Акценти11.12.2019

Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България

Първият бутик на марката отвори врати в София.

София Павлова София Павлова
+6 снимкиЛюбимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България

Миналия петък се събудихме с чаша ароматно еспресо, за което вече не е нужно да ходим специално до Солун. По повод откриването на първия бутик на световната марка за кафе, машини и аксесоари Nespresso, който вече може да посетите в Paradise Center, София, пристигна официалният посланик на марката Александрос Панагулиас. Той проведе вкусен мастър клас, в който ни приготви съвършената чаша капучино и ни разказа за спецификите на ароматите в продуктовата гама на Nespresso, която предлага 28 различни вида капсули. Всъщност това е единственият кафе бранд в света, който отвежда концепцията за персонализация във вкусовите профили и избор до съвсем нови висоти. Брандът е известен и със своите Гран Крю кафета, термин от света на виното, който Nespresso прилага в своята идентичност, подбирайки най-добрите суровини с кафета от висок и специален клас, които отговарят на строгите критерии за създаването на емблематичния Nespresso почерк.

photo credit: nespresso

Историята на компанията започва през 1976 година, когато швейцарският инженер Ерик Фавр изобретява системата за капсулиране на кафе, а вдъхновение за иновативната идея е неговата съпруга, италианка, която заявява, че швейцарците не разбират от хубаво кафе. Тогава Фавр си поставя за цел да открие начин да направи най-вкусното еспресо и да впечатли съпругата си. И успява. В началото кафе индустрията подхожда скептично към изобретението, но впоследствие малката еспресо машина предизвиква истинска революция в приготвянето на висококачествено кафе в домашни условия и Nespresso стартира процес на постоянно усъвършенстване – от най-малкия детайл, съдържащ се в контролирания и прецизен подбор на кафените зърна, до постоянно подобрявания дизайн на капсулите и машината. С течение на времето цялостното преживяване, което предлага Nespresso, оформя и развива кафе културата по целия свят, а към днешна дата компанията развива дейността си в 80 страни, между които вече и България за щастие на всички кафе ценители и ентусиасти като нас.

photo credit: София Павлова

Nespresso е новатор и еталон за най-висококачественото кафе в еднократни дози. Компанията работи с повече от 100 000 земеделски производители в 13 страни чрез своята програма AAA Sustainable Quality™ за внедряване на практики за устойчиво развитие във фермите и предпазване на околната среда. През 2003 г. в сътрудничество с нестопанското сдружение Rainforest Alliance Nespresso стартира програма за подобряване на добива и качеството на реколтите, като гарантира устойчиво предлагане на висококачествено кафе и спомага за подобряване доходите на фермерите, условията, в които те работят и създаване на минимален отпечатък върху околната среда.

photo credit: nespresso, Юлиан Вергов

„За нас е голямо удоволствие и привилегия да посрещнем един бранд, който отдавна е синоним на превъзходно кафе изживяване и определен стил на живот. Nespresso дава възможност на всеки човек само с натискането на един бутон да се наслади на първокачествено кафе в уюта на дома“, каза Симеон Горанов, национален мениджър на официалния вносител на Nespresso „SF1 Coffee“.

photo credit: София Павлова

Ако питате нас, нямаше по-перфектно време от декември месец за официалния старт на Nespresso Bulgaria – сигурни сме, че тази година стилните и разноцветни Nespresso капсули ще се появят под не една коледна елха.

 

Разгледайте различните серии кафе тук.


Свързано

Мустаците – стилен почерк по мъжки
Акценти17.01.2020
Мустаците – стилен почерк по мъжки

Запознаваме се с най-популярните видове мустаци за 2020 година.

София Павлова София Павлова
Тялото говори в градуси…
Акценти16.01.2020
Тялото говори в градуси…

А най-интелигентният орган в него знае здравословното ни състояние 10 години преди нас.

Кристин Кръстева Кристин Кръстева
Ulysse Nardin влезе в блокчейн ерата
Акценти15.01.2020
Ulysse Nardin влезе в блокчейн ерата

Компанията преминава на дигитализирани сертификати за всеки от своите часовници.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Сладкиш със зелен чай, малини и бял шоколад
Акценти11.01.2020
Сладкиш със зелен чай, малини и бял шоколад

Поредица с вкусни идеи за снежните дни и вечери.

Андреа Маронян
Кенго Кума и архитектурата на XXI век - част II
Акценти07.01.2020
Кенго Кума и архитектурата на XXI век - част II

Разказ за търсенето на уют, човечност и връзка с природата.

Резиденция "Калина" - уют и безбрежност
Акценти06.01.2020
Резиденция "Калина" - уют и безбрежност

или как се изгражда общност, ценяща спокойствието и общуването с природата.

Ирена Комитова
5 дестинации в духа на Коледа
Акценти30.12.2019
5 дестинации в духа на Коледа

…само за ценители.

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
Каквото и да кажем за Индия, обратното също е вярно
Акценти03.01.2020
Каквото и да кажем за Индия, обратното също е вярно

За многообразието на една от най-пъстрите и древни култури, за топлите връзки между българи и индийци, за Георги Раковски и Рилския манастир си говорим с Н.Пр. Пуджа Капур, посланик на Индия в България.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Три неочаквани адреса на Hygge
Акценти29.12.2019
Три неочаквани адреса на Hygge

Уют и топлота върху глетчер, на религиозен ритуал и... на плаж.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова