От броя09.01.2015

Изкуството да бъдеш Аристократ

Или как един български бранд създава усещане за лукс и комфорт с всяко свое творение.

+4 снимкиИзкуството да бъдеш Аристократ
Семейни традиции, всеотдайност и стремеж към постоянно развитие и усъвършенстване – това превръща Aristokrat в успешната компания, която е днес. Създаваните дрехи и аксесоари по нищо не отстъпват от модели на световни брандове, които правят своя дебют на най-известните модни подиуми. Каква обаче е тайната на успеха? Какво превръща една риза или жилетка в символ на класа и положение? Отговорът е пред очите, в ръцете и върху нас самите – Нейно Величество Материята!

Aristokrat не прави компромис в това отношение. За своите колекции компанията използва едни от най-добрите и качествени материи в света и работи с най-големия конгломерат за производство на кашмирени платове и прежди Loro Piana, както и с италианския производител Albini Group, чийто египетски памук е единствен по рода си. Резултатът – най-висококачествените кашмирени пуловери, ефирни шалове и класически жилетки, елегантни ризи, тениски и аксесоари. Двойно марсеризираният памук е другото тайно оръжие на Aristokrat, което превръща поло-ризите на марката в перфектния подарък.

В обятията на кашмира
Меко докосване, което обгръща тялото – да държиш в ръцете си 100% кашмир е незабравим момент, в който са преплетени векове история. Разпространено мнение, е че той произлиза от индийската провинция Кашмир, но истината е, че се добива от руното на кашмирските кози, които живеят високо в Хималайските планини край Китай и Монголия. Именно монголският кашмир е най-качественият и най-скъпият, известен е като най-мекото, най-финото и леко естествено влакно, което съществува в света. При опити да се добива кашмир при други климатични условия, се оказва, че той губи своите основни качества – лекота, устойчивост и способност да съхранява топлината.

Кашмирът от Монголия, в сравнение с кашмира от други географски области, се отличава също така и със своя цвят – естествено бял. Това го прави изключително ценен за производството на наситени и ярки цветове. Необходими са четири години едно животно да произведе достатъчно вълна само за един кашмирен пуловер. Долният слой вълна на кашмирските кози е основната суровина за създаването му. Благодарение на ниските температури в района, където живеят, вълната им придобива перфектни качества, ценени и до днес по целият свят – нежност, топлина и мекота. В средновековието ръчно изплетените шалове от кашмир били привилегия само за хора от високите прослойки на обществото. Те били главни действащи лица в гардероба на английските аристократи.

Кашмирените шалове, внесени от Ориента, стават моден хит в Париж. Онези, които са имали възможност да се докоснат до ценния плат, вече са сред просветените в тайната му, а за другите остава копнежът по една настина специална материя. Кашмирът е нежно падащ, лек вълнен плат, със слаба лъскавина и копринена гладкост. Чистият кашмир е особено ценен заради своята удивителна способност да запазва непроменена телесната топлина както при много ниски температури, така и при високи. Затова и в миналото е бил привилегия само на знатните особи. Това обяснява и неговото прозвище – „кралската нишка”.Памучна мекота
Едва ли има друг по-разпространен и използван плат, но една от причините затова е голямото му „семейство“. Най-качественото влакно от памук се получава в Египет. Именно там, край бреговете на река Нил, са най-благоприятните климатични условия за високи добиви, оптимална дължина на влакното, съчетана с фин строеж. Когато говорим за египетски памук, сред асоциациите, които напълно оправдано се появяват, са мекота, усещане за лукс и високо качество. Нишките му са изключително меки, лъскави и издръжливи. Уникалната способност на египетския памук да абсорбира течност го превръща в най-добрия избор за производството на най-скъпите кърпи и халати.

Другият памук
Друг ценен плат е т.нар. мерсеризиран памук. На нас обаче повече ни допада другото му име – перлен памук. Всъщност мерсеризацията е видът обработка, на която се подлага най-висококачественият памук. При нея сода каустик се добавя към преждата под голямо налягане, което осигурява лъскавината, заради която мерсеризираният памук добива своята популярност. Цветовете стават по-наситени, защото нишките поемат багрилата по-добре. Облеклата от мерсеризиран памук не се свиват и не губят формата си. Те позволяват на тялото да диша свободно.

Магията
Тя оживява във всеки един продукт с марката Aristokrat. Носейки своята риза от мерсеризиран памук или потънал в топлината на разкошния кашмирен шал, човек се чувства специален, уверен и със самочувствие от най-мекото покритие. И ако това не са белезите на един модерен аристократ! Лесно е да се почувствате като такъв именно с дрехите и аксесоарите на родния бранд.

Многообразието от цветове и ефектните кройки ще направят избора ви труден, но винаги правилен. А отскоро – и изключително удобен. Aristokrat за пореден път доказа своята иновативност и грижа към клиентите, впускайки се в приключението, наречено „мобилен бутик“. Защото добрата локация се мени, но качеството остава. Верни на принципа, че „за да успееш, не трябва да следваш възможностите, а да ги създаваш“, компанията вече е и на колела, по-близо отвсякога до модерните аристократи, които ценят времето и съдържанието на гардероба си.

Свързано

География на внезапния успех
Акценти05.11.2019
География на внезапния успех

Топ 3 на местата по света, превърнали неочаквания късмет в трайно постижение

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
На върха няма място за всички
Акценти01.11.2019
На върха няма място за всички

А ако има, това връх ли е всъщност?

Емилия Колева Емилия Колева
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"
Акценти25.10.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян
Запознайте се с Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания
Акценти27.10.2019
Запознайте се с Н.Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания

Дипломат, служител на ордена на Британската империя, майка и фен на "Имението Даунтън".  

Емилия Колева Емилия Колева
Облечени за успех
Акценти26.10.2019
Облечени за успех

9 тенденции за есента и зимата, които заслужават внимание.

Изкуството да снимаш вкусно
Акценти24.10.2019
Изкуството да снимаш вкусно

Илиан Илиев е трикратен носител на "Оскар" за кулинарна книга и фотография - Gourmand Best In The World.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Всеки от нас е творец
Акценти19.10.2019
Всеки от нас е творец

Максимилиан Калед, основател на The Pop Up Agency, която решава задания и предизвикателства пред клиентите си за 48 часа.

Емилия Колева Емилия Колева
Новият "кредитен портал" на банка ДСК
Акценти18.10.2019
Новият "кредитен портал" на банка ДСК

Вече можете бързо и удобно да проследявате статуса и параметрите на офертата или искането си за кредит.

Очите са на фокус
Акценти15.10.2019
Очите са на фокус

"Истинското откривателство се състои не в търсенето на нови гледки, а в това да гледаме с нови очи" Маршал Пруст

Теодора Георгиева Теодора Георгиева