Деца28.10.2014
Второкласници дегустират 7-степенно гурме меню за $220
Дали кулинарните изкушения за възрастните са точно толкова примамливи и за малките лакомници? Ето какво показа експериментът на есенния брой на The New York Times Magazine.

Впечатляващото меню е приготвено под надзора на самия шеф-готвач Даниел Булу, чиято цел е била, както сам казва, „децата наистина да открият много вкусове, много пластове и консистенции“. Сред кулинарните изкушения присъстваха „Пушена риба Хамачи с паприка“ - „най-чуждестранното ястие за децата“, споделя Булу, „Хрупкава японска риба „Снапер“ - „много се зарадваха да я видят“ и „Уагю говеждо“ - „истински успех“.
За да се уловят реакциите на децата, Джефри Блиц, режисьор на номинирания за Оскар документален филм Spellbound, заснема цялото събитие. Оказва се, че децата са харесали преживяването, но това не важи с пълна сила за всички вкусове и консистенции, които са пробвали. В определен момент, след като опитал специално направен безалкохолен коктейл, 7-годишният Честър Париш отбелязал: „Това май е единственото добро ястие. Страхотно е.“
Вижте какво мислят малчуганите за първокласното меню: