Акценти12.03.2020

Alberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Мястото с най-голямо разнообразие на качествени италиански мебели.

София Павлова София Павлова
+35 снимкиAlberta Salotti – незаменима част от семейството на Selamore Design

Неизменна част от всеки хол безспорно е диванът. Колкото по-голям и удобен е той, толкова по-уютни са сутрините в почивните дни, когато се сгушваме на него с чаша кафе.
 

На фокус днес e Alberta Salotti – семейна компания от регион Венето, Италия, с безупречен усет в производството на мека мебел и фотьойли както в класически, така и в модерен стил. Колекциите, които създава марката, черпят вдъхновение от три направления:

лукс, модерност и дизайн.

Компанията започва своя път в света на италианската мека мебел в края на 70-те години на миналия век - период, който бележи индустриален бум в Италия. В това време икономиката в Западна Европа е в разцвет, а търсенето на стоки с по-добър дизайн и функционалност расте. Обществото изпитва все по-голяма нужда да изрази материалните си успехи чрез това, което потребява. И италианските производители откликват на това.

Така Alberta Salotti открива своята ниша и започва производство с няколко серии модулни дивани, залагайки първоначално на функционалност пред отличаващ се дизайн. Постепенно балансът е постигнат и днес мебелната къща предлага асортимент от продукти с отлично съчетание на естетика и качество. Това, разбира се, е заради безкомпромисния контрол на вложените материали – възглавниците за сядане са от полиуретанова пяна, а тези, които се отпуска гърбът ни, са с пълнеж от естествен пух или силиконови „перли“. Тапицериите и кожите пък са произведени в Европа.

Защо е важно възглавниците, на които сядаме, да са от полиуретанова пяна? Полиуретанът е материал „бунтар“. Без значение какъв натиск оказвате върху него той винаги си връща първоначалната форма. Това ви гарантира първо удобство при седене и второ – елиминиране на риска от деформация на любимото място на дивана. Освен с комфорта полиуретанът се отличава с две други съществени качества – не задържа никаква влага и миризми. Повечето пълнежи за мека мебел, която се предлага в България, са на дунапренова основа, а този материал е хигроскопичен и задържа миризми. Във влажна среда се развиват акари, гъбички и други микроорганизми, които причиняват или усложняват алергии, особено при децата. Затова без значение дали ще отидете в Selamore и ще разгледате наличните дивани на Alberta Salotti или ще изберете друго место, винаги питайте за състава на дивана. А защо са толкова удобни при сядане ни разкриват Selamore от „кухнята“ – под възглавници от полиуретанова пяна основата е от ластични колани, което придава допълнително удобство и комфорт. Дяволът е в детайлите.

Да не споменаваме педантичната точност при ушиването на тапицериите, които за по-лесна поддръжка се залепват с велкро за основата на дивана, а калъфките на всички възглавници са с цип, което драстично улеснява тяхната поддръжка. Полезен съвет, който ни дават експертите на Selamore, е: когато разтапицираме диван, за да го изперем, да потърсим и защитни ленти за велкро механизма, тъй като, ако той се развали, няма да можем да изпънем тапицерията, а тя, може би ще се изненадате, представлява между 30 и 50% от стойността на дивана.

Alberta Salotti основно предлага тапицирани в плат или кожа дивани в модерен стил, но любителите на класическия дизайн и форми също ще останат доволни с модели, капитонирани и тапицирани в плюш. Всички модели мека мебел са модулни, което ви позволява да създадете свой индивидуален модел диван, идеално отговарящ на размерите на помещението и нуждите ви. А ако ви е необходимо допълнение – към всяка серия мека мебел се предлагат и кресла.

От компанията са помислили и за тези, които търсят и бюджетни решения. Има няколко варианта, които предлагат механизми за сън в различни варианти, оптимизиращи пространството и добавящи функционалност. 

 


Свързано

Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев
Натали - иконата!
Акценти07.03.2020
Натали - иконата!

За сакралната архитектура на тялото, дишането и всичко останало. Защото жената не е пол, а титла.

Соня Момчилова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Ефектът Опра
Акценти01.03.2020
Ефектът Опра

Да бъдеш Опра Уинфри означава да направиш невъзможносто възможно. Не просто да извоюваш промяната, а да бъдеш тази промяна.

Мария Станчева
Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова