От броя21.05.2021

Успешни решения за добрите идеи (част 1)

QUARTAL Food Park

Успешни решения за добрите идеи (част 1)

Харесва ни, когато в историята на нещо ново и полезно за бизнеса е замесена идея на български екип. Точно това е и myPOS – компания, изградена върху добри решения за бизнеса. Техните устройства, ползвани от оператори в Quartal Food Park, действително улесняват продажбите с редица функционалности. Имат добър рейт на трансакцията, парите постъпват незабавно по сметката. Новите им ПОС терминали са страхотни като функция и дизайн.“ Това споделя Слави Христов от Quartal – първия food park у нас, привлякъл за по-малко от година над 300 000 ценители на храната в
споделено преживяване на вкуса. Вдъхновението за парка идва през 2017-а с пътуване до Амстердам и обяд в голямото хале на стар завод за трамваи, превърнат в огромно пространство за различни вкусове от кухните на десетки заведения. Силно заразени от духа на тази нова, но вече любима на Европа кулинарна култура, Слави Христов и Цветан Тодоров решават, че ако Лондон има своя BoxPark, Прага има Manifesto, а Лисабон – Time out, София ще има Quartal. Така започват работа по тази своя мечта, която днес вече има адрес на бул. „Черни връх“. Там е мястото, където сред морски контейнери се срещат най-добрите марки в street food и ресторантьорството. Емоциите са непринудени, музиката е страшно приятна, вкусът стига до гурме.

Още в началото от Quartal мислят да дигитализират плащанията. В създаването на парка идеята е в някакъв момент той да се развие като зона за безкасови плащания. Това би довело до по-добро планиране на разходите за пространството и оптимизиране на организацията в работно време, което да позволява на бизнеса там да работи без загуби. Към момента клиентите могат да избират безкасово или кешово плащане. myPOS партнира на някои отбрандовете, представени във food парка – сред тях са Hummus Bar, Mastercard Taste Box, Leo`s Pasta, Coffero, Street Chefs, Ribs Brothers, El Gallo Cantina Mexicana, Stick & Soup. Част от събитията в Quartal пък стимулират клиентите да използват картите си по-често.

Quartal започва своята история в една непредсказуема за бизнеса година. Слави и Цветан имат огромни притеснения, че може и да не успеят, но много по-голяма от колебанието е вярата им, че тази мечта си струва всяко усилие, опит и трудности, които решават заедно. Днес споделят, че резултатът настига мечтата... В летния период паркът е предпочитано и любимо място за споделяне на вкус, свободно време и срещи. Целта за зимата е операторите да успеят да издържат на разходите и, с много малки изключения, това е постигнато с разгръщането на Quartal и като delivery hub, където са представени компании, предпочитани за доставка на храна. В реализацията на food парка „не се отказвай“ е посланието, което развива историята на проекта от идеята до любимо място с автентична атмосфера и разнообразна вкусна храна. „В преследването на мечтата за Quartal на всяко възможно „не“ в себе си чувахме „да“...“, споделя Слави Христов.


Свързано

Арх. Весела Мирянова: Обсъдихме идеи за сътрудничество с Ричард Брансън още преди три години
Дизайн и култура15.12.2020
Арх. Весела Мирянова: Обсъдихме идеи за сътрудничество с Ричард Брансън още преди три години

Световноизвестният бизнесмен се е запознал с вариантите за партньорство с Артекс в проектите им Диамант 1, Диамант 2 и Диамант 3

Да споделяме мисли, емоции, красота, храна и вино е винаги обогатяващо
Дизайн и култура01.12.2020
Да споделяме мисли, емоции, красота, храна и вино е винаги обогатяващо

Никой не може да го каже по-добре от един италианец

Анна Мария Попова
При индианците ембера - машината на времето
Акценти09.03.2020
При индианците ембера - машината на времето

От Панамския канал до племето разстоянието е по-малко от час и... повече от осем века.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Timeout
Акценти10.03.2020
Timeout

Каква е стойността на една секунда? Попитайте шампионите.

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев
Натали - иконата!
Акценти07.03.2020
Натали - иконата!

За сакралната архитектура на тялото, дишането и всичко останало. Защото жената не е пол, а титла.

Новите седем
Акценти02.03.2020
Новите седем

Най-масовият вот в историята на човечеството показва, че легендите не са това, което бяха... или как над 100 милиона души гласуват за Великата китайска стена.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Виетнам, моя любов!
Акценти24.02.2020
Виетнам, моя любов!

Признавам си, че Азия никога не ме е привличала. Въпрос на вътрешно усещане. Когато обаче една от най-добрите ми приятелки ме покани да се присъединя към малка група, заминаваща за Виетнам, в съзнанието ми изплуваха спомени от детството и аз веднага казах... Да!

Любка Качакова
Кенго Кума и архитектурата на XXI век - част II
Акценти07.01.2020
Кенго Кума и архитектурата на XXI век - част II

Разказ за търсенето на уют, човечност и връзка с природата.

Ирена Комитова
Резиденция "Калина" - уют и безбрежност
Акценти06.01.2020
Резиденция "Калина" - уют и безбрежност

или как се изгражда общност, ценяща спокойствието и общуването с природата.

Ирена Комитова