Деца02.11.2017

Иновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

NN България отбеляза Деня на будителите с представяне на ръководството за учители, деца и родители „За парите и други важни неща: Първи стъпки“.

+3 снимкиИновативно помагало за учители с детски финансови игри и театър беше представено в Деня на будителите

Проектът се реализира от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ с подкрепата на NN България. Ръководството включва десет работилници с над 25 активни игри и един урок-спектакъл. Финансовите работилници за най-малките са продължение на друг съвместен и много успешен проект на Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и NN България  – „За парите и други важни неща“ - 10 теми с 25 финансови работилници за тийнейджъри, като през обучение за прилагането на ръководството са преминали над 200 учители от цялата страна.

1

С детските финансовите работилници „За парите и други важни неща: Първи стъпки“ се поставят основите на устойчиви знания и умения в областта на финансовата грамотност. Едновременно с това се развиват и други ключови компетентности – математически, езикови, социални – както и т.нар. „меки“ умения и емоционална интелигентност. Всичко това стига до децата по техния начин – чрез игри, състезания, театър и с много усмивки.

3

Децата се превръщат в изследователи и детективи, в творци и актьори, разбиват тайни шифри, спасяват света, помагат на приятел. И така усвояват важни уроци за парите. А също за приятелството и семейството, за добрината и грижата, за света около нас.

2

„Живеем в глобална и бързо променяща се среда, изискваща гъвкавост, технологично мислене и добро управление на собствените ресурси. Вярваме, че финансовите познания са неизменна част от задължителния набор от знания и умения, които всеки човек трябва да притежава, за да бъде успешен и удовлетворен. Чрез финансовите работилници искаме да допринесем за изграждане и подобряване на ресурсите на българското училище в сферата на финансовото образование. С нетърпение очакваме интересния и иновативен подход на представяне на различните теми, касаещи личните и семейните финанси, да достигне до повече учители, деца и родители, които да имат реална полза от проекта и още по-добра възможност да учат и обучават“, каза Анна Йонкова, ръководител Маркетинг, обучение и обслужване на клиенти в NN България.

4

Ръководството може да намери широко приложение в началните училища, а активностите да се използват в часовете по редица предмети. Освен по предмета „Технологии и предприемачество“, работилниците и уроците-театър могат да се използват в часовете по математика, развитие на речта, „Човекът и обществото“, изобразително изкуство, час на класа, дори физическо възпитание. Могат да намерят широко приложение в различни видове извънкласни форми на обучение и занимания, както и при провеждане на лагери и изнесени (зелени, бели) училища. Предстоят поредица от обучения на учители за ползване на ръководството.

 

 


Свързано