Гурме27.09.2017

Newton Espresso: малка доза кафе, голяма доза страст

Влезте в ролята на истински бариста с тази болезнено елегантната и функционална ръчна машина за кафе.

Никола Неделчев

Съществува приказка, че няма нищо по-сладко от чаша горчиво кафе. Но понеже тайната на хубавото кафе не се изчерпва с 30-те милилитра гъста кафява течност, тази приказка е само малка част от истината. Двамата новозеландски инженери Хейдън Монсел и Алън Нейлсън са носители на философията, че удоволствието минава през тръпката да приготвиш сам своето еспресо. Споделяйки страстта към майсторството и ръчния труд, двамата обединяват сили и създават проекта Newton Espresso.

1

Newton Espresso е ръчна машина за правене на еспресо, чийто минималистичен дизайн е въплъщение на функционалността на класическата механика (от там и името - Нютон). Вместо на електричество, машината разчита на лека ръчна сила, която да изтласква водата през фино смлян пласт от уханно кафе. Операцията е толкова опростена, че притежателят на машината не забелязва как става част от процес, наподобяващ дзен ритуал, осъзнавайки, че удоволствието се крие не в кофеина, а в цялото преживяване.

2

Създадена основно от алуминий и дърво, естетиката на Newton Espresso е толкова проста и в същото време елегантна, че може да се впише дори и в най-претенциозния дом. А простите физични принципи, позволили преносимостта, компактността, здравината и лесната поддръжка на кафе-машината, я превръщат в незаменим спътник в къмпингуването. 

3

Ако сте от онези, които харесват внимателно обмислените и елегантни продукти, може да очаквате Newton Espresso за 423 долара. Ако обаче се чувствате скептично относно цената, то е възможно да направите своята предварителна поръчка с намаление през уебсайта на компанията, както и през предстоящата Kickstarter кампания. 

 

 






Свързано

Стогодишни майстори на времето
Гурме28.06.2018
Стогодишни майстори на времето

Един ден от онези, които ни се случват веднъж или два пъти в живота… ако имаме късмет.  Един ден в дестилерията на 100-годишния коняк Louis XIII

Андреа Пунчева
Пътешествие из тайните на римската кухня
Гурме04.07.2018
Пътешествие из тайните на римската кухня

Рецепта за четири забавни начина да се потопите в кулинарните традиции на Вечния град.

Биляна Константинова
Стани от дивана и се размърдай!
Гурме08.08.2018
Стани от дивана и се размърдай!

20 мъдри мисли за живота, които Антъни Бурдейн ни завеща без задръжки

Само подводен ресторант не стига
Гурме21.05.2018
Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел
Гурме21.03.2018
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел

Отсядането в него ще бъде своеобразно поклонничество, коментира един от собствениците му.

Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?
Гурме16.03.2018
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?

Вкусът на златото и диамантите има висока цена.

Биляна Константинова
Лъжичка за добро настроение
Гурме07.03.2018
Лъжичка за добро настроение

Или как е правилно да се яде черен хайвер.

Готварските книги на новото хилядолетие
Гурме15.02.2018
Готварските книги на новото хилядолетие

Не само кулинарията търпи трансформации. Писането за храна също.

Биляна Константинова
Ново място: L'avenue 3
Гурме19.02.2018
Ново място: L'avenue 3