Гурме14.11.2018

Beaujolais Nouveau 2018 пристига в София!

На 15-и ноември предстои още един празник за ценителите, защото ще се отвори първата бутилка от новата реколта младо вино - Beaujolais Nouveau

Йоана Иванова Йоана Иванова
+2 снимкиBeaujolais Nouveau 2018 пристига в София!

Трудно можем да скрием любовта си към винената тематика. Удоволствието да изпиеш чаша хубаво вино след дълъг и изморителен ден е неизмеримо, затова с вълнение ви напомняме за един винен празник, организиран от Френско-българската търговска и индустриална камара, която отбелязва за 13-а поредна година едно от най-големите събития за приятелите на Франция и франкофоните по света –

отварянето на първата бутилка Beaujolais Nouveau.

Имаме удоволствието да отпразнуваме посрещането на младото вино, наред с над 100 държави по целия свят.

Представянето традиционно се отбелязва на третия четвъртък от ноември. Тази година събитието ще се проведе в Националния дворец на културата, а темата на тазгодишното издание е „Галерия на изкуствата Божоле“. Билети може да намерите тук.

По традиция продажбата на това вино

е забранена до полунощ преди третия четвъртък.

Според Закона за виното във Франция, едва след тази дата то може да стъпи на световния пазар и да достигне до почитателите си.

Празникът в София ще започне с тържествено отваряне на първата доставена бутилка от новата реколта. Младото вино е нетърпеливо и затова е прието то да бъде изпивано сравнително бързо след производството му.

Според производителите,

реколтата на 2018 е сред най-добрите,

тъй като в нея се усещат цветовете на тъмно-лилав гранат, прекрасните кадифени танини и аромати на червени и черни горски плодове. Специалистите, които вече са се докоснали до него, обещават, че тазгодишното вино притежава изключителни заоблени аромати, които работят в перфектна хармония с танините.

Церемонията по отварянето на първата бутилка на младото вино Beaujolais Nouveau в България се осъществява благодарение на Societe Generale Expressbank.






Свързано

"Гурме" обиколка из България - част I
Гурме17.10.2018
"Гурме" обиколка из България - част I

Пригответе си един размер по-големи дрехи – срещаме ви с местните храни в различните кътчета на страната

Биляна Константинова Биляна Константинова
Кулинарни надпревари между българския бизнес
Гурме11.10.2018
Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Правила за храната, които всеки трябва да прочете
Гурме05.11.2018
Правила за храната, които всеки трябва да прочете

За осъзнатото преживяване, отпадъците и как да бъдем отговорни към света

Йоана Иванова Йоана Иванова
Michelin Guide за напреднали
Гурме21.09.2018
Michelin Guide за напреднали

„Не се нуждаете от сребърна вилица, за да ядете добра храна.“ – Пол Прюдом, кулинар

Евелин Цанева Евелин Цанева
2-минутно премиум изживяване от Fendi
Гурме28.08.2018
2-минутно премиум изживяване от Fendi

Италианците намериха нова повърхност, върху която да сложат логото си.

Устойчивото развитие е въпрос на визия
Гурме20.08.2018
Устойчивото развитие е въпрос на визия

Баският ресторант Azurmendi го доказва с наградата Sustainable Restaurant 2018. 

Биляна Константинова Биляна Константинова
Градусът има значение
Гурме02.08.2018
Градусът има значение

Колко охладени трябва да са различните алкохолни напитки?

Емилия Колева Емилия Колева
Времето е ценно, свободното време – безценно
Гурме23.07.2018
Времето е ценно, свободното време – безценно

За да го прекарате добре, няма рецепта, но опитайте с хубава храна

Евелин Цанева Евелин Цанева
Една нощ… зад бара
Гурме20.07.2018
Една нощ… зад бара

Посветен на всеки, помислил си поне веднъж  „Защо пък да не си отворя заведение?“

Андреа Пунчева Андреа Пунчева