+8 снимкиКулинарни надпревари между българския бизнес

Гурме11.10.2018

Кулинарни надпревари между българския бизнес

Ресторант The View спечели конкурса на METRO, посветен на Деня на предприемача

Андреа Пунчева Андреа Пунчева

Думата „гурме“ рядко води със себе си асоциация с български розов домат и овчи кашкавал – но такива бяха изискванията в кулинарното състезание на METRO, организирано по случай Деня на предприемача. Наградата отиде при готвачите на ресторант The View, чието меню показа оригинален подход с основното ястие сотиран октопод върху лимец в биск от скариди и български розови домати, пюре от артишок, лайм, прах от дехидратирани маслини и скарлет крес, и с десерт – маслен тарт, крем забайоне с български овчи кашкавал, мармалад от домати и пресни малини.  

Наградата беше връчена от шеф Юри Велев, главен готвач на METRO Академия: грамота и ваучери за пазаруване в магазините на компанията на стойност от 500 лева.

храна, The View, ресторант

шеф, Юри Велев, готвач, МЕТРО, академия, храна, гурме

Шеф Юри Велев с победителите

 

Денят на  предприемача се провежда на глобално ниво в компанията във втория вторник на месец октомври и поощрява усилията на

малкия и среден бизнес в 25 държави в цял свят.

400 000 са клиентите на веригата у нас, представители на ресторантьорския и на хотелския сегмент у нас.

Инициативата е поредната в помощ на предприемаческото мислене, след като в последните месеци кеш енд кери веригата насочи усилията си към обогатяване на няколко свои сегмента и на повишаване на качеството на предлаганите продукти. Така, например, преди Световното първенство през лятото беше открит

новият бирен отдел с крафт пиво от всички краища на планетата,

който с дизайна си напомня по-скоро бар, отколкото на рафтовете на голяма верига и който остана и след футболния финал.

бира, пиво, крафт, бар, магазин, МЕТРО

В началото на октомври месец пък откриха и обновения отдел млечни продукти със сирена, кашкавали и др., одобрени от т.нар. „млечен борд“ на METRO,

оглавяван от шеф Андре Токев. 

Компанията влага значителни усилия в обновяването – както козметично, така и продуктово – на различни свои отдели. Вероятно най-яркият пример си остава рибният щанд, който напомня на рибните пазари в големите градове по света и който заради богатия си асортимент е основен снабдител на ресторантите и хотелите във високия сегмент в София, а и в други градове, където има магазини на веригата.

 

Вижте и: Само подводен ресторант не стига






Свързано

Устойчивото развитие е въпрос на визия
Гурме20.08.2018
Устойчивото развитие е въпрос на визия

Баският ресторант Azurmendi го доказва с наградата Sustainable Restaurant 2018. 

Биляна Константинова Биляна Константинова
Градусът има значение
Гурме02.08.2018
Градусът има значение

Колко охладени трябва да са различните алкохолни напитки?

Емилия Колева Емилия Колева
Времето е ценно, свободното време – безценно
Гурме23.07.2018
Времето е ценно, свободното време – безценно

За да го прекарате добре, няма рецепта, но опитайте с хубава храна

Евелин Цанева Евелин Цанева
Една нощ… зад бара
Гурме20.07.2018
Една нощ… зад бара

Посветен на всеки, помислил си поне веднъж  „Защо пък да не си отворя заведение?“

Андреа Пунчева Андреа Пунчева
Стогодишни майстори на времето
Гурме28.06.2018
Стогодишни майстори на времето

Един ден от онези, които ни се случват веднъж или два пъти в живота… ако имаме късмет.  Един ден в дестилерията на 100-годишния коняк Louis XIII

Пътешествие из тайните на римската кухня
Гурме04.07.2018
Пътешествие из тайните на римската кухня

Рецепта за четири забавни начина да се потопите в кулинарните традиции на Вечния град.

Биляна Константинова Биляна Константинова
Стани от дивана и се размърдай!
Гурме08.08.2018
Стани от дивана и се размърдай!

20 мъдри мисли за живота, които Антъни Бурдейн ни завеща без задръжки

Само подводен ресторант не стига
Гурме21.05.2018
Само подводен ресторант не стига

След по-малко от година на Малдивите ще отвори врати и подводен хотелски апартамент

Биляна Константинова Биляна Константинова
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел
Гурме21.03.2018
Кран за бира във всяка стая на първия тематичен хотел

Отсядането в него ще бъде своеобразно поклонничество, коментира един от собствениците му.

Биляна Константинова Биляна Константинова