Път09.01.2019

5 причини да организирате тимбилдинг точно сега

Така или иначе трудно се ходи на работа в този студ, защо да не излезем извън града и да влезем в сауната?

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
+1 снимки5 причини да организирате тимбилдинг точно сега

Тимбилдингът е като невероятната първа среща – всички сме чували за него, но май все се случва на други хора. Освен когато се случва на нас. Екипът на PREMIUM Lifestyle заминава в средата на работната седмица извън града и това стана повод за равносметка: ако има идеално време целият офис да се изнесе, това е сега.

  1. Почивка след почивката.

Ако видите графика, който се премяташе по мейлите ни, няма да ви прозвучи сякаш ще почиваме, но колкото и запазени часове в конферентната зала да имаме, все пак сме тръгнали към хотел във Велинград – все ще остане време за малко СПА/фитнес/бой със снежни топки/бордови игри... След коледната „ваканция“ се изморихме още в първите два дни обратно на работа. Ако ще имаме оперативки, по-добре в 5-те звезди на Maxi Velingrad, отколкото в офиса в центъра на мъглива София.

Вижте как да пътувате, печелите и пестите едновременно

  1. Всичко е на ваше разположение.

Има още една причина да организирате тимбилдинга да започва в средата на работната седмица освен факта, че не се препокрива с уикенда: от понеделник до петък хотелите са (почти) празни. Персоналът ще е е по-спокоен и ще ви обърне дори повече внимание (макар че в луксозните места за настаняване обслужването би следвало винаги да е на високо ниво!), по време на закуската ви или около басейна няма да има шумни и енергизирани от дългите часове сън деца, а и цените обикновено са по-ниски.

тимбилдинг, тим

  1. Добре е за имунната система.

            Ниските температури и високите проценти вероятност за грип са неприятни за всички: за служители, работодатели и икономика. Нагряването в сауната или парната баня на Макси и спортът под формата на фитнес или басейн стимулират имунната система, така че хем има ползи за физическото здраве, хем психологически сте по-ефективен по време на работната част от пътуването.

Защо временно да не изнесете офиса си към морето?

  1. Директно приложение е на максимата „Работете здраво, забавлявайте се здраво“.

Изразът от английски език 'work hard, play hard' показва отношение към живота, което у нас се среща рядко: да осмисляш всеки свой ден напълно и каквото и да правиш в този даден момент, да влагаш всичко от себе си. Ако приемем, че сме изпълнили първата част на изречението съвестно, то е време да оберем и плодовете от труда си. А и е научно доказано, че почивките – камо ли смяната на обстановка като пътуване, например – помагат за повишаването на продуктивността. Колкото по-добре и по-активно си изкарате на тимбилдинга, толкова по-добре за цялата ви фирма.

  1. Сближавате се с колегите.

Дойдохме си на думата, защото тимбилдинг всъщност значи именно това: изграждане на екип. Имате най-благодатната възможна обстановка, за да опознаете хората от компанията ви и да откриете нови техни качества. В дългосрочен план това ще ви е от полза, защото сега вече знаете, че Гери от съседния отдел всъщност им страхотни контакти в сфера, която ви е интересна и на вас... а пък до вчера колегата по бюро не знаеше, че при предишния си работодател вие сте се занимавали и с логистика, та сега можете да му ударите едно рамо в новия проект? Хората около вас са вселена от знания, умения и интереси. 


Свързано

От изгрев до залез
Акценти11.07.2022
От изгрев до залез

Непрекъснатият цикъл на живота и красивите моменти в него.

Божена Панделиева
Заклинанието No Stress!
Въздух, суша & море12.05.2022
Заклинанието No Stress!

На Кабо Верде лежерната нега покълва в душата на вечно забързания европеец и го кара да погледне на битието си с други очи

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Утре започва от днес
Въздух, суша & море20.10.2021
Утре започва от днес

Преход към въглеродно неутрално утре: новият Mercedes EQS с премиера в България

При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Злато в небето
Акценти06.03.2020
Злато в небето

Десет вълшебни гледки към залеза.

Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Новият член в SUV семейството на Mercedes-Benz
Въздух, суша & море05.03.2020
Новият член в SUV семейството на Mercedes-Benz

GLB е първият автомобил в компактния клас с възможност за 7 седящи места

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Непосилната красота на Австралия
Акценти29.02.2020
Непосилната красота на Австралия

Едно място, след което обичаш още повече живота си.

Даниела Савова
Неподправената Африка
Акценти28.02.2020
Неподправената Африка

Из дебрите на Черния континент - една жена, една камера и никаква пушка...

Магдалена Гигова Магдалена Гигова