Красота29.04.2022

.Eat.Smile.Kiss.

В първо лице, единствено число.

+3 снимки.Eat.Smile.Kiss.

Често си мисля какво е нужно на човек, за да живее в пълния си баланс? Само на мен ли все липсва онова „свое“ време и любов към себе си? Само аз ли оставям своите нужди и желания на заден план, за да тичам по задачи и ангажименти, отдалечаващи ме от най-важното: времето с любими хора, усмивката, целувката и пълното отдаване в онези малки моменти, в които се чувстваме истински щастливи, истински хора?

Такъв един момент на себеотрицание и поредно разсъждение от типа „Не правиш нищо за себе си“ ме отведе в Petar Duchev Dental Care Office. Всички знаем как превенцията е в основата на доброто здраве. Клиниката в „Младост“, и в частност етажът, посветен на превантивната грижа, е място, където влизаш... и излизаш с усмивка.
Тук е светло, просторно, посрещат те ведри млади хора и няма дори помен от онази заключила се в главите на всички ни „миризма на зъболекар“. Кабинетите са с прозрачни стени именно защото нищо болезнено и страшно не се случва в тях. Точно обратното, усещането е като за истинско дентално SPA. От онези неща, за които ти е приятно да отделиш време и, тръгвайки си, изпитваш удовлетворение от това, че си направил нещо качествено за себе
си. Може да се каже, че Dental Care Office е място само с една конкретна услуга – професионална устна хигиена без болка и инвазивни процедури. И да, знам колко странно, новаторско и дори невъзможно звучи това. Но нека разкажа защо е абсолютно реално.

.Eat.

Ако има нещо, което последните две години ни научиха, то е, че можем и с малко. Споделена вечеря, вино с близки приятели, кафе и брънч на любимото неделно местенце. Това са радостите на човек, версия 2022. С тях обаче идва и тънката нишка вина: „Нека виното е бяло, кафето – до две чаши на ден. Искам да запазя белотата на зъбите си“. Сигурна съм, че тази мисъл е минавала поне веднъж през главата на всеки от нас.

За щастие, на всички посетители на Dental Care Office това е нещо, за което никога не се налага повече да се тревожат. Редовните посещения и спазването на препоръките на специалистите спасяват не само белотата, а и здравината на зъбите.

.Smile.

Усмивката отключва врати, сърца и помага дори в най- трудните моменти. Освен това, когато е красива и здрава, тя е общоприет символ на класа и себеуважение.

.Kiss.

Има ли нещо по-вълшебно от това да целунеш детето или любимия си човек? Малко неща могат да се сравнят с този специален израз на интимност, топлина, обич, грижа. Целувката е ключ към щастието, а то от своя страна – към по-качествен и пълноценен живот. Именно затова тя седи в слогана и философията на клиниките на д-р Петър Дучев и Dental Care Office.

.Safety.

В обстановката на преминаваща световна пандемия, а и като цяло в темата за дентално здраве е повече от задължително да поговорим за хигиената и личната безопасност. В системата за стерилизация на Dental Care Office е заложено оборудване на стойност около 350 000 лв. Цикълът на стерилизация е двуетапен, безконтактен и с най-високата възможна световна степен на защита. Първата фаза на почистване се случва в термодезинфектатор. След 20 минути инструментите са напълно стерилни. Следва втора фаза на дезинфекция в автоклава, където се обработват при
висока температура, налягане и прегрети водни пари. В целия процес човешка ръка не докосва инструментите. Всичко това гарантира сигурността и здравето на пациента, което е и един от основните принципи, заложени във философията на клиниката. Затова и пациентите на Dental Care Office са хора, които напълно осъзнават важността на превенцията на лечението чрез дентална профилактика и са готови да следват лесни стъпки за съхраняване на своето здраве. Така никога няма да им се наложи да научат нито каква е цената, нито колко сложен и болезнен може да бъде процесът по поставяне на импланти.

.Proffesionalism.

От посрещането на рецепция, попълването на анкета и снемане на пълна медицинска анамнеза, през успокояващото настаняване в зоната за изчакване, до първата среща с доктора, който ще направи панорамна рентгенова снимка и ще се погрижи за красотата на усмивката... всичко в Dental Care Office те кара да се чувстваш специален, единствен и най-важен в този момент. Вниманието към всеки детайл, отношението и свежата атмосфера са само малка част, която допринася за това да се чувстваш спокоен и да нямаш търпение да се върнеш пак, и то не сам, а с цялото семейство. Това е и още една добавена стойност на мястото. Посещението на цяло семейство може да се организира така, че в рамките на час и половина трима или четирима души да направят профилактиката си заедно, без да се налага второ идване. Клиниката в „Младост“ разполага с модерен, красив и изцяло разработен за деца етаж, за който също сме ви разказвали в предходни издания на PREMIUM Lifestyle.

Именно защото знае това, екипът на Dental Care Office гарантира, че всеки клиент получава 5-степенна професионална грижа по време на своя престой в клиниката:

Панорамна снимка – веднъж всяка година, за да се следи качествено здравето на зъбите.
Скрининг на венците и устната лигавица – случва се преди самото почистване.
Почистване – премахване на плака и зъбен камък с ултразвукова четка, последвано от полиране на емайла с механична четка и специална паста.
Коментар на специалиста относно състоянието на зъбите и венците на пациента – за да сме сигурни конкретно от какво имаме нужда.
Професионални препоръки за избор на подходящи орални хигиенни средства.

 

Нашата основна цел е да гарантираме на нашите клиенти здравословен начин на живот. Твърдо вярвам, че профилактиката без лечение е бъдещето на нашата професия. Това е свързано с минимално инвазивната дентална хирургия и ортодонтията. Ето защо твърдя, че създадох клиника като никоя друга - без лечение, без травма, без болка.
д-р Петър Дучев


Свързано