От броя27.07.2018

Високите градуси си отиват

По препоръка на носителя на Рекорд на Гинес Пенчо Пенчев

+3 снимкиВисоките градуси си отиват

Най-добрата компания на горещото лято са спиртните напитки… стига да са съставка на умело приготвен коктейл. Оставете Мохитото да си почине тази година – ето четири предложения от нас за новия ви любим коктейл.

1

SNOBAR

50 мл джин

5 мл сироп краставица

150 мл тоник Schweppes

Украсете със стрък мента и голям резен прясна краставица

Метод: прави се директно в чаша за червено вино

 

Вижте още: Единственият бар в България, вписан в Книгата на Гинес

BrB. KING

50 мл бърбън

10 мл фреш от портокал

4 даша Ангостура битер

150 мл Coca-Cola

Украсете с резен портокал

Метод: прави се директно в чаша за уиски/Old Fashioned

2

PALOMA

50 мл текила

25 мл фреш розов грейпфрут

10 мл фреш лайм сок

10 мл сироп агаве

150 мл сода Schweppes

Украсете с резен грейпфрут

Метод: прави се директно във висока чаша за вода или в чаша за червено вино

3

RUM-BA

30 мл тъмен ром

40 мл ликьор банан

10 мл фреш сок от лайм

5 мл захарен сироп

Украсете с кора от лайм и резен банан

Метод: в шейкър с лед се смесват съставките за 6-7 секунди и се наливат свободно, без прецеждане, в чаша за мартини

Вижте също: Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?

 






Свързано

Машина на времето с 4 гуми
Дизайн и култура28.09.2018
Машина на времето с 4 гуми

Представяме ви няколко възхитителни красавици на възраст между 50 и 60 години

Емилия Колева Емилия Колева
Цената на съвършенството
От броя28.09.2018
Цената на съвършенството

Размисли по разликата между дизайнерска чанта и дизайнерско бебе

Евелин Цанева Евелин Цанева
Джаз, суинг и празници
Дизайн и култура28.09.2018
Джаз, суинг и празници

Акценти от Новогодишния музикален фестивал на НДК, който е посветен на 70 години от рождението на диригента Емил Чакъров

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
Часът и мястото на службата са неизвестни
Акценти27.09.2018
Часът и мястото на службата са неизвестни

Комуникационният специалист Любомир Аламанов за офиса на гръцките плажове

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Michelin Guide за напреднали
Гурме21.09.2018
Michelin Guide за напреднали

„Не се нуждаете от сребърна вилица, за да ядете добра храна.“ – Пол Прюдом, кулинар

Един ден… в цеха за мебели
Дизайн и култура03.08.2018
Един ден… в цеха за мебели

Тук думата шеф е забранена, а работата е отговорност на всички.

Евелин Цанева Евелин Цанева
Босабол, октопуш и още странности за лятото
От броя01.08.2018
Босабол, октопуш и още странности за лятото

Горещите спортове са не само забавни и зареждат с енергия, но и са повод да подишаме чист въздух и да си набавим ценна доза витамин D.

Антония Стоилова Антония Стоилова
Един ден… по лютите хълмове
От броя26.07.2018
Един ден… по лютите хълмове

Когато сетивата ти са едновременно във възторг и агония.

Антония Стоилова Антония Стоилова
Грац-градът в сянка
От броя19.07.2018
Грац-градът в сянка

Малко познатото австрийско бижу крие множество приятни изненади.

Цветелина Лилова