Гурме28.11.2017

Cognac de Luze: перлата в короната на коняка

Никола Неделчев Никола Неделчев
+2 снимкиCognac de Luze: перлата в короната на коняка

Ако сте запознати с начина, по който се раждат перлите, то може би за вас не е изненада, че, освен бижу, те са и чудесна метафора за човешкия живот – за това как чистотата и изяществото се раждат от страданието. Ето защо не е трудно да си представим причината, поради която перлите от векове красят шиите на нежната половина от човечеството. Но има ли начин изтънченият аксесоар да изглежда също толкова привлекателен и за мъжете?

Отговорът е – конячени перли.

1

Cognac de Luze е един от водещите брандове в производството на коняк, чиито основи се крепят на раменете на цели 24 поколения. Разбира се, подобна традиция в бизнеса заслужава да бъде почетена по най-подобаващия начин, поради което от компанията пускат на пазара екстравагантен подарък за най-заклетите си фенове. Конячените перли на De Luze са направени от първокласен 20-годишен коняк (De Luze XO Fine Champagne), редуциран до 8.5% abv и покрит с тънък слой водорасли. Попили отличителните и интензивни вкусови качества на ароматната и добре отлежала напитка, перлите представляват изтънчен завършек за вашите коктейли, блюда и десерти.

Кулинарната идея ще струва €15 за 50г.

2

Не казваме, че жените не биха били впечатлени от уникалното гастрономическо изживяване, което гарантират от Cognac de Luze. Просто следваме известната поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха. И като допълнение към кулинарната идея за конячени перли, от компанията са създали най-голямото шише коняк в света. Количество и качество се преливат в 24 литра, посветени на 24-те отдадени на изкуството да правиш коняк поколения.

Лимитираната напитка ще се продава за €2,000.






Свързано

Неповторимо изживяване на върха на София
Гурме21.03.2019
Неповторимо изживяване на върха на София

Никак не е лошо да започнеш деня си в най-големия президентски апартамент с панорамна гледка, капучино, кроасани и ръчно приготвени френски макарони – казваме го от опит.

Емилия Колева Емилия Колева
Хапни го тук!
Гурме19.03.2019
Хапни го тук!

Модата превзема храната, да пиеш брандирано кафе също е символ на статус

Биляна Константинова Биляна Константинова
Всъщност… какво значи PREMIUM?
Акценти22.02.2019
Всъщност… какво значи PREMIUM?

Хората питат, а ние отговаряме

Йоана Иванова Йоана Иванова
Защо не трябва да водите приятелите си в новото си любимо заведение
Гурме21.02.2019
Защо не трябва да водите приятелите си в новото си любимо заведение

Искате да го споделите с най-близките си… те също.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Тайната съставка на звездите
Гурме18.02.2019
Тайната съставка на звездите

Все повече хора включват кокосово масло в менюто си

Споделете балончета със специален човек
Гурме04.02.2019
Споделете балончета със специален човек

Новата лимитирана колекция „Rosé Treasured Ties” на Moët & Chandon съблазнява с изящен дизайн и вълшебно преживяване, затворено в бутилка

Емилия Колева Емилия Колева
ОТКРОВЕНА ОЦЕНКА: Ресторант „Космос“
Гурме01.02.2019
ОТКРОВЕНА ОЦЕНКА: Ресторант „Космос“

Не е за всеки – в това му е чарът.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Жерар Басе, майсторът на виното
Гурме23.11.2016
Жерар Басе, майсторът на виното

Биографията на французина е щедро украсена с титли и награди. От него разбираме тайните на древната напитка и дори получаваме няколко съвета

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Стената на уискито, или провокация за всички сетива
Гурме24.01.2019
Стената на уискито, или провокация за всички сетива

Whiskey Bar & Museum е музей, в който експонатите очакват да бъдат (из)пити

Биляна Константинова Биляна Константинова