От броя28.03.2015

Петте звезди на Атина

Eсенцията на бутиковото изживяване в едно от историческите съкровища на града – хотел King George.

+2 снимкиПетте звезди на Атина
Мария Станчева
Снимки: Пресофис Starwood

В град като Атина, чието славно минало диктува съвременния пулс на живот, едва ли има по-привлекателно място за престой от хотел King George, част от първокласната верига на Starwood – Luxury Collection Hotels & Resorts. Построен през 1930 година, той съумява и до днес да съхрани духа на една отминала епоха, подчертавайки усещането за лукс и ексклузивитет.

Още внушителната фасада подготвя сетивата за вълнуващото изживяване, което ще започне с прекрачването на прага. Неслучайно тук често отсядат повечето известни личности при престоя си в гръцката столица. На разположение на гостите са 63 елегантни стаи и 39 просторни апартамента. Всички те се характеризират със стилен декор и естествени дървени подове, които са основен акцент в интериора. Но не по-малко впечатляваща е локацията. Хотелът е разположен в центъра на Атина, на площад Синтагма, само на няколко крачки от Агората, „квартала на боговете“ Плака, луксозните бутици, интересните музеи и оживения бизнес център.

Безспорно най-голямото му предимство е гледката – от King George виждаш града, докъдето ти стигне погледът, а точно пред теб, на хълма, се издига с несравнима красота величественият Партенон – храмът на богинята Атина. Тази панорама е наслада за окото във всяка стая на хотела, но те оставя без дъх, най-вече когато я погледнеш от деветия етаж. Частен асансьор отвежда гостите до уникален пентхаус на площ от 350 кв.м, със собствен басейн и веранда. Именно там – в басейна, с чаша шампанско в ръка, или по време на романтична вечеря на верандата, със зашеметяващите светлини на града наоколо и сиянието на Акропола, човек изпитва истинската наслада от живота. Да гледаш Атина от птичи поглед, особено през нощта, е наистина незабравимо преживяване.

Подобна радост ще изпитате и от кулинарното приключение, което ви очаква само два етажа по-надолу в хотела, където е разположен ресторант Tudor Hall. Реновираното пространство посреща ценителите на първокласната кухня с неокласически декор, a шеф Сотирис Еванджелу поднася своята модерна интерпретация на традиционни гръцки ястия. Самият той признава, че се стреми да създава меню, което да провокира носталгия и емоция, а тайното му „оръжие“ са пресните сезонни плодове и зеленчуци. Това е причината разнообразието от ястия, които ресторант Tudor Hall предлага, винаги да успява да изненада посетителите. Чудесно начало на гурме вечерта би бил коктейл в изискания бар на хотела, където барманите са подготвили с голямо внимание впечатляващи творения и за най-взискателните гости.

Ако в Атина ви е отвело не само удоволствието, но и работата, то King George е повече от подходящо място за вашия престой. Балната зала, заедно с прилежащите към нея три забележителни стаи, могат да бъдат трансформирани в идеалното пространство, от което се нуждаете за вашата бизнес среща, събитие или семинaр. Екипът на хотела ще се погрижи да пресъздаде безпогрешно визията за планираното мероприятие, а за вас остава да се отдадете на преживяванията.

Защото животът е колекция от преживявания и King George е пътеводителят, от който се нуждаем. С несравнимото внимание към детайла и стремежа към съвършенство, този хотел обещава да отговори на всички очаквания на своите гости. Персоналното обслужване гарантира мигове на безупречно спокойствие, които ще превърнат престоя в Атина в сбъдната мечта.

Свързано

15 години в търсене на изключителното
Акценти04.07.2019
15 години в търсене на изключителното

76 издания, над 11 000 написани страници, над 500 представени бранда във високия сегмент.

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
Герасим Дишлиев, сладкодумният мим
От броя03.07.2019
Герасим Дишлиев, сладкодумният мим

Асистент на Марсел Марсо и актьор в следващото шоу на Cirque du Soleil... заглавията се пишат сами, но с Геро предпочитаме да четем между редовете

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Другият футбол: три отбора в името на Карл Маркс
Животът28.04.2019
Другият футбол: три отбора в името на Карл Маркс

Анализирай това: как идеите за класовата борба преначертават футболното игрище - съвсем буквално!

Методи Шуманов
Другият футбол: блатен футбол
Животът27.04.2019
Другият футбол: блатен футбол

Играй мръсно! - това е мотото на спорта, вдъхновен от финландската армия

Методи Шуманов
Другият футбол: Калчо сторико
Животът25.04.2019
Другият футбол: Калчо сторико

Спортът е гордостта на Флоренция и представлява смесица между футбол, ръгби и бойни изкуства

Най-доброто от SIHH 2019: Ulysse Nardin & Vacheron Constantin
От броя25.04.2019
Най-доброто от SIHH 2019: Ulysse Nardin & Vacheron Constantin

Последната част част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Емилия Колева Емилия Колева
Фелисити Астън: Любопитство oт Южния до Северния полюс
От броя23.04.2019
Фелисити Астън: Любопитство oт Южния до Северния полюс

Отнема ѝ 59 дни да прекоси Антарктика сама, поставяйки рекорд на Гинес като първата жена в света, която го прави без помощни средства

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Най-доброто от SIHH 2019: Richard Mille & Roger Dubuis
От броя19.04.2019
Най-доброто от SIHH 2019: Richard Mille & Roger Dubuis

Петата част част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Емилия Колева Емилия Колева
В търсене на преживявания в Западна Австралия
Гурме15.04.2019
В търсене на преживявания в Западна Австралия

Kакво общо имат кенгуруто, виното, гурме храната и китовете

Мартина Захариева