Акценти12.08.2019

Emsculpt – процедура от бъдещето, сега

Отново във форма.

Ирена Комитова
+2 снимкиEmsculpt – процедура от бъдещето, сега

Лятна сутрин, уикенд. Оглеждам критично корема си, след като вече съм преминала две процедури с Emsculpt. Има още какво да се желае, но разликата е видима. Мога без притеснение отново да сложа половинки бански и да се разхождам по плажовете на света. Някъде от далечното минало си припомням описание на любовна сцена (дори не помня от кой роман точно беше), където авторът споделяше възхищението си от “стегнатия, плосък корем на младо момиче, което още не е раждало”. Тогава си помислих: “Е, че моят корем си е плосък, дори години след като съм родила и отгледала дъщеря си”.

Зависи колко години, нали? С напредването на възрастта всички знаем, че трябва да ядем по-малко, да пием повече вода и да се движим, да се движим, да се движим – за да не залиняват мускулите ни. Реалността обаче показва, че ние все по-малко ходим, все по-рядко изкачваме стълби, все по-кратко спортуваме – а това неминуемо натрупва мазнини и то на места от тялото, на които никак не ни харесва. Стойката ни се променя, гръбначният стълб се изкривява, а мъжете развиват онова, което галено наричаме “бирено коремче”. Загубваме гордата и неподражаемо дръзка походка на младостта. Тренировките и масажите не действат достатъчно бързо, а културата на 21-и век изисква ефективност и резултатност в кратки срокове.

 

И както се случват всички хубави неща, запознаването ми с Emsculpt става случайно, благодарение ентусиазма на Антони Миланов, собственик на клиника Evolution. Той  с гордост споделя, че лансира първата у нас Emsculpt “машина”, която изгражда мускули и топи мазнини. И то точно в онези чувствителни зони, които от известно време не харесвам в себе си – корем и дупе.

Решавам да опитам. В уречения ден и час влизам в една прохладна, блестяща от чистота бяла стая, а до кушетката за процедури стои елегантен апарат с огромен touch screen. Моят терапевт Марина усмихнато ме посреща и обяснява, че ми предстои нещо различно, което до момента не съм изпитвала. Не е масаж, не е вакуум, не е слаб електрически ток… Машината има два накрайника, с дизайн на високо-технологична заоблена “ютийка” с кръгло вдлъбване. Накрайниците се подпъхват под колана около талията, за да имат добър контакт с кожата на пациента.

Решавам да започна с дупето, защото ми се струва по-лесно. А и прекалено много седя пред компютъра си, така че сега няма да му е излишно да се подложи на този своеобразен скулптуриращ “масаж”. Марина ме предупреждава, че сеансът ще трае 30 минути, в 6 сесии от 5 минути всяка. За мен, като за първи път, всяка сесия има поредност от 3 разновидности: в началото чрез накрайниците апаратът изпраща към глутеуса поредица от 3 сек. високо-интензивна електромагнитна енергия с висока честота, последвана от 3 сек. пауза; после идва последователност от 5 сек. поредици – енергия-пауза-енергия; накрая е “релакс”, при който усещането и звукът е като потропване на малко топче, което пада отвисоко и постепенно заглъхва в тупкането си. При други пациенти последователностите и времетраенето на процедурата могат да се персонализират, според индивидуалното състояние и предпочитания.

Няма да скрия, че в началото доста се стреснах: защо мускулите ми се свиват, когато аз съм се отпуснала? Не съм съвсем сигурна дали трябва да е точно така. От леки в началото, контракциите започват да се усилват… Ефектът се усеща чак до “опашката”, дори вътрешно!  Марина стои до мен и ми обяснява какво се случва и защо се случва. След 10-тина минути машината достига 100% от интензитета на процедурата, а аз установявам, че понасям контракции-паузи-потупвания добре и решавам да изживея процедурата докрай. При 4-тото повторение на 5 минутните цикли установявам, че всъщност тези несъзнателни контракции са много приятни и тялото ми с благодарност ги приема. Сякаш събуждат в мен мускули, които никога дори не съм подозирала, че имам. Когато 30-те минути изтичат направо изпитвам съжаление, че трябва да се обърна по гръб.

Следва същата поредица и на корема, но тук само с едната “ютийка” – при мен за другата няма място (каква хубава мисъл!). Вече знам какво да очаквам и удоволствието от процедурата настъпва почти мигновено. Отпускам се и се оставям на фокусираната електромагнитна енергия чрез принудителни мускулни контракции да подскаже на моите мускулни влакна да се адаптират и “събудят”. Впоследствие научавам, че само в рамките на 30 минути съм направила 20,000 мускулни контракции!

Няколко часа след процедурата осъзнавам, че тези т.нар. супра-максимални контракции всъщност носят множество “странични ефекти”, които далеч не се изчерпват само с положителния естетически ефект. Тялото ми започва постепенно да усеща дълбоко премоделиране и укрепване на мускулатурата, енергията ми е на нови високи нива, чувствам се отлично особено в основата на гръбначния стълб, около “опашката”. Предстоят ми още два сеанса, които очаквам с нетърпение. Няма да публикувам мои “преди” и “след” снимки, за да не “изям хляба” на моделите. 

Вижте още:

Свеж дух за свежо лято

Новата мръсна дума на козметичната индустрия

 


Свързано

Пътуването продължава
Акценти20.08.2019
Пътуването продължава

Класически дизайн в съвременни фотоапарати – за хора, които не искат да останат незабелязани.

Николай Шабарков Николай Шабарков
Efoil - да полетиш над вълните
Акценти19.08.2019
Efoil - да полетиш над вълните

Сърфирай като професионалист и извън социалните мрежи!

Виктор Папазов
Българка е най-добър SPA мениджър в света за 2019 година
Акценти15.08.2019
Българка е най-добър SPA мениджър в света за 2019 година

Надeжда Халачева, управител на Este Fitness & Spa,  спечели престижната награда на световния конкурс World Luxury Spa Awards

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството
Акценти14.08.2019
Берлин – Европейската „Мека“ на веганството

С безмесните си ресторанти, съществуващи десетилетия, магазини за обувки без естествена кожа и зелените си хотели, Берлин бавно, но сигурно, се превръща във веган столицата на Европа.

Марияна Гаврилова
Сладки изкушения в Мадрид
Акценти08.08.2019
Сладки изкушения в Мадрид

Градът е познат не само със своите музеи, паметници и пикантни ястия, но и с невероятните си десерти, които очакват нашето пристигане.

Бърно – градът на бирата
Акценти05.08.2019
Бърно – градът на бирата

Понякога най-неочакваните дестинации ти оставят най-красивите спомени.

Виктор Големинов Виктор Големинов
Каква чанта да изберем за офиса?
Акценти01.08.2019
Каква чанта да изберем за офиса?

Най-подходящите модели за работещи дами и господа.

Сузана Бойчева Сузана Бойчева
Япония, страна на контрастите
Акценти02.08.2019
Япония, страна на контрастите

Прецизност, чистота, дисциплина някак деликатно се преплитат с любезно отношение и усмихнати хора.

Юлиана Борисова
Стил за напреднали
Акценти31.07.2019
Стил за напреднали

7 модни икони над 70, от които всички можем да научим по нещо.

Емил Христов Емил Христов