Гурме28.11.2017

Cognac de Luze: перлата в короната на коняка

Никола Неделчев
+2 снимкиCognac de Luze: перлата в короната на коняка

Ако сте запознати с начина, по който се раждат перлите, то може би за вас не е изненада, че, освен бижу, те са и чудесна метафора за човешкия живот – за това как чистотата и изяществото се раждат от страданието. Ето защо не е трудно да си представим причината, поради която перлите от векове красят шиите на нежната половина от човечеството. Но има ли начин изтънченият аксесоар да изглежда също толкова привлекателен и за мъжете?

Отговорът е – конячени перли.

1

Cognac de Luze е един от водещите брандове в производството на коняк, чиито основи се крепят на раменете на цели 24 поколения. Разбира се, подобна традиция в бизнеса заслужава да бъде почетена по най-подобаващия начин, поради което от компанията пускат на пазара екстравагантен подарък за най-заклетите си фенове. Конячените перли на De Luze са направени от първокласен 20-годишен коняк (De Luze XO Fine Champagne), редуциран до 8.5% abv и покрит с тънък слой водорасли. Попили отличителните и интензивни вкусови качества на ароматната и добре отлежала напитка, перлите представляват изтънчен завършек за вашите коктейли, блюда и десерти.

Кулинарната идея ще струва €15 за 50г.

2

Не казваме, че жените не биха били впечатлени от уникалното гастрономическо изживяване, което гарантират от Cognac de Luze. Просто следваме известната поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха. И като допълнение към кулинарната идея за конячени перли, от компанията са създали най-голямото шише коняк в света. Количество и качество се преливат в 24 литра, посветени на 24-те отдадени на изкуството да правиш коняк поколения.

Лимитираната напитка ще се продава за €2,000.






Свързано

Само подводен ресторант не стига
Гурме21.05.2018
Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел
Гурме21.03.2018
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел

Отсядането в него ще бъде своеобразно поклонничество, коментира един от собствениците му.

Биляна Константинова
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?
Гурме16.03.2018
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?

Вкусът на златото и диамантите има висока цена.

Биляна Константинова
Лъжичка за добро настроение
Гурме07.03.2018
Лъжичка за добро настроение

Или как е правилно да се яде черен хайвер.

Готварските книги на новото хилядолетие
Гурме15.02.2018
Готварските книги на новото хилядолетие

Не само кулинарията търпи трансформации. Писането за храна също.

Ново място: L'avenue 3
Гурме19.02.2018
Ново място: L'avenue 3

Коледни и новогодишни изкушения от Mumm, Absolut Elyx и Chivas Extra
Гурме20.12.2017
Коледни и новогодишни изкушения от Mumm, Absolut Elyx и Chivas Extra

Или как да зарадвате своите близки и бизнес партньори.

Антония Стоилова
CORAVIN
Гурме14.12.2017
CORAVIN

Най-добрият приятел на виното.

Три месеца до откриването на първия подводен ресторант в Европа
Гурме24.11.2017
Три месеца до откриването на първия подводен ресторант в Европа

Той се намира близо до селцето Боли на южното норвежко крайбрежие.

Биляна Константинова