Път10.04.2017

Комфорт под открито небе – ето къде

Интимното общуване с простора в съчетание с петзвездно обслужване е сбъдната мечта.

Биляна Константинова Биляна Константинова
+5 снимкиКомфорт под открито небе – ето къде

Надали има човек, който да не оцени великолепието на необятното звездно небе, полъха на нощния вятър и звука на тишината. Не всеки обаче е готов да жертва удобството си, за да се наслади на всичко това някъде насред нищото. Междинният вариант – комфорт под открито небе – звучи най-приемлив. И, ще се изненадате, но въобще не е невъзможен.

Ето къде да си подарите интимно общуване с простора, но заобиколени от четири- и петзвездно обслужване.

AKA Central Park – Ню Йорк

2
През топлите месеци този хотел предлага на всеки, който наеме апартамента на последния етаж, да спи под откритото манхатънско небе. Огромното меко легло се разполага на терасата, която е с площ 300 кв. м. На нея има достатъчно място и за открит огън и телескоп, през който да наблюдавате звездите. А за да е завършено преживяването, гостите получават и с’морс (сладки сандвичи с шоколад, бонбони маршмелоу и хрупкави крекери) – неотменна част от американската къмпинг култура. Важното уточнение тук е, че шоколадът е бутиков.

L'Albereta Relais & Chateaux – Италия

9
Този комплекс може да се похвали с уникален апартамент, чийто покрив се сваля точно като на кабриолет. И името му е съвсем тематично – Cabriolet Suite. С натискането на само един бутон покривът се разделя и открива италианското звездно небе. И тъй като комплексът е разположен всред тишината на селски район без замърсяване, звездите са изключително ярки, големи и изглеждат невероятно близо до земята. Самият апартамент разполага с огромно легло с балдахин, декориран е в алено червено, мебелите са с китайски орнаменти, а просторният балкон открива спираща дъха гледка към лозята наоколо и езерото Изео.  

Gili Lankanfushi – Малдивите

3
Разположен на частен остров, част от атола Северен Мале, курортът Gili Lankanfushi се състои от 45 вили, издигнати над водата. Те са построени от изцяло естествени материали, а дневните им са с открит таван. Баните са частично покрити. Така звездното ебе се превръща в естествен покрив. Но ако настоявате и да спите под открито, персоналът ще разположи на терасата удобно легло. Сутринта можете просто да си сложите банския костюм и да скочите директно в океана, за да се освежите. 

 

Las Ventanas al Paraíso – Лос Кабос

1

НАСА е признала Лос Кабос за най-подходящото място в света, от което можете да гледате звездите. Комплексът Las Ventanas al Paraíso улеснява максимално гостите си, като ги кани да спят под открито небе. В специалния пакет са включени ухайни цветя, бутилка шампанско и огромно легло, разположено на терасата на апартамент на последния етаж. Гостите могат да гледат звездите през телескоп, а освен това имат на разположение и звезден пътеводител, по който да се ориентират в нощното небе.  

Soneva Jani – Малдивите

5

Gili Lankanfushi, за който вече стана дума, първоначално бил собственост на Soneva. Когато компанията се разраства и започва строителството на следващия си комплекс, черпи вдъхновение от Gili. Тъй като гостите често изнасяли възглавниците си на терасите, за да спят под звездите, в Soneva Jani решили да проектират стаите така, че хората да могат да виждат небето от леглата си. Комплексът е открит едва преди няколко месеца – през ноември 2016 г. В него има 24 вили, издигнати над водата. Основните спални на всяка от тях са с покрив, който може да се прибира. Останалите екстри, които никак не са малко, бледнеят пред тази възможност.   


Свързано

Bon Voyage!
От редакторите23.12.2018
Bon Voyage!

Някои от най-полезните съвети как да пътуваме правилно

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
3 идеи за по-лесно пътуване
Път03.07.2018
3 идеи за по-лесно пътуване

Антония Стоилова Антония Стоилова
Пролетна отмора с Visa Premium
Път28.03.2018
Пролетна отмора с Visa Premium
HER Planet Earth: Една различна женска мисия до Антарктида
Път15.01.2018
HER Planet Earth: Една различна женска мисия до Антарктида

Жените искат власт при взимането на решения, свързани с климатичните промени.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Пробив в най-високия сегмент на туризма: Relais & Châteaux стъпи в България
Път14.12.2017
Пробив в най-високия сегмент на туризма: Relais & Châteaux стъпи в България

Бутиковото имение Zornitza Family Estate, разположено в Мелнишкия регион, стана първият български член на престижната световна асоциация Relais & Châteaux. Новината бе съобщена по време на годишния конгрес на асоциацията в Мадрид, а членството влиза в сила от 1 март 2018 г.

VIP почивка, докато пътувате
Път11.12.2017
VIP почивка, докато пътувате

Visa Premium зона в салон "Преслав"

Ирена Комитова
Да нощуваш в… кран
Път29.08.2017
Да нощуваш в… кран

Северното пристанище на Копенхаген разбива всички представи за хотел и настаняване.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Акостирай в Blu Bay
Препоръчано12.06.2017
Акостирай в Blu Bay

Първият у нас дизайнерски хотел, създаден изцяло от естествени материали, отваря врати през юни.

Антония Стоилова Антония Стоилова
Топ 10 на най-опасните места за шофиране по света
Път19.01.2017
Топ 10 на най-опасните места за шофиране по света
Биляна Константинова Биляна Константинова