Пътешествия02.04.2019

5 джаджи за следващото ви пътуване

Нека фактът, че сте на хиляди километри от дома, не ограничава удобството ви

Биляна Константинова Биляна Константинова
+5 снимки5 джаджи за следващото ви пътуване

Социалните мрежи започват да изобилстват с усмихнати снимки от красиви места, а билетите за планираното пролетно бягство вече надничат от чекмеджето.

Голямата дилема не е само кои дрехи и обувки да сложим в багажа, но и как километрите далеч от дома да не ни се струват като постоянно неудобство, в което „това го оставихме вкъщи“.

Идеи: Най-полезните съвети за леко и правилно пътуване, за които вероятно не знаете

Ето няколко практични и иновативни предложения, за които си струва да се замислите.

 

PhoneSoap Go

PhoneSoap Go, UV светлина, бактери,

Бактериите са навсякъде около нас, а по летища, гари и на обществените места като цяло са повече от обикновено. Освен това, те се полепят по всичко, което докосваме – ключове, портмоне, документи и, разбира се, смартфона, който се е превърнал в продължение на ръката на съвременния човек. PhoneSoap Go е 2 в 1 – зарядно устройство, което дезинфекцира телефона, докато той се зарежда. Джаджата използва UV светлина, която убива 99,99% от бактериите, полепнали по него, но може да се ползва и за други малки предмети като портмоне, часовник, ключове и т.н. PhoneSoap Go може да служи и като външна батерия за различни електронни устройства. 

Universal All-In-One Travel Charger

Universal All-In-One Travel Charger, външна батерия, безжично зарядно

Отново в долината на смартфоните: колкото по-умни, толкова по-бързо приложенията им изхабяват батерията, а масовите производители смогват да докарат живота й едва до ден, с много късмет – ден и половина. Universal All-In-One Travel Charger е безжично зарядно + 6700 mAh външна батерия, което разполага с адаптери за САЩ, Великобритания, Европейския съюз и Австралия, както и USB-A и USB-C портове. Това ви дава възможност да зареждате телефона си навсякъде, където ви отведе пътят, без никакви притеснения.   

Вижте и: Изобретението, което направи възможно да летим

Scrubba Wash Bag

Scrubba Wash Bag, джобна пералня

Ако сте приключенски настроени и хотелските преживявания с многозвездно обслужване не се вписват в представата ви за съвършената почивка, тази джобна пералня е точно за вас. Scrubba Wash Bag буквално представлява торба, която ще изпере дрехите ви, независимо къде се намирате. Нужни са й само 2-4 л вода и малко перилен препарат и след три минути отново имате чисто бельо и тениски. Пести време и пари и е перфектното решение за хората, които си отдъхват с раница на гърба някъде из дивото. 

GRAYL Inc. Ultralight Water Purifier

grayl бутилка

Повечето здравословни проблеми на път, особено до по-екзотични дестинации, са причинени от пиене на заразена вода или на напитки с лед, направен от чешмяна вода. За щастие, бутилираната вода, която може да бъде изключително скъпа, вече не е единственото решение.

GRAYL Inc. Ultralight Water Purifier е високотехнологична бутилка, която пречиства чешмяна или пък вода от природен източник в такава, годна за пиене, само за 15 секунди. Сменяемата филтрираща система е предназначена за 150 л вода и осигурява защита срещу вируси, бактерии, тежки метали и редица химикали, които биха се съдържали във вода с непроверено качество.

Ostrich Pillow

Ostrich Pillow, възглавница, аксесоар
Изключително полезен аксесоар, ако пътувате на дълго разстояние и имате нужда от сън. Макар да изглежда странно, възглавницата е с пълнеж от полистирен и осигурява микросреда на спокойствие навсякъде, за да се отпуснете и да си отпочинете, без да бъдете смущавани от странични шумове, светлина и други дразнители, които могат да се появят около вас.

Вижте и: Няколко български продукта, които успяха на световния пазар

 


Свързано

Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Божена Панделиева
Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

София Павлова София Павлова
Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Виетнам, моя любов!
Акценти24.02.2020
Виетнам, моя любов!

Признавам си, че Азия никога не ме е привличала. Въпрос на вътрешно усещане. Когато обаче една от най-добрите ми приятелки ме покани да се присъединя към малка група, заминаваща за Виетнам, в съзнанието ми изплуваха спомени от детството и аз веднага казах... Да!

Любка Качакова
На сафари със SkySafari
Акценти04.02.2020
На сафари със SkySafari

Не пилеете излишно време в пътуване, а се наслаждавате в пълнота на африканското приключение.

Биляна Константинова Биляна Константинова