Гурме28.08.2018

2-минутно премиум изживяване от Fendi

Италианците намериха нова повърхност, върху която да сложат логото си.

Биляна Константинова
2-минутно премиум изживяване от Fendi

На съвременния пазар логото е най-лесният начин марките да превърнат клиентите си в ходеща реклама. Виждали сме го на толкова много места, включително такива, които нямат нищо общо с модата, че изглежда възможностите започват да се изчерпват. Но на хоризонта се появи храната, а това лято Fendi ни предложиха сладолед на клечка с отпечатано сладко F на него – 2-минутно премиум изживяване достъпно за почти всеки.  

Сладоледът Fendi е направен от майсторите на Steccolecco – популярната в Рим верига сладоледени къщи. Продава се по 4,5 евро и, за разлика от традиционния, не е в найлонова опаковка. Вместо това ви го подават естетски, със салфетка, увита около клечката, за да попива разтопилите се капки.

Ценителите на марковите удоволствия могат да избират между класически млечен сладолед, сорбе и замръзнал йогурт в 12 различни вкуса. На най-голяма популярност се радва лешникът, който се трансформира в лимон, когато омекне и текстурата му стане по-течна.

Логото на Fendi, заради което е цялото сладкарско упражнение, е „отпечатано“ от едната страна на сладоледа с ядлива тъмнокафява боя. Щамповано е и върху клечките. Така за няколкото минути, в които се наслаждавате на десерта, можете да покажете, че той съвсем не е обикновен.

Смисълът и удоволствието са в притежаването на маркови вещи, но тук насладата идва от унищожаването – буквално. За почитателите на минимализма и тези, които не могат да си позволят брандиран стайлинг, това е възможност да се приближат на един сладолед разстояние до желания социален статус. А Fendi, които са слагали емблемата си на всички възможни материи, виждат свободна повърхност, която да подпишат, и относително слабо разработена ниша на пазара със стоки от висок клас.        






Свързано

Времето е ценно, свободното време – безценно
Гурме23.07.2018
Времето е ценно, свободното време – безценно

За да го прекарате добре, няма рецепта, но опитайте с хубава храна

Евелин Цанева
Една нощ… зад бара
Гурме20.07.2018
Една нощ… зад бара

Посветен на всеки, помислил си поне веднъж  „Защо пък да не си отворя заведение?“

Андреа Пунчева
Стогодишни майстори на времето
Гурме28.06.2018
Стогодишни майстори на времето

Един ден от онези, които ни се случват веднъж или два пъти в живота… ако имаме късмет.  Един ден в дестилерията на 100-годишния коняк Louis XIII

Андреа Пунчева
Пътешествие из тайните на римската кухня
Гурме04.07.2018
Пътешествие из тайните на римската кухня

Рецепта за четири забавни начина да се потопите в кулинарните традиции на Вечния град.

Биляна Константинова
Стани от дивана и се размърдай!
Гурме08.08.2018
Стани от дивана и се размърдай!

20 мъдри мисли за живота, които Антъни Бурдейн ни завеща без задръжки

Само подводен ресторант не стига
Гурме21.05.2018
Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел
Гурме21.03.2018
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел

Отсядането в него ще бъде своеобразно поклонничество, коментира един от собствениците му.

Биляна Константинова
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?
Гурме16.03.2018
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?

Вкусът на златото и диамантите има висока цена.

Биляна Константинова
Лъжичка за добро настроение
Гурме07.03.2018
Лъжичка за добро настроение

Или как е правилно да се яде черен хайвер.