+8 снимкиКулинарни надпревари между българския бизнес

Гурме11.10.2018

Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева

Думата „гурме“ рядко води със себе си асоциация с български розов домат и овчи кашкавал – но такива бяха изискванията в кулинарното състезание на METRO, организирано по случай Деня на предприемача. Наградата отиде при готвачите на ресторант The View, чието меню показа оригинален подход с основното ястие сотиран октопод върху лимец в биск от скариди и български розови домати, пюре от артишок, лайм, прах от дехидратирани маслини и скарлет крес, и с десерт – маслен тарт, крем забайоне с български овчи кашкавал, мармалад от домати и пресни малини.  

Наградата беше връчена от шеф Юри Велев, главен готвач на METRO Академия: грамота и ваучери за пазаруване в магазините на компанията на стойност от 500 лева.

храна, The View, ресторант

шеф, Юри Велев, готвач, МЕТРО, академия, храна, гурме

Шеф Юри Велев с победителите

 

Денят на  предприемача се провежда на глобално ниво в компанията във втория вторник на месец октомври и поощрява усилията на

малкия и среден бизнес в 25 държави в цял свят.

400 000 са клиентите на веригата у нас, представители на ресторантьорския и на хотелския сегмент у нас.

Инициативата е поредната в помощ на предприемаческото мислене, след като в последните месеци кеш енд кери веригата насочи усилията си към обогатяване на няколко свои сегмента и на повишаване на качеството на предлаганите продукти. Така, например, преди Световното първенство през лятото беше открит

новият бирен отдел с крафт пиво от всички краища на планетата,

който с дизайна си напомня по-скоро бар, отколкото на рафтовете на голяма верига и който остана и след футболния финал.

бира, пиво, крафт, бар, магазин, МЕТРО

В началото на октомври месец пък откриха и обновения отдел млечни продукти със сирена, кашкавали и др., одобрени от т.нар. „млечен борд“ на METRO,

оглавяван от шеф Андре Токев. 

Компанията влага значителни усилия в обновяването – както козметично, така и продуктово – на различни свои отдели. Вероятно най-яркият пример си остава рибният щанд, който напомня на рибните пазари в големите градове по света и който заради богатия си асортимент е основен снабдител на ресторантите и хотелите във високия сегмент в София, а и в други градове, където има магазини на веригата.

 

Вижте и: Само подводен ресторант не стига






Свързано

Неповторимо изживяване на върха на София
Гурме21.03.2019
Неповторимо изживяване на върха на София

Никак не е лошо да започнеш деня си в най-големия президентски апартамент с панорамна гледка, капучино, кроасани и ръчно приготвени френски макарони – казваме го от опит.

Емилия Колева Емилия Колева
Хапни го тук!
Гурме19.03.2019
Хапни го тук!

Модата превзема храната, да пиеш брандирано кафе също е символ на статус

Биляна Константинова Биляна Константинова
Всъщност… какво значи PREMIUM?
Акценти22.02.2019
Всъщност… какво значи PREMIUM?

Хората питат, а ние отговаряме

Йоана Иванова Йоана Иванова
Защо не трябва да водите приятелите си в новото си любимо заведение
Гурме21.02.2019
Защо не трябва да водите приятелите си в новото си любимо заведение

Искате да го споделите с най-близките си… те също.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Тайната съставка на звездите
Гурме18.02.2019
Тайната съставка на звездите

Все повече хора включват кокосово масло в менюто си

Споделете балончета със специален човек
Гурме04.02.2019
Споделете балончета със специален човек

Новата лимитирана колекция „Rosé Treasured Ties” на Moët & Chandon съблазнява с изящен дизайн и вълшебно преживяване, затворено в бутилка

Емилия Колева Емилия Колева
ОТКРОВЕНА ОЦЕНКА: Ресторант „Космос“
Гурме01.02.2019
ОТКРОВЕНА ОЦЕНКА: Ресторант „Космос“

Не е за всеки – в това му е чарът.

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Жерар Басе, майсторът на виното
Гурме23.11.2016
Жерар Басе, майсторът на виното

Биографията на французина е щедро украсена с титли и награди. От него разбираме тайните на древната напитка и дори получаваме няколко съвета

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Стената на уискито, или провокация за всички сетива
Гурме24.01.2019
Стената на уискито, или провокация за всички сетива

Whiskey Bar & Museum е музей, в който експонатите очакват да бъдат (из)пити

Биляна Константинова Биляна Константинова