Пътешествия31.07.2018

5 от най-щурите домове в Airbnb

Вижте ги, за да повярвате

Никола Неделчев Никола Неделчев
+17 снимки5 от най-щурите домове в Airbnb

Освен стандартните апартаменти и къщи по цял свят, глобалната платформа за краткосрочен наем на домове Airbnb включва и някои доста причудливи помещения. Не са за всеки, но пък са безкрайно интересни. Представяме ви няколко от тях с ориентировъчни цени, които обаче могат да варират според сезона.

А защо не и: 169 кв.м в сърцето на джунглата

  1. Ледено иглу

Трябва да го видите, за да повярвате: истинско леденостудено иглу, което се намира във финландското ранчо „Lucky”. Ако ви е обзело необичаен авантюризъм за нещо подобно, не се притеснявайте: върху двойното легло ще откриете и два спални чувала, за които бивши гости се кълнат, че са достатъчно топли и уютни. За по-консервативните домакините предоставят и топъл апартамент, който е на разположение 24 часа в денонощието.

Нощувка: 147 лв.

Вижте и: Нощувка в леда

 

  1. Ранчото

Оградена от два хектара частна собственост и с изглед към изкуствено създадено езеро, Ранчото, както наричат колибата, е разположено само на половин час от летището на Сан Хосе, столицата на Коста Рика. При положение, че езерото не ви е достатъчно, нямате грижа - популярните плажни ивици са само на час. Падате си по горски разходки? От „Облачната гора” на Монтеверде ви делят два часа път, с което местенцето си печели славата на идеалната точка, от която да опознаете особеностите на Коста Рика.

Нощувка: 209 лв.

Вижте и: Перу, повече от магия

 

  1. AirShip 002

AirShip 002 е второто помещение, имитиращо формите и на дирижабъл, което компанията Roderick James Architects е построила на западния бряг на Шотландия. Отвън нестандартното жилище прилича на футуристична летателна машина, предвидливо изолирана в околностите на Дримнин, в красивите шотландски планини. Заради уединеното си местоположение къщичката се отличава не само с панорамна гледка, но и с множество места, където пътешествениците могат да се разхождат необезпокоявани.

Нощувка: 330 лв.

Вижте и: Психотерапия с овце и ливади във владенията на принц Чарлз

 

  1. Този див, див Запад

Редица хора, най-вероятно и вие самите, сте в търсене на „автентичното”. Как ви звучи оригинален вагон за овце (като онези от уестърните!)? Вагончето първоначално е било използвано за работа някъде между 20-те и 70-те години на XX век, но сега  е оборудвано със съвременни удобства. Нещата стават още по-приключенски, когато разберете, че вашето място за престой се намира в сърцето на ранчо в Уайоминг, разпростиращо се на цели 12 000 хектара.

Нощувка: 209 лв.

Вижте и: Хакуна Матата, Кения

 

  1. 100-годишен железопътен вагон

Шансът да положите глава в преустроен вагон от времето на крал Едуард на ръба на залива Кардиган е истинско удоволствие за всеки, влюбен в романтиката на старите железопътни линии. Но всъщност далеч не е нужно да сте обсебени от влаковете, за да наемете жилището, което ще ви предостави възможността да откриете красотата на крайбрежието на Западен Уелс и дори да снимате делфините във водите под вас.

Нощувка: 202 лв.

Вижте и: Три от най-луксозните пътешествия с влак


Свързано

За първите пъти и малките големи победи
Животът28.05.2023
За първите пъти и малките големи победи
Емилия Колева Емилия Колева
Последното кралство на Полинезия
Пътешествия13.07.2022
Последното кралство на Полинезия

Тонга заедно със Самоа и Кирибати първи посрещат новата година и първи се огряват от слънчевите лъчи на всеки нов ден. През столицата Нукуалофа минава международната линия за смяна на датата – меридианът, намиращ се на 180 градуса от гринуич или точно на обратната страна на земята.   Текст и снимки Бойка Велинова

Слънчевите хора на Бразилия
Пътешествия12.07.2022
Слънчевите хора на Бразилия

Разказ от Борис Секулски за пътуване до най-голямата страна в Латинска Америка

Емилия Колева Емилия Колева
Заклинанието No Stress!
Въздух, суша & море12.05.2022
Заклинанието No Stress!

На Кабо Верде лежерната нега покълва в душата на вечно забързания европеец и го кара да погледне на битието си с други очи

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова