От броя08.12.2018

A-Z WISH LIST 2019 (Част III)

Представяме ви последната част на нашия списък с вдъхновяващи и уникални подаръци

Екип PREMIUM Lifestyle Екип PREMIUM Lifestyle
+8 снимкиA-Z WISH LIST 2019 (Част III)

Вижте първа и втора част.

Tahi Manuka honey

Здраве и енергия с мед

Подарък с мисъл за околната среда и за човека до вас: кутия с колекция от премиум качество мед от Harrods, която съдържа два буркана непастьоризиран мед с богат, сложен вкус и кремообразна текстура, която се топи в устата. Известен с мощните си здравословни свойства, медът се бори срещу микроби, бактерии, гъбички и възпаления, като същевременно е най-вкусният лек и профилактика. Ще подслади чая ви, ще украси закуската ви и ще зарадва всички в дома ви. Медът е със специалния сертификат UMF за качество, според който продукцията, означена с UMF стойност над 10, е много добра, а над 15 – изключителна. Двете бурканчета са с гарантиран произход и качество: 250 г UMF 10+ и 250 г UMF 15+.

Цена: 329,6 лв.

www.harrods.com

Ultimate shoe experience

Кари Брадшоу би завидяла (не)благородно

Има ли по-хубав подарък за една жена, която обича обувки, от това да й подариш чифт, произведен от любимия й дизайнер? Има! Да подариш възможността да създаде обувки по поръчка по неин собствен дизайн. Сайтът Net-a-Porter предлага изключителната възможност да отидете до Милано с персонален помощник в покупките, да се срещнете с Джанвито Роси и заедно да сътворите ваш уникален чифт. За вманиачените почитатели на изящните токчета преживяването е не просто начин да добавят още едни съвършени обувки към колекцията, а е шанс да надникнат в „кухнята“ на един от най-прочутите дизайнери на обувки, да се оставят на магията да ги завладее и да създадат спомен, който дълго ще пазят. Разбира се, подобен подарък не е никак евтин, но както казват – удоволствието няма цена, а емоциите – съвсем.

Цена: $7000

www.net-a-porter.com

Vitajuwel Gem water

Вода с полускъпоценни камъни

Чували сте, че водата има памет и се влияе от околната среда, че възприема енергия и може да я предаде на хората, които я пият. VitaJuwel предлагат специални комбинации от полускъпоценни камъни, поставени в мускали, които по естествен начин повишават алкалността и наситеността с кислород на водата за около 7 до 10 минути. Всяко мускалче е ръчно изработено и съдържа съчетание от различни камъни, всеки от които вибрира на честота, която преструктурира и „събужда“ водата, като повишава pH до 8.02. Резултатът е оживена вода с качества, сравними с тези на изворната. Смесицата от аметист, розов кварц и прозрачен кварц например подобрява цялостното ви благосъстояние. Тя стимулира и същевременно успокоява ума и емоциите, предразполага към отпускане и подпомага здравето и сиянието на кожата. Комплектът включва голям декантер с обем от 7 литра и един комплект с полускъпоценни камъни.

Цена: 826,6 лв.

www.neimanmarcus.com

Windows at Tiffany & Co.

Кой иска да подари книга за Коледа? С цена 845 долара…

Те са вдъхновяващи, великолепни и винаги, без изключение, модерни – витрините на легендарния магазин на Tiffany & Co. на Пето авеню в Ню Йорк. Да, точно онези витрини, пред които Холи Голайтли се спира всяка сутрин... Защото те са олицетворение на мечтите, които предстои да се сбъднат. Тяхното послание е универсално, привлекателността им – непреодолима. Иска ти се онова стъкло там да те всмукне, за да преминеш през него и да се озовеш в приказно синия свят, в който и най-изплъзващата се фантазия може да стане реалност. Албумът на Maison Assouline е събрал т.нар. Ultimate Collection от снимки на витрини на прословутата бижутерийна къща. Отпечатан е в голям формат А2 и е ръчно подвързан. Изданието e подбрало поредица от най-прецизно изработените витрини, които олицетворяват ценностите на бранда – от легендарния дизайнер Джийн Мур до модерните неонови интерпретации на настоящия творчески екип на Tiffany & Co. До тях са отпечатани и непоказвани до момента скици, концепции, исторически ръкописи, образи „зад кадър“, както и откровенията на културни инфлуенсъри и глобални арбитри в областта на стила и дизайна. Windows at Tiffany & Co. е завръщане към прищевките и духа на една от най-разпознаваемите марки в света. Книгата е събуждане на артистична носталгия в душата ви от първата в живота ви синя кутийка. А знаем какво идва след събуждането: закуска. В Tiffany.

