Акценти17.01.2020

Мустаците – стилен почерк по мъжки

Запознаваме се с най-популярните видове мустаци за 2020 година.

София Павлова София Павлова
+4 снимкиМустаците – стилен почерк по мъжки

Когато става въпрос за отличителен външен вид, трябва да признаем, че мъжете имат по-малко опции да „изпъкнат“ от тези, с които разполагаме ние, дамите. За сметка на това господата могат да се похвалят с чудесен начин за изразяване на своята индивидуалност – мустакът.

Редица знаменитости като Салвадор Дали, Чарли Чаплин, Фреди Меркюри повлияват модерното ни общество не само със своята творческа дейност, но и с мустаците си. Особена популярност те придобиват през 60-те и 70-те години на миналия век, когато се превръщат в символ на сексуалната революция и свободния дух.

Преди да се впуснете в мустакати приключения обаче, трябва да се съобразите с формата на лицето си и съответно най-удачния, под формата на мустак за него, вариант. Ето някои от най-разпространените и харесвани стилове:

 

Мустак тип дръжка (Handlebar mustache)

Дръжте се здраво. Този древен тип мустак придобива своята популярност най-вече през XIX век сред изявени личности от Дивия запад в Америка, докато в Европа се носи предимно от войници по време на Първата световна война. Името на този мустак идва от това, че изглежда като обърната дръжка на колело. Ако оставите този мустак да порасне достатъчно дълъг, имате не една опция за творческо засукване на краищата на „дръжката“. Този мустак изисква постоянна грижа и се препоръчва за търпеливи джентълмени, тъй като отнема дълго време за достигане на необходима дължина.

Тънък като молив (Pencil Thin mustache)

За него има написана дори песен. Особено популярен е в Златната ера на Холивуд, носен от актьори като Кларк Гейбъл. Тънкият като молив мустак е за всички мъже с прецизна ръка и усет към детайла. За постигането му трябва да се обръснете точно под носа и постепенно да стесните мустака до ъглите на устата. Определено е силно ангажиращ процес.

Мустак тип шеврон (Chevron mustache)

Шеврон мустакът е дебел, голям и лесно забележим. Той е символът на мъжествеността през 80-те години на миналия век, популяризиран от мъже като Том Селек и Фреди Меркюри. Това е един от най-лесните за поддържане мустаци и колкото по-натурален го оставите, толкова по-добре.

Мустак тип морж (Walrus mustache)

Традиционен тип мустак, подобен на шеврона. Рошав и голям, той придобива популярност в средата на 18 век. „Моржът“ се счита за перфектното допълнение към елегантната визия на мъжката мода по онова време. Истинският walrus мустак влиза в устата на този, който го носи. Това създава известни пречки при опит за ядене, но все пак е мустак, който си струва да опитате.

 

Мустак тип подкова (Horseshoe mustache)

Ако тънкият като молив мустак е символ на финес, то конската подкова е точно обратното – белег на грубата мъжка сила. Най-разпространен е сред кечисти и мотоциклетисти, но не е задължително да сте представител на тези специфични категории, за да отгледате такъв мустак. Единствено трябва да притежавате гъста и дебела брада.

 

Вижте още:

Размисли и храсти


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева