От броя20.10.2015

Разходка в света на гастрономията

От 6 до 22 ноември, за четвърта поредна година, гостите на Premier Luxury Mountain Resort в Банско ще се впуснат в тънкостите на висшата гурме кулинария.

+2 снимкиРазходка в света на гастрономията
Мартина Захариева


Стандартни съставки, интересни техники на приготвяне, впечатляваща визия и несравним вкус – така бих определила гурме ястията. И точно такива блюда опитах по време на пресконференцията за Четвъртия Гастрономически Фестивал Премиер. Шеф-готвачът Стаматис Цилиас приготви пред всички забележителна „цветна“ салата, апетитно основно ястие с телешко месо и миди Сен Жак, а за финал – невероятен десерт с розови аромати. Това беше само началната точка на кулинарното гурме пътешествие, на което ще се отправят за четвърта поредна година гостите на Premier Luxury Mountain Resort в Банско от 6 до 22 ноември.

Да, това „пътешествие“ ще се проведе в Банско, но ще ви „разходи“ из кулинарните шедьоври на няколко държави по света. И тъй като кухнята на различните народи се развива с годините и иновативните техники, е прекрасно да откриваме ново звучене на традиционни блюда, като глезим небцето с богатото съчетание на вкусове и аромати на фюжън ястията. С фокус върху разнообразието е подготвена и програмата на гастрономическия фестивал. Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов са имената на някои от известните шеф-готвачи, които ще ни водят по пътя на това пиршество за сетивата. Сцената ще е ресторант „ Амброзия“ в петзвездния Premier Luxury Mountain Resort.

През трите уикенда на ноември гостите на хотела ще могат да открият от тайнството на манастирската кухня на Атон до иновативната японска, през модерната италианска и традиционната българска под формата на дегустационни вечери за ценителите на добрата храна. Гурме шедьоврите на шеф-готвачите ще бъдат придружени и от класните вина на Бибендум и Домейн Бойар. Ако все пак искате да научите още за виното и да чуете съветите на професионалистите, домакините на фестивала са организирали и специални винени дегустации на водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова.

Освен за любителите, Четвъртият Гастрономически Фестивал Премиер ще бъде атрактивен и за професионалистите от хотелиерския и ресторантьорския бранш. Чрез 2 интересни семинара те ще могат да се запознаят с така популярния напоследък тренд в гурме кухнята – фюжън. Обученията предвиждат участието на световноизвестния Виктор Перез – шеф-готвач от LE CORDON BLEU, най-голямата кулинарна академия в света. В периода от 11 до 13 ноември той ще представи пред аудитория от професионалисти в бранша уникална тренинг програма на тема „Испанска фюжън кух paня и модерни тапас“.

Без значение дали сте специалист в приготвянето на бюфет или а-ла-карт, в периода 16-18 ноември пък може да се запознаете с иновативната италианска фюжън кухня, представена от авангардния шеф-готвач Джанфранко Киарини. Независимо дали сте професионалист от бранша или сте ценител на хубавата храна и отбраните вина, горещо ви препоръчваме да се отбиете в Premier Luxury Mountain Resort през настъпващия ноември и да изживеете незабравимо кулинарно пътешествие. Не забравяйте какво гласи една ирландска поговорка: „Усмивката е най-блестяща там, където храната е най-добра!“





Свързано

Стил за напреднали
Акценти31.07.2019
Стил за напреднали

7 модни икони над 70, от които всички можем да научим по нещо.

Емил Христов Емил Христов
Звездите сигурно са полудели
Акценти03.08.2019
Звездите сигурно са полудели

Бинго, птици, сериали и фокуси – спортните знаменитости имат какви ли не налудничави хобита.

Методи Шуманов
#SAYNOTOPLASTIC: 4 екологични джаджи, за които искате да знаете
Акценти30.07.2019
#SAYNOTOPLASTIC: 4 екологични джаджи, за които искате да знаете

Днес повече от всякога е важно да живеем със съзнанието, че ние сме тук за малко, но от нас зависи много.

Веселина Караманджукова
Цветна треска
Дизайн и култура29.07.2019
Цветна треска

За Royal Chelsea Flower Show и приказния свят на цветята ни разказва изпълнителният директор за България на Raiffeisen Property Holding International

Адина Уелш
Сборен пункт: Барселона
Гурме28.07.2019
Сборен пункт: Барселона

За 48 часа в каталунската столица може да ви се случат толкова много неща.

Панаир на суетата в Аскот
Акценти27.07.2019
Панаир на суетата в Аскот

Конни надбягвания, придружени от шармантни шапки, панталони с два различни цвята крачоли и храна, дело на шеф-готвачи с общо 8 звезди Michelin.

Анелия Бъклова
Man in black
Дизайн и култура26.07.2019
Man in black

Черното винаги е новото черно: в офисите и в музиката alike.

Ивайло "Нойзи" Цветков
Офис сред природата
Животът25.07.2019
Офис сред природата

Като отместя поглед от екрана на лаптопа в момента, виждам наситено зелена поляна, величествен планинки връх и кристалните води на алпийско езеро.

Мартина Захариева
Запознайте се с Н.Пp. Стефано Балди, посланик на Италия
От броя23.07.2019
Запознайте се с Н.Пp. Стефано Балди, посланик на Италия

Кариерата му започва от МВНР на Италия, минава през Женева и Ню Йорк, за да стигне до столицата с най-интензивен културен живот… София.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева