Гурме21.05.2018

Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова Биляна Константинова
+2 снимкиСамо подводен ресторант не стига

Единственият подводен хотелски апартамент в света ще посрещне първите си гости след по-малко от година. Той се намира на Малдивите и въпреки че все още е в строеж, примамва любителите на приключенията още отсега да резервират няколко нощувки в него.

Част от комплекса на Conrad Maldives Rangali Island, апартаментът е разположен 5 м под водната повърхност и обещава единствено по рода си преживяване, което няма да прилича на престой в подводница. Инвестицията по изграждането му възлиза на 15 млн. долара.      

1

 

Conrad Maldives Rangali Island разполага с впечатляващ подводен ресторант, но това, изглежда, не е било достатъчно за мениджърите на хотела. Така идва идеята за подводния апартамент, проектиран с идеята да надскочи очакванията на вече опитните пътешественици. Според плановете той трябва да бъде завършен до края на 2018 г.

2

Той ще бъде разположен на два етажа – един под и един над морското равнище – и в него ще могат да нощуват до 9 души. На горния етаж ще има две спални, две бани, отделна тоалетна, дневна, кухня, бар и трапезария, зала за фитнес, помещение за персонала и помещение за охраната. В източния и западния му край са предвидени две палуби, от които гостите могат да видят разкошните изгреви (на това място може и да сме склонни да станем толкова рано) и залези. Извито стълбище ще води до първия етаж, където се открива 180-градусова гледка към подводната красота на Индийския океан.

Вече е ясна и цената на целия апартамент за една нощ – 40 000 евро.






Свързано

"Гурме" обиколка из България - част II
Гурме26.10.2018
"Гурме" обиколка из България - част II

Очаква ви втора част на най-вкусната разходка в страната...

"Гурме" обиколка из България - част I
Гурме17.10.2018
"Гурме" обиколка из България - част I

Пригответе си един размер по-големи дрехи – срещаме ви с местните храни в различните кътчета на страната

Биляна Константинова Биляна Константинова
Кулинарни надпревари между българския бизнес
Гурме11.10.2018
Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Правила за храната, които всеки трябва да прочете
Гурме05.11.2018
Правила за храната, които всеки трябва да прочете

За осъзнатото преживяване, отпадъците и как да бъдем отговорни към света

Йоана Иванова Йоана Иванова
Michelin Guide за напреднали
Гурме21.09.2018
Michelin Guide за напреднали

„Не се нуждаете от сребърна вилица, за да ядете добра храна.“ – Пол Прюдом, кулинар

2-минутно премиум изживяване от Fendi
Гурме28.08.2018
2-минутно премиум изживяване от Fendi

Италианците намериха нова повърхност, върху която да сложат логото си.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Устойчивото развитие е въпрос на визия
Гурме20.08.2018
Устойчивото развитие е въпрос на визия

Баският ресторант Azurmendi го доказва с наградата Sustainable Restaurant 2018. 

Биляна Константинова Биляна Константинова
Градусът има значение
Гурме02.08.2018
Градусът има значение

Колко охладени трябва да са различните алкохолни напитки?

Емилия Колева Емилия Колева
Времето е ценно, свободното време – безценно
Гурме23.07.2018
Времето е ценно, свободното време – безценно

За да го прекарате добре, няма рецепта, но опитайте с хубава храна

Евелин Цанева Евелин Цанева