Гурме29.09.2017

Най-добрият начин да създадеш щастливи спомени

Картите Visa Premium не само дават свобода и сигурност, а предоставят и възможност за повече почивка и места за отдих. Eто някои от тях.

+5 снимкиНай-добрият начин да създадеш щастливи спомени

Всяка есен започват и онези дълги работни дни, напрежението се трупа, събират се бизнес събития, срещи, пълна имейл поща и телефон, който не спира да звъни. Много е важно да противодействаме на тези моменти с качествен и ползотворен отдих.     

Основна цел на Visa е и да осигури удобства от висок клас за своите картодържатели от Premium серията, като задължителни са превъзходното обслужване, грабващата атмосфера и разнообразните развлечения, независимо от точката на света, в която се намират. Всичко това е част от специалната грижа на компанията за тях. 

Нашият съвет е: вземете своята Visa Platinum, Gold или Infinite и се впуснете в приключения, за да създавате спомени.

UMAMI: aзиатски гурме радости

Съвсем скоро София се сдоби с още един японски ресторант –  „UMAMI”, който се намира в хотел „Маринела“. Името на ресторанта идва от японското определение за петия вкус – този, който дава дълбочина на вкусовите качества на храната, придава наситеност и завършеност и е съвкупност от основните четири – сладко, солено, кисело и горчиво.

Японската кухня съчетава изключително добре приема на енергия, приятен и подходящ размер на порцията, питателност и здравословен избор. Готвачите акцентират върху повечето риба, зеленчуци и плодове. Порциите са по-малки, храненето става бавно и ритуално, гарнирането е със здравословни храни като ориз и тофу.

Гостите на UMAMI, които плащат с карта Visa Gold, Platinum или Infinite, получават 10% отстъпка от сметката или безплатен десерт за всеки от компанията.

 

МоМа: връщане във времето

Ресторантът е българска семейна къща от началото на миналия век, в която се приготвят традиционни ястия с нов прочит. Концепцията на MoMa е комбинацията от приятно кулинарно преживяване с авторски рецепти, които ни връщат към корените ни, и модерен интериор, представен от дизайнера чрез визуални знаци, снимки, материи и декор.

Ако платите сметка от минимум 100 лв. с карта Visa Gold, Platinum или Infinite, можете да вземете специален комплимент бутилка вино от бутикова българска изба по индивидуална поръчка на ресторант МоМа.

 

Wagamama: вече и в България

Известен в цял свят с високото качество на храната си, wagamama е ресторант за всички – от любители на месото до вегетарианци, от възрастни до тийнейджъри и деца. Вдъхновено от Азия и традиционните японски вкусове, менюто на wagamama включва вкусни донбури и тепаняки ястия, стоплящ душата рамен, свежи кърита, омакасе и класическата гьоза. Всички ястия са прясно приготвени в отворената кухня в сърцето на ресторанта и сервирана веднага, като е готова – това е запазеният стил на веригата.

До юли следващата година получавате 10% отстъпка при плащане на сметка с карта Visa Gold, Platinum или Infinite.

 

Вила Мелник: тур и дегустация

Есенните дни ще станат много по-топли и уютни с висококачественото вино, което отлежава в дъбови бъчви и бутилки дълбоко под хълм в специално изкопани тунели, осигуряващи естествена постоянна температура и влажност във вила Мелник. Дегустацията включва индивидуален тур на винарната, четири специално подбрани вина и подходящи дегустационни хапки. Турът на избата е подходящ за деца и възрастни, както и за трудноподвижни хора. Дегустацията на вино е за хора над 18 г., но деца също могат да присъстват.  

При закупуването на вино на стойност над 100 лв. с карта Visa Gold, Platinum и Infinite, Вашата дегустация на 4 вина за двама ще бъде безплатна. Промоцията за картодържателите на Visa продължава до август 2018 г.

RIU Pravets: голф и живописни панорами

Пълноценният отдих е само на 45 минути от София и носи името RIU Pravets Golf & SPA Resort. Комплексът обещава вечнозелена гледка към голф игрището, което има собствени езеро, СПА център и три ресторанта с изкушаващи специалитети.

Специалното предложение за притежателите на Visa включва една нощувка хотелско настаняване на executive етаж със закуска и вечеря в ресторант „Езерото“, голф урок за двама в голф академията на Pravets Golf Club, масаж за двама „Тайната на Черния лебед” и безплатно използване на вътрешен басейн, фитнес, термална зона на SPA центъра,  интернет или паркинг – всичко това на цена 405 лв.

 

Повече информация за различните отстъпки и предложения, които могат да се ползват с кредитните и дебитните карти Visa Premium в България и в избрани градове по света, можете да намерите ТУК


Свързано

Стогодишни майстори на времето
Гурме28.06.2018
Стогодишни майстори на времето

Един ден от онези, които ни се случват веднъж или два пъти в живота… ако имаме късмет.  Един ден в дестилерията на 100-годишния коняк Louis XIII

Андреа Пунчева
Пътешествие из тайните на римската кухня
Гурме04.07.2018
Пътешествие из тайните на римската кухня

Рецепта за четири забавни начина да се потопите в кулинарните традиции на Вечния град.

Биляна Константинова
Стани от дивана и се размърдай!
Гурме08.08.2018
Стани от дивана и се размърдай!

20 мъдри мисли за живота, които Антъни Бурдейн ни завеща без задръжки

Само подводен ресторант не стига
Гурме21.05.2018
Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел
Гурме21.03.2018
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел

Отсядането в него ще бъде своеобразно поклонничество, коментира един от собствениците му.

Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?
Гурме16.03.2018
Бихте ли платили 56 000 евро за коктейл?

Вкусът на златото и диамантите има висока цена.

Биляна Константинова
Лъжичка за добро настроение
Гурме07.03.2018
Лъжичка за добро настроение

Или как е правилно да се яде черен хайвер.

Готварските книги на новото хилядолетие
Гурме15.02.2018
Готварските книги на новото хилядолетие

Не само кулинарията търпи трансформации. Писането за храна също.

Биляна Константинова
Ново място: L'avenue 3
Гурме19.02.2018
Ново място: L'avenue 3