Въздух, суша & море27.03.2018

Новият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Представител на PREMIUM Lifestyle беше сред малкото български журналисти, поканени да седнат зад волана и да изпробват изумителните способности на автомобила.

Антония Стоилова Антония Стоилова
+8 снимкиНовият CLS беше представен на световен тест драйв в Барселона

Полетът трая няколко часа и беше не само "измъкване" от мрачна и снежна София, но и предвещаваше и приключение по каталунски.

Още докато от Mercedes-Benz ни приветстваха с „Добре дошли“ в Барселона и пийвахме ароматно кафе за запознанство, през прозореца се виждаха над 20 Mercedes. Всичките еднакво разкошни, макар и различни по цвят, кубатура и мощност модели CLS, както и няколко прелестни AMG CLS 53 4MATIC+. Изваяните форми на автомобилите ми се сториха по-красиви от произведение на Гауди, а нетърпението да застана зад волана на една от тях и да изпитам на какво са способни не спря да ме гъделичка, докато малко по-късно не се озовах на пасажерската седалка на модела CLS 350 d 4MATIC. 

1

Екстериорът:

Предницата на третото поколение CLS е много по-атрактивна и се отличава с впечатляващи детайли. Динамичният наклон напред е ефектно комбиниран с подчертано плоски фарове, а изправената радиаторна решетка с дизайн “диамант” с черни или хромирани точки (в зависимост от оборудването) и легендарният отворен надолу контур Panamericana действително привличат погледа.

Страничният дизайн е в стил Sensual Purity - видимо опростени линии и по-щедро използване на заоблени форми. Светлосенките създават импресивна картина на профила на автомобил тип “купе” с мощен визуален ефект. 

2
Специален акцент в оформлението на задната част са двойните блокове на задните светлини. Приложената LED Edge Light технология повишава още повече нивото на функционалност на задните светлини.

Технологиите:

Още на магистралата на път към El Serrat del Figaro решихме да изпробваме всички интегрирани интелигентни системи – Intelligent Drive, заимствани от S-класата. Започнахме със задаването на желаната от нас скорост и дистанцията, която искахме да спазваме спрямо автомобила отпред. Системата DISTRONIC, която работи с помощта на радари, автоматично намалява скоростта, когато това е необходимо, а след това отново връща автомобила до желаната скорост. Разстоянието от движещите се отпред превозни средства може да се променя на много степени, но, естествено, има зададена минимална безопасна дистанция, която не може да бъде нарушавана. 

3

Разбира се, нямаше как да пропуснем да видим с очите си и как автомобилът не само кара сам без дори да поставяме краката си на педалите и ръцете на волана, но и изпреварва сам. От нас се изискваше само да активираме мигача, след което CLS сам премина от едната към другата лента благодарение на системата Active Lane Change Assist. Изумително, нали?

CLS е снабден и с Active Braking Assist, функция за кръстосан трафик, която се включва, за да ни помогне да избегнем сблъсъци, стационарни или пресичащи пътя ни превозни средства, както и хора, ако ние не предприемем действие, за да избегнем удара.

4

Неусетно, изследвайки новото CLS, вече бяхме достигнали Монсерат. Любувайки се на красивите гледки и потопени в сладки разговори, разбрах, че съм превишила леко скоростта. Това става благодарение на системата за разпознаване на пътните знаци. Тя сигнализира за ограничение на скоростта, разпознава знаците “Влизането забранено” и забраните за изпреварване, както и знаците за отмяна на тези ограничения, като ги показва на дисплея. В такива случаи системата реагира с визуален и звуков предупредителен сигнал, което за леко разсеяни хора е повече от полезно.

5

Денят беше към своя край и ние се отправихме към блещукащите светлини на града, за да се присъединим към журналистите от цял свят. На общата вечеря всеки от нас споделяше с усмивка впечатленията от третото поколение CLS и жадно попиваше всяка допълнителна информация, предоставена ни от експертите на Mercedes-Benz.

6

С нетърпение и детско любопитство очаквам да видя следващата крачка напред, която екипът на Mercedes-Benz ще предприеме, и красивата дестинация, с която ще ни изненада. A подробна информация за CLS ще може да прочетете в новия брой на PREMIUM Lifestyle - The Color Issue.

7


Свързано

Как пътуват богатите през 2019 г.
Въздух, суша & море07.05.2019
Как пътуват богатите през 2019 г.

4 луксозни туристически тенденции, присъщи на заможния пътешественик

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Уникални мотори на Moto Expo 2019
Въздух, суша & море28.03.2019
Уникални мотори на Moto Expo 2019

Над 20 световни марки мотоциклети, АТV, скутери, екипировка и аксесоари

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Реставрираха един от най-редките ретро автомобили в света
Въздух, суша & море17.01.2019
Реставрираха един от най-редките ретро автомобили в света

Единственият прототип на 1600 GT Convertible ще бъде изложен като част от колекцията на BMW Group Classic

Йоана Иванова Йоана Иванова
Помитащият звук на искрящата Астана
Въздух, суша & море04.01.2019
Помитащият звук на искрящата Астана

Президентът Назърбаев нарисувал столицата на Казахстан на салфетка, която се пази в музея и до днес

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Удоволствие из Ориента
Въздух, суша & море17.12.2018
Удоволствие из Ориента

Връщаме се назад във времето, но сме повече от всякога в настоящия момент

Десетият кръг на ада в хотелиерството
Въздух, суша & море09.11.2018
Десетият кръг на ада в хотелиерството

All inclusive- напълно предвидимо преживяване, изпълнено с компромиси и всичко, от което нямаме нужда…

Йоана Иванова Йоана Иванова
Летенето вече не е суперсила!
Въздух, суша & море13.09.2018
Летенето вече не е суперсила!

Сбъднете детската си мечта с костюм от Gravity

Александра Трайкова Александра Трайкова
Най-голямото изложение на яхти стартира до броени дни
Въздух, суша & море07.09.2018
Най-голямото изложение на яхти стартира до броени дни

Лазурният бряг ще приюти едни от най-красивите и апетитни водни лимузини.

Това е най-скъпата кола в света
Въздух, суша & море14.08.2018
Това е най-скъпата кола в света

Създадена е лимитирана серия от едва три екземпляра на цена от 17,5 милиона долара.

Александра Трайкова Александра Трайкова