Акценти12.03.2020

Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
+35 снимкиAlberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Неизменна част от всеки хол безспорно е диванът. Колкото по-голям и удобен е той, толкова по-уютни са сутрините в почивните дни, когато се сгушваме на него с чаша кафе.
 

На фокус днес e Alberta Salotti – семейна компания от регион Венето, Италия, с безупречен усет в производството на мека мебел и фотьойли както в класически, така и в модерен стил. Колекциите, които създава марката, черпят вдъхновение от три направления:

лукс, модерност и дизайн.

Компанията започва своя път в света на италианската мека мебел в края на 70-те години на миналия век - период, който бележи индустриален бум в Италия. В това време икономиката в Западна Европа е в разцвет, а търсенето на стоки с по-добър дизайн и функционалност расте. Обществото изпитва все по-голяма нужда да изрази материалните си успехи чрез това, което потребява. И италианските производители откликват на това.

Така Alberta Salotti открива своята ниша и започва производство с няколко серии модулни дивани, залагайки първоначално на функционалност пред отличаващ се дизайн. Постепенно балансът е постигнат и днес мебелната къща предлага асортимент от продукти с отлично съчетание на естетика и качество. Това, разбира се, е заради безкомпромисния контрол на вложените материали – възглавниците за сядане са от полиуретанова пяна, а тези, които се отпуска гърбът ни, са с пълнеж от естествен пух или силиконови „перли“. Тапицериите и кожите пък са произведени в Европа.

Защо е важно възглавниците, на които сядаме, да са от полиуретанова пяна? Полиуретанът е материал „бунтар“. Без значение какъв натиск оказвате върху него той винаги си връща първоначалната форма. Това ви гарантира първо удобство при седене и второ – елиминиране на риска от деформация на любимото място на дивана. Освен с комфорта полиуретанът се отличава с две други съществени качества – не задържа никаква влага и миризми. Повечето пълнежи за мека мебел, която се предлага в България, са на дунапренова основа, а този материал е хигроскопичен и задържа миризми. Във влажна среда се развиват акари, гъбички и други микроорганизми, които причиняват или усложняват алергии, особено при децата. Затова без значение дали ще отидете в Selamore и ще разгледате наличните дивани на Alberta Salotti или ще изберете друго место, винаги питайте за състава на дивана. А защо са толкова удобни при сядане ни разкриват Selamore от „кухнята“ – под възглавници от полиуретанова пяна основата е от ластични колани, което придава допълнително удобство и комфорт. Дяволът е в детайлите.

Да не споменаваме педантичната точност при ушиването на тапицериите, които за по-лесна поддръжка се залепват с велкро за основата на дивана, а калъфките на всички възглавници са с цип, което драстично улеснява тяхната поддръжка. Полезен съвет, който ни дават експертите на Selamore, е: когато разтапицираме диван, за да го изперем, да потърсим и защитни ленти за велкро механизма, тъй като, ако той се развали, няма да можем да изпънем тапицерията, а тя, може би ще се изненадате, представлява между 30 и 50% от стойността на дивана.

Alberta Salotti основно предлага тапицирани в плат или кожа дивани в модерен стил, но любителите на класическия дизайн и форми също ще останат доволни с модели, капитонирани и тапицирани в плюш. Всички модели мека мебел са модулни, което ви позволява да създадете свой индивидуален модел диван, идеално отговарящ на размерите на помещението и нуждите ви. А ако ви е необходимо допълнение – към всяка серия мека мебел се предлагат и кресла.

От компанията са помислили и за тези, които търсят и бюджетни решения. Има няколко варианта, които предлагат механизми за сън в различни варианти, оптимизиращи пространството и добавящи функционалност. 

 


Свързано

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти07.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 2

FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР
Акценти05.07.2022
FT BUSINESS OF LUXURY SUMMIT 2022 В УИНДЗОР

Близо до замъка на кралицата, с разходка по Long Walk в разкошния парк и в компанията на водещи брандове в луксозния бизнес. Част 1

Ирена Комитова
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата
Акценти05.07.2022
Юлиан Костов пред камерата и зад завесата

За филмите на екрана и в живота, успеха отвъд очевидното и...

Елена Николова Елена Николова
Watches & Wonders
Акценти05.05.2022
Watches & Wonders

Чудесата на часовникарското изкуство за 2022

Емилия Колева Емилия Колева
Тиери Мюглер извън въображението
Акценти27.04.2022
Тиери Мюглер извън въображението

Ексцентричен, различен и изключително креативен, френският гений на модата трансформира жените в богини чрез пищни и възбуждащи въображението тоалети

Семенцето на магията 
Акценти17.12.2021
Семенцето на магията 

Емилия Колева Емилия Колева
The future in motion
Акценти07.12.2021
The future in motion

A New Momentum for Human Mobility

Ирена Комитова
Въпрос на стил: Dieci
Акценти16.03.2022
Въпрос на стил: Dieci

Kъдето идваш като гост, а си тръгваш като приятел  

Ирена Комитова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева