Акценти14.02.2020

Любов

3 филма за 14 февруари.

Петя Бангьозова
+3 снимкиЛюбов

Когато говорим за любов, трябва да сме кратки – безсмислено е да се опитваме да обясним нещо толкова съвършено. Защото всичко сложно и объркано се свежда до най-простата си и чиста форма. Няма значение на колко години си, щом чувството те завладее, се превръщаш в 11-годишно хлапе със сабя, готово да се хвърли във всяко приключение и да извърши всеки подвиг. Но нека започнем от началото - от първият трепет, който ще помним завинаги.

Уес Андерсън и неговият „В царството на пълнолунието“ (2012)  ни пренася именно в този свят пълен с наивност и безгрижие. Сузи и Сам са двете деца, които не се вписват. Смотаняците аутсайдери - за наше най-голямо удоволствие - се срещат и осъзнават, че са от един вид. По-силни и решителни не са били никога.

Photo credit: 3brothersfilm.com

Тя чете много книги, а той е скаут. Всичко е ясно! Приключението с крайна цел намиране на място само за двамата, където никой не би ги намерил, започва. Типичните ярки цветове на Андерсън и безупречният саундтрак ни пренасят в история като от детска книжка - съвсем нетипично, имайки предвид актьорския състав: Брус Уилис , Едуард Нортън ,  Франсис Макдорманд и още интересни знаменитости.

„Голяма риба“ (2002) на Тим Бъртън 

Когато срещнеш любовта на живота си, времето спира за момент, а след това всичко е по-различно. Въображението на Тим Бъртън , разбира се, може да доведе това усещане до крайности.

Photo credit: collider.com

Ед Ууд е изключително добър разказвач на истории - такива, в които никой не вярва, дори и  собственият му син. Никой освен неговата съпруга, която дори да не успява съвсем да проумее всички невероятни създания и ситуации, слуша в захлас и се наслаждава на всеки момент.

 Юън Макгрегър (младият Едуард Блум ) е натоварен да преживее всички приключения, а Албърт Фини (възрастният Едуард Блум ) успява да ни докаже, че светът е по-красив отколкото си го представяме, а любовта е основната история на живота му.

Въпрос на време (2013) на Ричард Къртис е магичен – няма по-добро предложение за прекрасен завършек на вечерта на 14 февруари. Мъжете от семейството на Бил Наи (в ролята на бащата) могат да се връщат във времето, но само за да преживеят отново онова, което вече са преживели. Поправяйки миналото обаче неизбежно ще повлияеш на настоящето и на бъдещето, а когато намериш любовта на живота си - рискът е голям и опасен. Магията идва тогава, когато не искаш да променяш нищо и всичко си идва на мястото.

Photo credit: starsinsider.com

Филм, който ще ви изненада с брилянтно чувство за хумор, голяма доза мъдрост и ще ви накара да се усмихнете за всичко, което имате, а често забравяте в хода на ежедневието.

Ако след тези 3 истории се почувствате нелепо романтично, ако си помислите, че тези неща се случват само по филмите, запомнете: историите първо се случват, а после се разказват. На лента.

 

 

Вижте още:

Свети Валентин дори за най-капризните

Мъжете също получават подаръци на Свети Валентин

5 романтични филма за този Свети Валентин


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева