скулптриране на тялото и изграждане на мускули.

Да споделя и аз: да, така е - Emsculpt стопява средно 19% от мазнините в третираните зони и създава 16% повече мускули там, но не тези измерители са най-важното за процедурата. Прекрасен е цялостният тонизиращ ефект, приятната умора след натоварванията (точно както след интензивно изкачване на планината), достигането до мускули, които по друг начин не успявате да активирате, подобреният тонус на цялото тяло, прекрасният сън през нощта. И издържливостта в другите ви спортове – йога, пилатес, плуване. Не случайно Emsculpt печели наградата за иновации на сп. New Beauty за 2019 г., а сп. Bazaar му дава една от анти-ейджинг наградите си за най-добро укрепване на тялото.

На “мъжкия фронт” научавам, че футболистите на Барселона ползват Emsculpt в рамките на своите тренировки

и регенеративни паузи, за дълбоко ремоделиране на мускулните си тъкани. Време е това да започнат да правят и нашите футболисти, нали?

(и тогава може би ще започнат да се представят по-добре, особено в мачове на родна земя). BTL вече предлага и допълнителни накрайници, които са подходящи за ръцете и краката – така че да обхваща и тези мускулни групи на тялото.

“Emsculpt успява, посредством мускулни контракции, да помогне за освобождаването на епинефрин”, казва д-р Хауърд Собел (Ню Йорк). “А епинефринът разрушава мазнините и това ние наричаме липолиза. Процедурата не бива да се приема, като “вълшебна терапия за ленивци” и заместител на традиционния фитнес: безспорно най-добрите резултати идват, когато тя е в синхрон със системни и целенасочени спортни упражнения”.

Съгласявам се веднага с това твърдение. Въпреки хроничната липса на време за съвременната бизнес дама, спорт, пилатес, йога, плуване, интензивно ходене и EmSculpt прекрасно могат да се съчетават в ежедневието й – за постигане на искряща жизненост, неизчерпаема творческа енергия и отличен сън.

 

Прочетете ощеEmsculpt – процедура от бъдещето, сега


Свързано

IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова
Ключът към успеха е във верните партньори
Акценти09.07.2020
Ключът към успеха е във верните партньори

BARNES International смело стъпва на българския пазар, а ние се срещаме с граф Гийом де Виллие, основен деятел за развитието на мрежата на BARNES в Централна и Източна Европа.

Емилия Колева Емилия Колева
Празнуваме живота
Акценти08.07.2020
Празнуваме живота

Chic & Cozy – Born to Be Alive

София Павлова София Павлова
Съвършенството носи номер 9
Акценти19.05.2020
Съвършенството носи номер 9

Някои от нас търсят изключителното, други – просто го постигат

София Павлова София Павлова
Лукс по време на пандемия?
Акценти27.03.2020
Лукс по време на пандемия?

Да, но в нов стил.

Светът си е вкъщи
Акценти17.03.2020
Светът си е вкъщи

Култура у дома.

София Павлова София Павлова
Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design
Акценти12.03.2020
Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова