От броя12.05.2022

Тихото чудо на нощта

Добрият сън е грижа за себе си

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
+1 снимкиТихото чудо на нощта

Едно от нещата, които най-лесно могат да ни разбалансират и да повлияят на цялостното ни здравословно състояние – физическо и психическо, е липсата на качествен сън. И тялото, и мозъкът ни имат нужда да се възстановят, за да могат да функционират правилно. Често безсънието се оправдава с прекаления стрес и напрежение, на които се подлагаме ежедневно. Това обаче съвсем не е единственият, нито основният фактор за това колко добре спим. „С обувки и матрак компромис не се прави. И двете трябва да са ти удобни.“ Такъв съвет чух от по-възрастен човек от мен преди години и оттогава често си го напомням. И докато с обувките понякога не спазвам този принцип (просто защото не всички красиви обувки са удобни), то нямам никакво съмнение по отношение на другата част от препоръката.

С възхищение научавам за една от концепциите на италианската компания Flou, която първа заговори за „културата на съня“ като основна част от грижата за себе си. Чрез системата Leonardo тя предлага персонализирано решение за сън, изготвено изцяло според вашите индивидуални нужди. Това означава, че когато се произвеждат отделните елементи, от Flou знаят за кого е предназначен матракът и какви трябва  да са неговите характеристики. Накрая клиентът получава своето легло, изработено „по мярка“ точно както най-прецизните майстори- шивачи ще ушият костюм или рокля по поръчка, за да пасне идеално на вашите извивки и характерни особености на тялото. Висш пилотаж в персонализираната услуга е избродирането на вашето име върху матрака, за да подчертае индивидуалността и личното отношение към всеки, избрал да се довери на системата Leonardo.

Какво съдържа системата?

Основа, матрак, топматрак и възглавница: четири елемента, които си взаимодействат в хармония и синергия, за да осигуряват най-добрите ергономични качества и най-високо ниво на комфорт точно за вашето тяло. 

Много от нас слагат знак за равенство между удобно легло и удобен матрак. Оказва се, че това никак не е вярно, защото не по- малко значение има основата под самия матрак. Ако е изработена от некачествени материали или е с неправилната за вас конструкция, това автоматично отнема от преимуществата и на най-високия клас матраци. Системата Leonardo включва основа, чиято конструкция е изработена от ела. Има два слоя пружини – двуконусни и изолиращи, което гарантира едновременно стабилност, устойчивост и дава възможност на матрака отгоре да разгърне своите предимства.

При персонализираната концепция на Flou той представлява ергономичен блок с два симетрични слоя двуконусни пружини с покритие, като всеки от тях е индивидуално изолиран. Блокът е обгърнат с пластове конски косъм, памук, коноп, латекс и кашмир за постигане на оптимален баланс на материалите.
Разбира се, предлагат се различни степени на твърдост според вашите предпочитания, а за да са посрещнати всички желания на ползвателите, двойният матрак може да се раздели на два сектора с различна твърдост.

Топматракът идеално допълва основата и матрака, като ролята му е да повиши допълнително степента на комфорт и да осигури добавена стойност по отношение на поддръжка и дълготрайност на цялата система. Пълнежът му се състои от конски косъм, два слоя пух, коноп и латекс и това го прави подходящ за всички сезони.

Нейно величество възглавницата е елементът, без който добрият сън е невъзможен. Тя осигурява правилната опора на главата и е подбрана така, че да следва естествената извивка на шията според вашите физиологични особености. Пълнежът от пух и пера, коноп и кашмир обещава пълно отпускане още в момента, в който се доближите до леглото.

За производството на Leonardo специалистите от Flou са избрали само висококачествени, естествени материали, които са сертифицирани и екологично съвместими. Конски косъм, чист памук, коноп, кашмир, латекс Talalay, гъши пух и последно поколение изолирани пружини, като всяка действа по такъв начин, че да гарантира оптимална работа на системата.

Казват, че чудесата се случват през нощта. Това е и времето, в което можем да се отблагодарим на тялото и ума си за това, че ни служат неуморно всеки ден. Да осигурим редовно качествено възстановяване на организма и духа си е може би най-ценният подарък, който можем да направим на себе си. А Leonardo и Flou ще се погрижат за чудото.


Свързано