+3 снимкиBentley добавят биометрична система за сигурност към Bentayga

Въздух, суша & море18.04.2018

Bentley добавят биометрична система за сигурност към Bentayga

Най-бързият автомобил с повишена проходимост вече и с кутия за съхранение, чието отключване и заключване ще разчита на сензори за пръстови отпечатъци.

Никола Неделчев Никола Неделчев

Представлявайки почти неизменен начин на предвижване почти навсякъде, колата неизбежно се превръща в неприкосновено лично пространство, в което често пренасяме, въпреки предупрежденията, някои от най-ценните си вещи. Това прави колата водещ обект при много престъпления. Независимо обаче колко организирани и креативни стават кражбите на коли, имайте предвид, че престъпниците таргитират лесните цели, в знак на което автомобилните производители работят всяка година за увеличаване на вашата сигурност.

1

Ако търсите решение на този проблем и заедно с това се озъртате за супер луксозен спортен автомобил като Bentley Bentayga, без съмнение имате късмет. Тази пролет Bentley въвежда устройство за съхранение в Bentayga, разчитащо на биометрична технология, която цели да дари на клиентите още по-голямо спокойствие. Само за справка, биометричната технология по дефиниция използва физическите характеристики на хората като форма на идентификация и контрол за достъп. В случая такава можем да намерим интегрирана в алуминиева кутия за съхранение, дискретно намираща се под подлакътника между шофьора и пасажера, която използва сензори за пръстови отпечатъци.

2

Системата за отключване и заключване на отделението е вдъхновена от т.нар. „капацитивни сензори” върху смартфоните, позволяващи на техните притежатели да регулират кой ще притежава достъп до устройството. Към кутията, която може да бъде персонализирана спрямо вкуса на купувачите, е предвидено да има допълнителен жак, както и USB, което означава, че пътниците ще могат да си зареждат телефоните дори те да се съхраняват вътре.

С толкова много отчетени случаи на пробив в паркираните коли, за повечето хора е трудно да се отпуснат, докато пазаруват или плажуват.

3

Ето защо съществуват редица причини да смятаме, че биометричните технологии ще осигуряват бъдещата сигурност на шофьорските принадлежности. Заедно с това неминуемо изникват и редица въпроси. Например, изглежда, че единственото, за което трябва да се притесняваме, ако притежаваме Bentley Bentayga, е да не си загубим пръста. Докато за някои това може да изглежда като смешен сценарий, за други е нелепа реалност. Така, например, малайзийската полиция през 2005г. е била по следите на банда, отрязала пръста на собственик на Mercedes S, за да заобиколи високотехнологичната система за сигурност. Това е едно малко напомняне, че механиката често се оказва по-надеждната алтернатива (особено при положение, че щетите върху собственика могат да струват повече от защитеното имущество). Не случайно от Bentley са осигурили и ключалка точно до сензора за пръстовите отпечатъци.


Свързано

Това е най-скъпата кола в света
Въздух, суша & море14.08.2018
Това е най-скъпата кола в света

Създадена е лимитирана серия от едва три екземпляра на цена от 17,5 милиона долара.

Александра Трайкова Александра Трайкова
Супер Марио
Въздух, суша & море29.06.2018
Супер Марио

Птица ли е, самолет ли е? Почти! Разговаряме с най-популярния пилот на България.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
За какво си мечтаят децата?
Въздух, суша & море20.06.2018
За какво си мечтаят децата?

Оставете малчуганите да се реят в облаците през лятото

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Baume & Mercier, Indian и хубаво време
Въздух, суша & море18.05.2018
Baume & Mercier, Indian и хубаво време
Биляна Константинова Биляна Константинова
През Япония без дъх за 10 000 долара
Въздух, суша & море17.05.2018
През Япония без дъх за 10 000 долара

Влакът „Шики-шима“ гарантира незабравимо пътуване от Токио до о. Хокайдо в неповторим комфорт.

McLaren 570GT MSO: колата с драконовата татуировка
Въздух, суша & море08.05.2018
McLaren 570GT MSO: колата с драконовата татуировка

Ето какво се получава, когато McLaren извика на помощ китайски моден дизайнер – произведение на изкуството!

Никола Неделчев Никола Неделчев
Новият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона
Въздух, суша & море27.03.2018
Новият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Представител на PREMIUM Lifestyle беше сред малкото български журналисти, поканени да седнат зад волана и да изпробват изумителните способности на автомобила.

Антония Стоилова Антония Стоилова
TUHURA: Лукс по вода
Въздух, суша & море20.03.2018
TUHURA: Лукс по вода

Oчаква се най-новият дизайн на Oceanco да преобърне разбиранията ни за това как се съчетават комфорт и изящество с ефикасност и функционалност.

Никола Неделчев Никола Неделчев
Пътешествие в полярна класа
Въздух, суша & море13.03.2018
Пътешествие в полярна класа

Круизната мегаяхта Crystal Endeavor очаква първите приключенци на борда си съвсем скоро

Евелин Цанева Евелин Цанева