Часовници05.05.2022

Rolex

Oyster Perpetual GMT-Master II

Емилия Колева Емилия Колева
+2 снимкиRolex

Присъствието на един от най-разпознаваемите часовникарски брандове безспорно придава различен дух на изложението. Не е тайна, че последните две години засилиха и без това голямото търсене на часовници Rolex с инвестиционна цел. Моделите на марката не губят стойността си във времето, а точно обратното – с всяка изминала година тя се увеличава. Компанията обаче не спира да се развива, да бъде сред лидерите в индустрията, опирайки се на традиционните ценности и наследството на създателя си Ханс Уилсдорф. По време на Watches & Wonders 2022 Rolex представи часовници, които излъчват оптимизъм и иновативно мислене. Те са своеобразна покана да отместиш границите на възможното и да стигнеш още по-високо и по-далече.

Oyster Perpetual GMT-Master II

GMT-Master е предназначен за родени приключенци. Предпочитан от пътешествениците, той свързва хората отвъд часовите зони. Още от създаването си

през 1955 г. часовникът е бил свидетел на някои от най-значимите моменти във въздухоплаването – от първите междуконтинентални полети до световни рекорди за скорост и тестването на Concorde. Новият GMT-Master II се появява с корона от лявата страна. Тази промяна налага и датата да бъде преместена на 9 часа, а дискът за датата да бъде с числа отпечатани наобратно. Безелът от Cerachrom е в зелено и черно – оригинална комбинация, специална за този часовник. GMT-Master II има способността винаги да изглежда актуално с промените, които демонстрират стремежа на Rolex към естетическо и технологично съвършенство.

Oyster Perpetual Air-King

Създаден в чест на изследователите на небето, Air-King отдава почит на пионерите в авиацията и кани своите притежатели да поемат контрола над съдбата си. От 2016 г. часовникът носи своя професионален облик с циферблат, вдъхновен от измервателните инструменти на борда на самолетите. При новия модел четливостта е още по-добра и по-хармонична благодарение на добавената “0” пред “5” при минутите. Допълнителната crown-guard осигуровка на короната придава завършеност и баланс на дизайна.

Oyster Perpetual Yacht-Master 40

Точно там, където небето среща океана, а слънцето се показва над водата, въздухът се изпълва с цветове, които не можем да видим никъде другаде. Новият Yacht-Master 40 улавя именно тях, за да радват своя притежател всеки път щом погледне към китката си. Безелът с инкрустирани диаманти и сапфири в нежни нюанси на синьо, сребристо и розово е вдъхновен от aurora borealis и сиянието на зората. Прецизното подреждане на точно пет цвята се повтаря 8 пъти, а страниците на часовника са украсени с допълнителни 46 диаманта. Майсторското поставяне на всеки един от скъпоценните камъни позволява блясъкът им да се прояви в максимална степен за съвършен естетически ефект.

Oyster Perpetual Day-Date 40

Символ на престиж и иновации, изработен само от благородни метали, Day-Date e първият часовник, който освен датата показва и деня от седмицата, изписан изцяло в отвор на циферблата. Новият модел се предлага в платина, като назъбеният безел за първи път е в същия материал. Платината е труден за обработка метал и за да се постигне характерното за Rolex набраздяване са били необходими много години проучване и опити за постигане на съвършен краен резултат. Назъбеният безел досега винаги е бил изработван от злато, поради което процесът с платина е преминал множество трансформации. Отражение на перфекционизма на Rolex, новият Day-Date 40 с небесносин (ice blue) циферблат буквално искри, въплъщавайки един от ключовите идеали на бранда: майсторско боравене с материали от най-висок клас.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Ново бижу вече блести на повърхността на морето – за първи път Yacht-Master 42 се предлага в жълто злато. 18-каратовата сплав е никална сама по себе си. Създадена в леярната на Rolex в Женева, тя предлага несравнима устойчивост, което превръща новия модел с Oysterflex каишка във ваш непобедим съюзник в открито море.

Oyster Perpetual Datejust 31

Поезия от бляскави цветове и усещане за обновление. Това са новите циферблати, предназначени за най-фините дамски китки в серията Datejust 31. Комбинацията от три различни повърхности и диаманти сякаш карат цветята да оживеят под въздействието на светлината. Наличните цветове са лазурносиньо, масленозелено и сребристо. Модел, неподвластен на времето, Datejust доказва непреходното си излъчване, а новите флорални мотиви добавят допълнителна доза нежност и виталност на часовника.

 


Свързано

Roger Dubuis - Knights of the Round Table Monotourbillon
Топ 505.05.2022
Roger Dubuis - Knights of the Round Table Monotourbillon

12-те рицари

Емилия Колева Емилия Колева
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите
Акценти10.07.2020
IWC Schaffhausen и Том Брейди: 4 минути, които ще искате да си подарите

Born of a Dream: A boy from San Mateo е късометражен филм за мечтите и правилния тайминг

София Павлова София Павлова
Времето е скъпоценност
Акценти22.02.2020
Времето е скъпоценност

Особено с тези три часовникарски бижута.

София Павлова София Павлова
Ulysse Nardin влезе в блокчейн ерата
Акценти15.01.2020
Ulysse Nardin влезе в блокчейн ерата

Компанията преминава на дигитализирани сертификати за всеки от своите часовници.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Мисия Silver Spitfire – успешна
Акценти16.12.2019
Мисия Silver Spitfire – успешна

Поглед от облаците

Да изживееш Panerai
Акценти30.11.2019
Да изживееш Panerai

Един часовник трябва да бъде усетен, защото зад него стои много повече от механизъм

Биляна Константинова Биляна Константинова
Продават на търг два редки часовника на Jaeger-LeCoultre
Акценти28.11.2019
Продават на търг два редки часовника на Jaeger-LeCoultre

Всеки от тях, освен че е часовникарско бижу, разказва своя собствена интересна история

Биляна Константинова Биляна Константинова
Когато „скоро“ се превърне в „сега“
Акценти22.11.2019
Когато „скоро“ се превърне в „сега“

Soonow Drop One разказва за силата на времето да създава моменти, които никога няма да се повторят

Биляна Константинова Биляна Константинова
Салонът в Женева празнува юбилей с изцяло нов формат
Акценти20.11.2019
Салонът в Женева празнува юбилей с изцяло нов формат

Престижният форум за висше часовникарско изкуство отваря врати за масовата публика

Биляна Константинова Биляна Константинова