Пари07.02.2018

Мениджмънт на репутацията

...или къде се крие успехът на марката.

Антония Стоилова
+2 снимкиМениджмънт на репутацията

Питате се как да се научите да овладявате кризисни ситуации? Или какъв е ключът към успешните комуникации? Как компании като Coca Cola, Nestle и Lufthansa успяват да изградят име, разпознаваемо по целия свят? Какви са лидерите, стоящи зад тези имена и какъв мениджмънт прилагат, за да са сред най-добрите, сред победителите? И най-вече каква роля играят имиджа и репутацията на марката в обществото?

1

За да ви отговори на тези и още много други въпроси, London School of PR стартира курс "PR & Мениджмънт на репутацията". Той ще започне на 6-ти март тази година и ще продължи до 30-ти юни. През това време участниците ще добият ясен поглед върху основните концепции, свързани с мениджмънта и развитието на комуникациите на дадена организация. Защото заедно те са основни стълбове в градацията и просперитета на дадена компания.
Участниците ще преминат през 14 модула, които проследят еволюцията на PR в холистичен бизнес подход, който най-добре може да бъде определен с термина "мениджмънт на репутацията". Акцентът е поставен върху това как комуникациите на организацията и марката могат да бъдат разработени така, че да се постигне устойчив подход, отговарящ на ценностите и стратегията на марката.
2
Специално внимание ще се обърне и на адаптацията към бързоразвиващата се технологична сфера. Защото владеенето на социалните мрежи и влиянието на мобилните приложения заемат все по-голяма тежест в успешното управление на съвременните марки. Като доказателство нека се замислим колко често научаваме за кампании чрез Facebook или извикваме таксито си през електронната платформа на компанията.
Курсът ще бъде от особена полза за всеки, който желае да добие обща представа за съществуващата практика в маркетинговите и бизнес комуникации, с акцент върху управлението на общата репутация на бранда.

Завършилите ще получат сертификат от Лондонското училище по PR, както и необходимите умения и познания да развиват, контролират и защитават една търговска марка.

Преподавателите са водещи лидери в областта на PR, изпълнителни и маркетинг директори на големи корпоративни компании, както и главни редактори на водещи медийни канали:
 

  1. Джон Далтън – Директор на London School of PR в световен мащаб и водещ обучител - признат авторитет в мениджмънта на репутацията, специалист по управление на проблеми и кризисни ситуации.
  2. Виктория Блажева - Първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк и Директор Комуникации, както и Diversity Manager на банката. Като бизнес дама тя ръководи множество проекти в света на бизнеса, а интересите й са в сферите на практическото приложение на социалното течение минимализъм в компаниите за повишаване на ефективността, продуктивността и удоволствието от работата; предприемачеството; иновациите; образованието с фокус към повишаване на финансова култура; управление на различията.
  3. Албена Попова – Освен, че притежава награди като „Бизнес дама на годината“ (2008) и такава в категория "Собствен бизнес" на конкурса "Next Generation" (2009), Албена е Експерт Корпоративни Комуникации в Lufthansa Technik Sofia. Отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите, организацията на събития, програмите за корпоративна социална отговорност и вътрешните комуникации.
  4. Нели Ангелова - мениджър “Корпоративни връзки” в Нестле България. Тя ръководи дейностите, свързани с изграждане, налагане и управление на цялостната корпоративната идентичност на всички нива в компанията. Има двадесет и четири годишен опит в областта на маркетинга, продажбите и управлението на бизнес процесите, който е натрупан не само в България, но и на международни бизнес мисии в страните от бивша Югославия.
  5. Мария Желязова ръководи корпоративните комуникации в най-новото звено на групата Coca-Cola Hellenic Bottling Company – Business Services Organization (BSO), което подпомага бизнеса на компанията в 28 държави. Нейната роля е да изгражда работещи комуникационни стратегии, както за външната, така и за вътрешната аудитория, в това число разработване на подходящите кампании и канали, организиране на CSR активности, стимулиране на вътрешната ангажираност като предпоставка за изграждане на добрия работодателски бранд, stakeholders management, управление на събития и др.
  6. Гергана Василева – Директор на London School of PR Bulgaria - корпоративен консултант, експерт по мениджмънт на репутацията и бизнес коуч по лидерство с доказан дългогодишен опит в успешни кампании за P&G, Lufthansa, Western Union, Experian, Philips, Nestle, BASF, Shell, ING, IBM и много други.

Към програмата ще се включат още: Велислава Попова (Главен редактор на в-к Дневник); Любов Костова (Директор, Британски съвет), Росица Цанова (Маркетинг мениджър, Матракс – Magniflex Bulgaria), Дора Стрезова-Николова (Трансформационен лидер с дългогодишен опит като Изпълнителен директор на Danone България и Danone Гърция и Кипър), Жюстин Томс (Създател на ABC Design).
Желаещите да запишат курса, за да се учат от лидерите в областта, могат да го направят на www.lspr.bg.


Свързано

Живот точно по мярка
Пари12.06.2018
Живот точно по мярка

От книги до технологии - персонализираните решения са новото 20 в света на услугите

Биляна Константинова
В духа на лятото
Пари18.05.2018
В духа на лятото
Теодора Георгиева
Цветът на предимството
Пари24.04.2018
Цветът на предимството

Златните и платинени кредитни карти на Банка ДСК дават повече.

Евелин Цанева
ДСК Директ – удобството на интернет банкирането
Пари15.03.2018
ДСК Директ – удобството на интернет банкирането

Вече 1 милион клиенти ползват услугата.

Антония Стоилова
Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта
Въздух, суша & море21.12.2017
Още една добра причина да летиш с твоята Visa карта

Винаги е имало много добри поводи да плащате с Visa, когато пътувате – и сега Ви даваме още един.

Запознайте се с робота Pepper, който ще консултира клиентите на Банка ДСК
Пари30.11.2017
Запознайте се с робота Pepper, който ще консултира клиентите на Банка ДСК

Пълно дигитално обслужване на ново ниво.

Продава се: Голям германски замък
Дизайн и култура27.11.2017
Продава се: Голям германски замък

От 5 до 23 спални – можете дори да избирате съобразно стила и предпочитанията си.

Биляна Константинова
Бизнес с мисия
Гурме20.11.2017
Бизнес с мисия

Рене Елиът, основателка на Planet Organic, ексклузивно за PREMIUM Lifestyle

Божена Панделиева
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите
Деца02.11.2017
Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.