Деца01.06.2021

Феята на зъбките и нейният дом в София

Новата дентална клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office отвори врати в София, за да се грижи за най-специалните пациенти - децата.

+9 снимкиФеята на зъбките и нейният дом в София

Няма да преувеличим, като кажем, че в нашата столица вече има място, сякаш излязло от приказките. Прекрачвайки прага на новата дентална клиника Petar Duchev Kids & Dental Care Office, ще се почувствате сякаш преминавате в друго измерение. Задължително ще си спомните вашите първи посещения при зъболекар, а у много от вас този спомен няма да е особено приятен. И ще проявите лека завист, че не сте се родили преди няколко години, за да попаднете в ръцете на д-р Цветелина Дучева, която като истинска фея с мек глас и грееща усмивка ще ви настани на зъболекарския стол, ще ви включи детско филмче на телевизора, закрепен за тавана, и ще свърши всички необходими процедури по вашите млечни зъби, още преди да сте догледали края на епизода.

Всичко това обаче сега е напълно възможно за вашите деца.

Проектът за новата клиника започва в една смутна година, каквато беше 2020-а, но д-р Цветелина и Петър Дучеви и преди са показвали, че предизвикателствата не ги плашат, а напротив – мотивират ги да бъдат още по-смели. “У нас повечето дентални лекари не искат да работят с деца. Защото те са особен вид пациенти – изискват много търпение от страна на специалиста – както към самите деца, така и към техните родители. Често в края на една сравнително лесна манипулация и трите страни остават неудовлетворени и изнервени. Лечението на деца обикновено е свързано с много посещения и бавен напредък. Затова много от колегите предпочитат да работят с възрастни пациенти и да прилагат по-скъпо струващо лечение”, обяснява д-р Дучев . “Ние решихме да направим нещо различно и да създадем специализирана клиника, в която да лекуваме само деца. А отделно да провеждаме профилактика - само профилактика за здрави възрастни пациенти”, уточнява той.

“Преди 7 години, когато започнахме да се занимаваме с лечение на деца, имахме 60 пациента, а сега те са 1200 и се увеличават. Графикът ни в първата клиника беше запълнен за месеци напред и това ни подтикна да разработим този проект”, допълни д-р Дучева. В новата клиника освен отделни стоматологични кабинети, има и операционен блок, оборудван с най-съвременната техника, за да може да се провеждат сложни процедури при деца под медицински сън. “Този метод се прилага при 3 основни групи пациенти - деца между 1 и 5 години, такива със страхов синдром, както и с алергии или придружаващи заболявания. Много често родителите първо се плашат, но когато им бъдат обяснени предимствата и мерките, които взимаме, след това са благодарни, че са избрали да лекуваме децата им по този начин”, разказа д-р Дучева.

“Вярваме, че профилактиката е най-добрият начин пациентите ни никога да не разберат колко скъпи могат да бъдат имплантите и коронките. Именно заради това създадохме и второто звено към клиниката – т.нар. Dental Care Office. В него ще провеждаме само и единствено процедури за професионална дентална хигиена”, казва д-р Дучев, като набляга на това, че нито личната, нито професионалната дентална хигиена, могат да съществуват самостоятелно една без друга. “Дали нашият пазар е готов за това, което ще предлагаме в Dental Care Office, предстои да разберем. Тук хората, които ще ни посещават, всъщност няма да са пациенти, защото пациентът е човек със здравословен проблем, а ние искаме да посрещаме и да се грижим само за здрави хора”, пояснява той.

Новата дентална клиника се намира в близост до Бизнес парк София и разполага с подземен паркинг за удобство на посетителите. Разположена е на 2 етажа с обща площ  1100 кв. м, а инвестицията е в размер на 2,1 млн. лева. Подобна клиника е единствена по рода си не само в България, а и в региона.


Свързано

С деца на почивка: 10 от най-добрите дестинации в България
Деца24.06.2019
С деца на почивка: 10 от най-добрите дестинации в България

Най-важното правило е: ако малките са доволни, и родителите са доволни

Биляна Константинова Биляна Константинова
Как да приложим метода на Монтесори вкъщи
Деца31.05.2019
Как да приложим метода на Монтесори вкъщи

Кое прави образованието, с което са отраснали създателите на Amazon, Google и Wikipedia, толкова успешно

Марияна Гаврилова
Дали природата не е най-доброто училище?
Акценти21.05.2019
Дали природата не е най-доброто училище?

За децата тя е увеселителен парк, отличен лек и среда за придобиване на нови познания

Марияна Гаврилова
“Оставете детето си да порасне” и други съвети от кралското семейство
Деца01.03.2019
“Оставете детето си да порасне” и други съвети от кралското семейство

Принц Уилям и Кейт Мидълтън спазват кралската традиция по отглеждане на децата си

Марияна Гаврилова
На колко години децата научават какво е лукс?
Деца20.12.2018
На колко години децата научават какво е лукс?

Учените изследват каква стойност придават малчуганите на уникалните продукти

Банка ДСК организира благотворителен коледен обяд в подкрепа на недоносените деца
Деца20.12.2018
Банка ДСК организира благотворителен коледен обяд в подкрепа на недоносените деца

Събраната сума подкрепи борбата за оцеляване и нормално развитие на преждевременно родените бебета в България

Никола Неделчев Никола Неделчев
Ама как така не?!
Акценти10.10.2018
Ама как така не?!

Защо е важно да казваме „да“ на възможностите и „не“ на компромисите със себе си

Йоана Иванова Йоана Иванова
Да растеш с уважение към парите
Деца29.08.2018
Да растеш с уважение към парите

Дебитните карти за деца и младежи от Банка ДСК създават финансова култура и у най-малките

Теодора Георгиева Теодора Георгиева
За какво си мечтаят децата?
Въздух, суша & море20.06.2018
За какво си мечтаят децата?

Оставете малчуганите да се реят в облаците през лятото

Андреа Пунчева Андреа Пунчева