+11 снимкиНай-доброто от SIHH 2019: A. Lange & Söhne, Audemars Piguet и Baume & Mercier

От броя23.03.2019

Най-доброто от SIHH 2019: A. Lange & Söhne, Audemars Piguet и Baume & Mercier

Първата част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Емилия Колева Емилия Колева

Вижте и: SIHH2019 - цената на времето и тежестта на 1 милион евро

 

A. Lange & Sohne - юбилейно издание на най-разпознаваемия модел на марката

Тази година се навършват 25 години от създаването на първия часовник от новата история на компанията, наречен LANGE 1. Повечето ни читатели знаят, че A. Lange & Söhne е основана през далечната 1845 г., но след Втората световна война е иззета и името й почти изчезва, за да бъде възстановено чак през 1990 г. от правнука на основателя.

A. Lange & Sohne, LANGE 1

Затова и на тази годишнина е обърнато особено внимание чрез създаването на специална лимитирана серия на модела в бяло злато в само 250 бройки. Впечатление прави сребристият циферблат с тъмносини индекси и стрелки, както и сините цифри, обозначаващи датата.

A. Lange & Sohne, LANGE 1

Изключително интересен е отварящият се заден капак с изгравирано изображение на сградата на компанията от 1873 г., а ръчно гравираният елемент от механизма с оцветени в синьо линии със сигурност ще достави удоволствие на ценителското око.

A. Lange & Söhne отбелязва още една годишнина през 2019-а – 10 години от създаването на първия механичен часовник с дисплей, показващ точното време чрез „скачащи“ часове и минути – ZEITWERK. Сега е добавена и забележителна допълнителна функция – показване на дата. Новият ZEITWERK DATE се появява с диаметър от 44.2 мм, корпус от бяло злато, сив циферблат и елегантен акцент с червена дата.

A. Lange & Sohne, ZEITWERK

Именно тази функция заслужава специално внимание, тъй като тя показва датата по нетрадиционен начин. Цифрите от 1 до 31 са отпечатани върху кръгъл стъклен ринг в края на циферблата, а настоящата дата се отбелязва в червено благодарение на малък цветен сегмент, който се намира под стъкления ринг и се измества с една „стъпка“ точно в полунощ. Интегрирането на тази функция в механизма на ZEITWERK е било едновременно възможност и предизвикателство за специалистите от компанията. Благодарение на специално разработен бутон часът може да се коригира, без това да влияе на функционирането на останалата част на механизма.

 

Audemars Piguet - новата колекция CODE 11.59 придаде друг смисъл на часовниците

Тази година Audemars Piguet, без съмнение, успяха да привлекат вниманието към себе си с лансирането на изцяло новата си колекция, наречена CODE 11.59. Наименованието е акроним от английски Challenge (предизвиквам), Own (притежавам), Dare (осмелявам се), Evolve (развивам се), а цифрите 11.59 символизират последната минута, преди да започне новият ден.

Audemars Piguet, CODE 11.59

Емблематичният за марката осмоъгълник, който превърна Royal Oak модела в истинска икона, е пресъздаден в новата колекция по нестандартен начин – като осмоъгълен междинен корпус, вграден в кръгъл такъв. Безелът е изключително фин, а линиите са оптимално ергономични, което прави часовника удобен за носене от хора с различни размери на китката, независимо от 41-милиметровия диаметър.

Audemars Piguet, CODE 11.59

 

Моделът е умишлено създаден така, че да пасва еднакво добре както на дами, така и на мъже. Впечатляващо е двойно извитото сапфирено стъкло, чиято вътрешна повърхност е куполовидна, а външната е вертикално извита от 6 до 12 часа. За първи път пък логото на компанията е триизмерно, положено чрез изключително прецизна техника на пластове „атом по атом“ от 24-каратово злато.

Колекцията представя избор от 6 механизма последно поколение, изработени изцяло от компанията. 3 от тях са нови: хронограф с функция за обратен ход, самонавиващ се механизъм със секунди и дата и самонавиващ се летящ турбийон.

 

Baume & Mercier

Представената през 2018-а колекция Clifton Baumatic тази година се разширява с нов модел – Clifton Baumatic Perpetual Calendar. Baume & Mercier представя нова интерпретация, която комбинира BM13 версията на механизма Baumatic с вечен календар. Самонавиващият се калибър предлага оптимална надеждност, а освен 5-дневния силов резерв впечатлява и с резистентност към магнитните полета в ежедневието.

Baume & Mercier, Clifton Baumatic Perpetual Calendar

Часовникът изисква поддръжка веднъж на 7 години, вместо на 3 или 5, както е препоръчително при традиционните модели. Чрез отчитането на датата, деня от седмицата, месеца и лунните фази, и взимайки предвид автоматично дължината на различните месеци, включително и високосните години, Clifton Baumatic Perpetual Calendar определено заявява мястото си сред най-сложните часовници с подобна компликация. Моделът не изисква корекция на датата преди 1 март 2100 г.

Baume & Mercier, Classima Lady

За дамите Baume & Mercier представи 8 часовника от колекцията Classima Lady – с нови циферблати, размери, кварцови и автоматични механизми. Два модела със скъпоценни камъни и седефен циферблат и корпус с инкрустирани диаманти подчертават блясъка на линията. Автоматичните часовници от колекцията се разпознават с римските цифри на 3, 6, 9 и 12 часа, а прозрачният гръб на корпуса разкрива красотата на механизма. Безапелационната звезда на Classima Lady е диамантеният модел с 31 мм диаметър.


От редакторите

Проблемът с Game of Thrones

Свързано

Повест за два битера
Гурме11.04.2019
Повест за два битера

... и за трима германци. Преди два века един от тях създава легендарна рецепта, смятана после за завинаги изгубена, а днес чрез обратно инженерство двама други я възраждат  

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Запознайте се с Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия
Акценти10.04.2019
Запознайте се с Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Индонезия

Тя е артист с изложби на биеналето във Венеция, в Лондон и Париж, успешен дипломат, бизнесдама и един от най-широко скроените хора, които ще срещнете

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
9 неизбежни тенденции за 2019 - част 2
Мода08.04.2019
9 неизбежни тенденции за 2019 - част 2

Говори модният подиум: ето как ще изглеждат пролетта и лятото

Емил Христов Емил Христов
Най-доброто от SIHH 2019: Hermes, IWC Schaffhausen & Jaeger-LeCoultre
От броя07.04.2019
Най-доброто от SIHH 2019: Hermes, IWC Schaffhausen & Jaeger-LeCoultre

Третата част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Емилия Колева Емилия Колева
гоСТОЛюбив
Дизайн и култура05.04.2019
гоСТОЛюбив

Визуални документи на гостите на Дарик

Оцеляващият Аби
От броя03.04.2019
Оцеляващият Аби

Ските са спорт, който трудно допуска външни до елита

Георги Банов
С пълна газ към непознатото
От броя03.04.2019
С пълна газ към непознатото

Обръщение от редактора на PREMIUM Lifestyle за The Xploration Issue - април/ май 2019

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Най-доброто от SIHH 2019: Bovet, Cartier и Greubel Forsey
От броя29.03.2019
Най-доброто от SIHH 2019: Bovet, Cartier и Greubel Forsey

Втората част от серия репортажни материали с най-интересното от изложението на ювелирното изкуство Salon International de la Haute Horlogerie

Емилия Колева Емилия Колева
От товарния асансьор до кралската ложа – разходка из Royal Albert Hall
От броя26.03.2019
От товарния асансьор до кралската ложа – разходка из Royal Albert Hall

Следващият път в Лондон непременно отделете половин ден, за да направите тур зад кулисите и в подземията на една от най-прочутите зали в света

Ирена Комитова