Гурме05.01.2020

Рецепта за трюфели със сирене, кашкавал и извара

Поредица с вкусни идеи за снежните дни и вечери.

Андреа Маронян
+3 снимкиРецепта за трюфели със сирене, кашкавал и извара

Рукатка е една поизчезнала вече дума, за едно поизчезнало вече гърненце. Така се е наричал традиционният български глинен съд за подквасване на кисело мляко. 

Новата мандра в Драгана, чиито продукти ще носят търговската марка “Рукатка”, обещава да произведе продукт, който максимално да се приближи до традиционното и полезно за здравето кисело мляко, с което България се прослави по света. В изделията се влагат най-чисто краве мляко, произведено според всички изисквания за био-сертифициране и експертно подбрани закваски от най-добрите лаборатории.

 

Порции: 30 трюфела (около 15г. всеки, с размер на вишна)

 

Photo credit: Андреа Маронян

Продукти:

За трюфелите:

•   100г сирене, ситно натрошено или рендосано

•   100г кашкавал, ситно рендосан

•   250г извара

Photo credit: Андреа Маронян

Опции за овалване:

•   пресни билки, ситно нарязани (магданоз, босилек, копър и др.)

•   слънчогледови или тиквени семки, белени

•   сушени плодове, нарязани на малки парченца (боровинка, кайсия, череши и др.)

•   ядки, натрошени (шам фъстък, орехи, бадеми и др.)

•   семена (сусам, мак и др.)

•   подправки (захтар, червен пипер, сушен риган и др.)

Photo credit: Андреа Маронян

Начин на приготвяне:

1.      Смесете сиренето, кашкавала и изварата в средна купа, докато се получи една топка. Най-лесно става на ръка.

2.      Направете малки топчета с размер на голяма вишна (около 15г.), наредете ги върху голяма тава или чиния.

3.      Можете да ги оваляте в която и да е от опциите описани по-горе. Някои от тях ще залепнат по-лесно, като билките и семките, други ще трябва да ги натиснете малко, като напр. сушените плодове.

4.      Сложете ги в хладилника поне за 1 час, за да се стегнат.

5.      Сервирайте с хляб, крекери, чипс или върху салата.

 

Съхранение: до 1 седмица, затворени в кутия в хладилник

 

Вижте още:

Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - цедено мляко с печена тиква

Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - кашкавалки "Рукатка" с чубрица

Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Scones "Рукатка"






Свързано

Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България
Акценти11.12.2019
Любимото Nespresso на Джордж Клуни вече е в България

Първият бутик на марката отвори врати в София.

София Павлова София Павлова
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - цедено мляко с печена тиква
Акценти04.12.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - цедено мляко с печена тиква

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - кашкавалки "Рукатка" с чубрица
Гурме29.11.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - кашкавалки "Рукатка" с чубрица

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Scones "Рукатка"
Акценти24.11.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Scones "Рукатка"

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян
Глътка съвършенство – шампанско Deutz
Гурме14.11.2019
Глътка съвършенство – шампанско Deutz

Запознайте се с Етиен Дефосе и удоволствието да празнуваме всеки ден

Няма нужда да обичате вино...
Акценти11.11.2019
Няма нужда да обичате вино...

...Но ако го обичате, животът става толкова по-шарен

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"
Акценти25.10.2019
Есенни рецепти с био кисело мляко и сирене - Джаджък "Рукатка"

Поредица с вкусни идеи за приятните есенните дни.

Андреа Маронян
Изкуството да снимаш вкусно
Акценти24.10.2019
Изкуството да снимаш вкусно

Илиан Илиев е трикратен носител на "Оскар" за кулинарна книга и фотография - Gourmand Best In The World.

Магдалена Гигова Магдалена Гигова
Резервацията - невъзможна!
Акценти10.09.2019
Резервацията - невъзможна!

Ресторант в Северна Швеция е сред заведенията в света, където е най-трудно да запазиш маса.

Биляна Константинова Биляна Константинова