Бижута27.08.2018

Coloratura – там, където небето докосва земята

Новата колекция бижута на Cartier издига в култ цветовете.

Ако някога сте се чудили къде се срещат небето и земята и цветовете на Азия и Африка, вече има повече от нагледен отговор – новата колекция бижута на Cartier, наречена Coloratura. Както подсказва името, съкровището в нея са цветовете – синьото на турмалина и тюркоаза, зеленото на хризоберила и смарагда, червеното на рубина, оранжевото на граната, черното на оникса, вариациите на шпинела, деликатността на диаманта…

6

Подредени по изящен начин и обградени от бяло и жълто злато и платина, те хвърлят отблясъци един върху друг, които превръщат всеки от накитите в отделна вселена на преливания и контрасти. Всичко това – в елегантни дизайни, в които всеки детайл и всеки камък е точно премерен и на мястото си, без да има и намек за излишество.

1

„Колкото по-изчистено изглежда едно бижу, толкова по-трудно е да бъде направено. Всеки накит се изработва ръчно и да създадем класически дизайн с камъни в разнообразни размери, форми и цветове, беше истинско предизвикателство. Смятам, че резултатът е достатъчна оценка за това дали сме се справили“, коментира главният дизайнер Жаклин Карачи.

2

Тя и екипът й са се постарали да придадат на бижутата и елемент на съвременна практичност. Така някои от накитите могат да се трансформират – огърлици се превръщат в гривни, а диадеми – в колиета.

3

В Coloratura се усеща естетиката на Далечния Изток, към която модната къща проявява нескрит интерес още от създаването си, отбелязва „Вог“. Към нея се добавят и деликатни геометрични мотиви.

4

Колекцията придава нови нюанси към значението на думата „разнообразие“. Тя пресъздава преплитането на миналото, настоящето и бъдещето и връзката между културите и поколенията, видяна през призмата на човешки ценности като споделянето и радостта. Виждаме резултата като разнообразие от стилове и цветове в съчетание с майсторска изработка, отбелязват от Cartier.

5

Coloratura се състои от 240 накита, всеки от които е единствено по рода си произведение на изкуството. Копия могат да бъдат направени едва на няколко от тях. 


От редакторите

SIHH 2019: Цената на времето

Свързано

Българското семейство, влязло в дома на Анджелина Джоли
Бижута11.09.2017
Българското семейство, влязло в дома на Анджелина Джоли

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Бижута от дивото
Бижута27.07.2017
Бижута от дивото

Ефирните украшения отвеждат мислите ни към мечтания сватбен ден.

Треска за Кан
Бижута22.05.2017
Треска за Кан

70 бижута от Chopard за 70-ото издание на фестивала. Акцентът в колекцията са диамантите, които символизират силата и устойчивостта.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Меко казано блестящ екип – Лагерфелд и Сваровски
Бижута03.05.2017
Меко казано блестящ екип – Лагерфелд и Сваровски

Карл Лагерфелд продължава да разширява креативните граници с нови проекти. След приноса му към вътрешния дизайн на жилищните сгради от комплекса The Estates at Acqualina Resort and Spa във Флорида, САЩ, сега е време и за съвместно творчество рамо до рамо с магьосниците от Сваровски.

Никола Неделчев Никола Неделчев
Елитът на Холивуд блесна с Piaget на наградите "Златен Глобус"
Бижута16.01.2017
Елитът на Холивуд блесна с Piaget на наградите "Златен Глобус"
На крилете на Victoria's Secret
Бижута29.11.2016
На крилете на Victoria's Secret
Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Колекцията от сватбени Pokémon бижута – манията продължава
Бижута04.08.2016
Колекцията от сватбени Pokémon бижута – манията продължава
Блясъкът на Великден
Бижута03.05.2016
Блясъкът на Великден
В обятията на Piaget Possession
Бижута14.04.2016
В обятията на Piaget Possession