Пътешествия16.07.2015

Какво означава глампинг?

Целта на този тип ваканция е да достави на пътешествениците качествено и оригинално откъсване от ежедневието и да им даде once-in-a-lifetime преживяване сред природата.

Какво означава глампинг?
Може би в последно време често чувате термина „glamping“. И докато стандартната асоциация с традиционния къмпинг неизбежно ни навежда на мисълта за неудобства, то глампингът е съвсем в другата крайност. Названието на този тип ваканция комбинира думите „glamour“ и „capming“ или в превод „бляскав къмпинг“.

Глампингът пренася света на premium удобствата сред природата – типични примери за този вид екстравагантна почивка са луксозните кемпери, шатри или палатки на необичайни локации, снабдени с удобствата на хотелска стая, а също и първокласно обслужване направо под открито небе.

Целта на глампинга е да достави на пътешествениците качествено и оригинално откъсване от ежедневието и да им даде once-in-a-lifetime преживяване, различно от обичайните ваканции. Представете си как сте в бунгало на пуст плаж, но можете да се възползвате от удобството на напълно оборудвана баня или как се събуждате в луксозно легло в къща на дърво.

Глампингът означава най-различни незабравими моменти – от чаша чай в африканската савана, докато слонове преминават покрай вас, до кино под звездите на уютна горска поляна с чаша шампанско в ръка. Екстремни моменти като нощ в пустинята или преход до недостъпни места вече са опция и за любителите на удобствата.

Множество туристически агенции предлагат подобен тип ваканция и, разбира се, ще се погрижат и за най-малките детайли – от превоза до заснемането на вашата единствена по рода си персонализирана почивка.

Свързано

Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Виетнам, моя любов!
Акценти24.02.2020
Виетнам, моя любов!

Признавам си, че Азия никога не ме е привличала. Въпрос на вътрешно усещане. Когато обаче една от най-добрите ми приятелки ме покани да се присъединя към малка група, заминаваща за Виетнам, в съзнанието ми изплуваха спомени от детството и аз веднага казах... Да!

Любка Качакова
На сафари със SkySafari
Акценти04.02.2020
На сафари със SkySafari

Не пилеете излишно време в пътуване, а се наслаждавате в пълнота на африканското приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова