Въздух, суша & море27.03.2018

Новият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Представител на PREMIUM Lifestyle беше сред малкото български журналисти, поканени да седнат зад волана и да изпробват изумителните способности на автомобила.

Антония Стоилова Антония Стоилова
+8 снимкиНовият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Полетът трая няколко часа и беше не само "измъкване" от мрачна и снежна София, но и предвещаваше и приключение по каталунски.

Още докато от Mercedes-Benz ни приветстваха с „Добре дошли“ в Барселона и пийвахме ароматно кафе за запознанство, през прозореца се виждаха над 20 Mercedes. Всичките еднакво разкошни, макар и различни по цвят, кубатура и мощност модели CLS, както и няколко прелестни AMG CLS 53 4MATIC+. Изваяните форми на автомобилите ми се сториха по-красиви от произведение на Гауди, а нетърпението да застана зад волана на една от тях и да изпитам на какво са способни не спря да ме гъделичка, докато малко по-късно не се озовах на пасажерската седалка на модела CLS 350 d 4MATIC. 

1

Екстериорът:

Предницата на третото поколение CLS е много по-атрактивна и се отличава с впечатляващи детайли. Динамичният наклон напред е ефектно комбиниран с подчертано плоски фарове, а изправената радиаторна решетка с дизайн “диамант” с черни или хромирани точки (в зависимост от оборудването) и легендарният отворен надолу контур Panamericana действително привличат погледа.

Страничният дизайн е в стил Sensual Purity - видимо опростени линии и по-щедро използване на заоблени форми. Светлосенките създават импресивна картина на профила на автомобил тип “купе” с мощен визуален ефект. 

2
Специален акцент в оформлението на задната част са двойните блокове на задните светлини. Приложената LED Edge Light технология повишава още повече нивото на функционалност на задните светлини.

Технологиите:

Още на магистралата на път към El Serrat del Figaro решихме да изпробваме всички интегрирани интелигентни системи – Intelligent Drive, заимствани от S-класата. Започнахме със задаването на желаната от нас скорост и дистанцията, която искахме да спазваме спрямо автомобила отпред. Системата DISTRONIC, която работи с помощта на радари, автоматично намалява скоростта, когато това е необходимо, а след това отново връща автомобила до желаната скорост. Разстоянието от движещите се отпред превозни средства може да се променя на много степени, но, естествено, има зададена минимална безопасна дистанция, която не може да бъде нарушавана. 

3

Разбира се, нямаше как да пропуснем да видим с очите си и как автомобилът не само кара сам без дори да поставяме краката си на педалите и ръцете на волана, но и изпреварва сам. От нас се изискваше само да активираме мигача, след което CLS сам премина от едната към другата лента благодарение на системата Active Lane Change Assist. Изумително, нали?

CLS е снабден и с Active Braking Assist, функция за кръстосан трафик, която се включва, за да ни помогне да избегнем сблъсъци, стационарни или пресичащи пътя ни превозни средства, както и хора, ако ние не предприемем действие, за да избегнем удара.

4

Неусетно, изследвайки новото CLS, вече бяхме достигнали Монсерат. Любувайки се на красивите гледки и потопени в сладки разговори, разбрах, че съм превишила леко скоростта. Това става благодарение на системата за разпознаване на пътните знаци. Тя сигнализира за ограничение на скоростта, разпознава знаците “Влизането забранено” и забраните за изпреварване, както и знаците за отмяна на тези ограничения, като ги показва на дисплея. В такива случаи системата реагира с визуален и звуков предупредителен сигнал, което за леко разсеяни хора е повече от полезно.

5

Денят беше към своя край и ние се отправихме към блещукащите светлини на града, за да се присъединим към журналистите от цял свят. На общата вечеря всеки от нас споделяше с усмивка впечатленията от третото поколение CLS и жадно попиваше всяка допълнителна информация, предоставена ни от експертите на Mercedes-Benz.

6

С нетърпение и детско любопитство очаквам да видя следващата крачка напред, която екипът на Mercedes-Benz ще предприеме, и красивата дестинация, с която ще ни изненада. A подробна информация за CLS ще може да прочетете в новия брой на PREMIUM Lifestyle - The Color Issue.

7


Свързано

Това е най-скъпата кола в света
Въздух, суша & море14.08.2018
Това е най-скъпата кола в света

Създадена е лимитирана серия от едва три екземпляра на цена от 17,5 милиона долара.

Александра Трайкова Александра Трайкова
Супер Марио
Въздух, суша & море29.06.2018
Супер Марио

Птица ли е, самолет ли е? Почти! Разговаряме с най-популярния пилот на България.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
За какво си мечтаят децата?
Въздух, суша & море20.06.2018
За какво си мечтаят децата?

Оставете малчуганите да се реят в облаците през лятото

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Baume & Mercier, Indian и хубаво време
Въздух, суша & море18.05.2018
Baume & Mercier, Indian и хубаво време
Биляна Константинова Биляна Константинова
През Япония без дъх за 10 000 долара
Въздух, суша & море17.05.2018
През Япония без дъх за 10 000 долара

Влакът „Шики-шима“ гарантира незабравимо пътуване от Токио до о. Хокайдо в неповторим комфорт.

McLaren 570GT MSO: колата с драконовата татуировка
Въздух, суша & море08.05.2018
McLaren 570GT MSO: колата с драконовата татуировка

Ето какво се получава, когато McLaren извика на помощ китайски моден дизайнер – произведение на изкуството!

Никола Неделчев Никола Неделчев
Bentley добавят биометрична система за сигурност към Bentayga
Въздух, суша & море18.04.2018
Bentley добавят биометрична система за сигурност към Bentayga

Най-бързият автомобил с повишена проходимост вече и с кутия за съхранение, чието отключване и заключване ще разчита на сензори за пръстови отпечатъци.

Никола Неделчев Никола Неделчев
TUHURA: Лукс по вода
Въздух, суша & море20.03.2018
TUHURA: Лукс по вода

Oчаква се най-новият дизайн на Oceanco да преобърне разбиранията ни за това как се съчетават комфорт и изящество с ефикасност и функционалност.

Никола Неделчев Никола Неделчев
Пътешествие в полярна класа
Въздух, суша & море13.03.2018
Пътешествие в полярна класа

Круизната мегаяхта Crystal Endeavor очаква първите приключенци на борда си съвсем скоро

Евелин Цанева Евелин Цанева