Въздух, суша & море05.03.2020

Новият член в SUV семейството на Mercedes-Benz

GLB е първият автомобил в компактния клас с възможност за 7 седящи места

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
+3 снимкиНовият член в SUV семейството на Mercedes-Benz

Идеята, че семейният автомобил трябва да е огромен, тромав и не особено красив остава в историята. Новият модел на Mercedes в SUV линията е доказателство, че ако ви се налага да возите повече пътници в едно превозно средство, то не е задължително да прилича на малък автобус. GLB се отличава с пропорции, внушаващи мощ, къси разстояния между бронята и началото на калника, дизайн, ориентиран към офроуд, задвижване на всички колела 4MATIC и специален режим на офроуд светлини, помагащ водача да различи всяко препятствие пред автомобила при движение с ниска скорост.

GLB

Революционният дизайн, представен в новата А-класа, е заложен и при GLB, но с характерните за един SUV автомобил елементи. Изчистените форми с редуциран брой линии, на които немската марка залага напоследък, се забелязват и тук. GLB предлага щедро вътрешно пространство, като обемът на багажника варира от 570 до 1895 литра. Задните седалки могат да се регулират по дължина, което осигурява допълнително пространство за багаж. За настроението по време на пътуването се грижи последно поколение мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с разширена функционалност. Управлението ѝ е интуитивно, като водачът може да стартира функциите и с гласови команди.

GLB interior

Новият GLB се доверява на четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които са напълно обновени за моделите от компактната серия. Те се характеризират със значително по-голяма мощност и въртящ момент, по-висока ефективност и по-ниско ниво на емисиите в съответствие със стандарта Euro 6d. Моделът се предлага с три различни версии на бензинови и дизелови двигатели, както и във версия Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC, който се хвали със своите 306 конски сили.

Пътуването е приключение. А с GLB можете спокойно да добавите още няколко точки по маршрута, защото е сигурно, че няма да ви се иска да свърши.


Свързано

Другите просто пътуват
Въздух, суша & море28.02.2023
Другите просто пътуват
Бебетата харесват Porsche Panamera
Въздух, суша & море16.12.2022
Бебетата харесват Porsche Panamera

Особено модела 4 E-Hybrid Sport Turismo

Емилия Колева Емилия Колева
С Taycan по пътищата на Сардиния
Въздух, суша & море11.07.2022
С Taycan по пътищата на Сардиния

Taycan Sport Turismo

Виктор Папазов
Заклинанието No Stress!
Въздух, суша & море12.05.2022
Заклинанието No Stress!

На Кабо Верде лежерната нега покълва в душата на вечно забързания европеец и го кара да погледне на битието си с други очи

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Monaco Yacht Show
Акценти16.03.2022
Monaco Yacht Show

Независимо дали се интересувате от потенциална покупка на яхта, взимане под наем, дизайн или мениджмънт, това е събитието на годината

Замръзналото езеро
Акценти10.01.2022
Замръзналото езеро

Зимни емоции в Сейнт Мориц

Мартина Захариева
Утре започва от днес
Въздух, суша & море20.10.2021
Утре започва от днес

Преход към въглеродно неутрално утре: новият Mercedes EQS с премиера в България

Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Акценти23.12.2020
Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design
Укротяване на голямото синьо
Акценти16.03.2020
Укротяване на голямото синьо

Hacker-Craft – безпогрешен усет към детайла

София Павлова София Павлова