Цена: $845

www.assouline.com

Your personalized ski

Остави следа по пистата

Ски сезонът e тук, но все още има време за суетните скиори да се отличат от останалите любители на белите спортове по пистата, или пък да направите неповторим подарък на любимия човек, ако и той е сред тях. Как? С персонализирани ски, декорирани според вашите (или техните) индивидуални предпочитания. Какво по-хубаво от това да знаете, че те са произведени по дизайн само за вас и са единственият такъв чифт на планетата! Навлизането на компютрите и интернет направиха персонализирането на много от продуктите, които използваме, лесно и достъпно. Новите технологии и системи за графичен дизайн се усъвършенстваха дотолкова, че вече не са нужни специализирано образование или работа със сложни програми, за да може всеки сам да направи дизайна на ските си. Световният производител Atomic предлага точно тази услуга. Освен различните форми и цветове, можете да ги надпишете с името си, текст или дори ваша снимка. Дали ще доживеем деня, в който цветът на ските ще се променя в зависимост от цвета на ски екипа ни?

www.customstudio.atomic.com

Zeus ultimate beard care & styling kit

Само за брадатковци

В последните години се наблюдава „ренесанс“ на брадите. От една страна, жените тържествуват, защото добре оформената брада е секси и може да бъде чудесно допълнение към външния вид на мъжете. Но поддръжката на лицевото окосмяване не е никак лесна задача. Кожата на лицето е много нежна и има нужда от добро измиване и подхранване, което се отнася и за фините косъмчета. Комплектът, който ви представяме, съдържа шампоан, измиващ балсам, олио, балсам за оформяне, ножица и четки за брада, които всеки брадатко би се радвал да използва, а ефектът от тях няма да остане незабелязан. Качественият шампоан и балсам ще направят брадата лесна за оформяне, а използването на олио ще предотврати прекаленото изсушаване на кожата на лицето. С балсама за оформяне брадата ще бъде мека и няма да има стърчащи косъмчета, а с ножицата господата ще могат да променят формата според желанията си.

Цена: $179

www.zeusbeard.com


Свързано

Помитащият звук на искрящата Астана
Въздух, суша & море04.01.2019
Помитащият звук на искрящата Астана

Президентът Назърбаев нарисувал столицата на Казахстан на салфетка, която се пази в музея и до днес

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Удоволствие из Ориента
Въздух, суша & море17.12.2018
Удоволствие из Ориента

Връщаме се назад във времето, но сме повече от всякога в настоящия момент

Мартина Захариева
Новата мода: научна фантастика или бизнес?
Мода14.01.2019
Новата мода: научна фантастика или бизнес?

Технологиите и изкуственият интелект променят начина, по който се обличаме

Емил Христов Емил Христов
Гастрономическото съкровище на България
Гурме30.12.2018
Гастрономическото съкровище на България

На лов за сирена из Черни Вит и уикенд с аромат на лавандулов чай

Цветана Кулинска
Другата България
От броя28.12.2018
Другата България

Защото България не е само София. И слава Богу!   

В точното време на точното място
Животът02.01.2019
В точното време на точното място

7 уникални случая, чиято годишнина отбелязваме през декември и януари

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Спортни чудеса по Коледа
Животът26.12.2018
Спортни чудеса по Коледа

От мача край окопите до запотените мултимилионери

Цветан Баяслиев Цветан Баяслиев
Коледни размисли
От броя21.12.2018
Коледни размисли

На финансовата трапеза да заблестят истински стойностни неща... Но какво всъщност е стойността и кой я създава?

Виктор Папазов
Запознайте се с Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел
От броя12.12.2018
Запознайте се с Н.Пр. Ирит Лилиан, посланик на Израел

В дебютното издание на новата ни рубрика се срещаме с духа на откривателството

Андреа Пунчева Андреа Пунчева