Акценти16.10.2019

Един изстрел време

Различният начин да пожелаеш на някого да изживява моментите

Биляна Константинова Биляна Константинова
+5 снимкиЕдин изстрел време

Unnamed Society е името на много тесен кръг от знаменитости и представители на различни професии, чиито имена обаче остават анонимни. Всички те са в своя  творчески апогей и задават тон за развитие в сферата на визуалните изкуства, музиката и модата. Желанието им за анонимност идва от идеята, че не са важни те, а изкуството да подаряваш - в неговото най-върхово измерение. Мистериозността, емоцията - всичко около подаръка трябва да е на най-високо ниво. Тази нужда тласка членовете на Unnamed Society да създават нова естетика и да я превръщат в ексклузивни предмети, изработени от първокачествени материали, родени във вековните традиции на старите занаяти. Предметите, създадени от „безименното“ общество, са предназначени за ценителите на красивото и колекционерите, които споделят същите ценности като създателите им.    

Unnamed Society прави впечатляващ дебют на публичната сцена – с настолен часовник във формата на револвер. Това изключително сложно произведение на изкуството е съчетание от артистичност и прецизност - то провокира въображението на много нива, като предлага съвършено нов поглед върху времето и стойността на всеки миг.

photo credit: atimelyperspective.com

Символиката съвсем не е случайна. С изобретяването на револвера Самюъл Колт предизвиква коренна промяна в начина, по който времето влияе върху стрелбата. Револверът на практика спира времето, като елиминира ръчното презареждане на оръжието и потенциалната уязвимост и заплаха за живота, която тези няколко секунди носят. Тази специфика го прави съвършеното въплъщение на идеята за ценността на всеки миг и скоростта, с която той може да ни бъде отнет. Не е ли това идеалният начин да пожелаеш на някого „carpe diem“, да изживява моментите?  

photo credit: atimelyperspective.com

Всеки часовник от колекцията е неповторимо творение сам по себе си. Дръжката и гравирането са изработени в специална последователност, а материалите и покритията са еманация на съвършенството – от използването на екзотична дървесина като маслина, круша, палмово и розово дърво до също толкова екзотични кожи - като от акула, например. От скъпоценни камъни с обков от благородни метали до рог от лос и кости от жираф. Това на практика прави възможностите за персонализиране на всеки часовник-револвер неограничени.   

photo credit: atimelyperspective.com

Сърцето на часовника, неговият механизъм, е създаден в работилниците на L’Épée.

„Знаехме, че работим по нещо наистина специално. Да “преведем“ представата на Unnamed Society за понятието за време на езика на часовниковия механизъм беше предизвикателството на живота ни и целият ни екип се гордее с резултата. Да обхванеш времето с всичките му аспекти – исторически, механично, естетически, рядко се отплаща по толкова смислен начин“, казва Арно Никола, изпълнителен директор на L’Épée.

photo credit: atimelyperspective.com

Специалното сърце заслужава и специална „обвивка“, която е изработена от материали, които на пръв поглед нямат много общо с производството на оръжие – рог от лос, овчи рог и кост от жираф. Докато рогата са известни със своите качества, костите от жираф се оказват висококачествен естествен заместител на слоновата кост. С впечатляваща плътност, богатство на нюансите – от съвършено бяло до кадифено жълто, и достатъчна дължина, този материал се оказва много подходящ за производството на всякакъв тип дръжки за оръжие.

photo credit: atimelyperspective.com

Като първи проект на Unnamed Society, този часовник-пистолет въплъщава по неповторим начин идеята за „невъзможното, което дори не можеш да си представиш“.  

 

Вижте още:

Лунните фази, хванати в часовник

Най-доброто от SIHH 2019: Ulysse Nardin & Vacheron Constantin

Кои са най-шантавите часовници на SIHH 2019 (ГАЛЕРИЯ)


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева